Asiakastarina: Bonfire.fi – bisnessisältöjen nuotiopiiri

Tässä asiakastarinassamme tutustutaan Bonfire.fi -bisnesmediaan, joka toimii julkaisukanavana ja mediana bisnesvaikuttajien, yrittäjien sekä kaikkien niiden yksityishenkilöiden välillä, jotka ovat kiinnostuneita liike-elämään liittyvistä ajankohtaisista ilmiöistä ja sisällöistä.

Bonfiren toiminnasta on meille kertomassa päätoimittaja ja perustajaosakas Maria Sillanpää sekä WordPress-optimoidun ylläpitopalvelumme, WP-Cloudin osalta on meille kertomassa Zonerin WordPress liiketoimintojen vastaava Joonas Vanhatapio.

bonfire

Maria, kerrotko meille alkuun mikä Bonfire oikein on ja mistä ajatus lähti?
”Bonfire on uudenlainen bisnesmedia, jossa liike-elämän kiinnostavimmat vaikuttajat tuottavat ajankohtaisia sisältöjä blogikirjoitusten, videoiden ja podcastien muodossa.

Monella vaikuttajalla on ennestään blogeja, podcasteja ja YouTube-kanavia. He saavat nyt uuden jakelukanavan. Ajatus Bonfire.fi -median perustamisesta syntyi siitä turhautumisesta, että Suomesta on puuttunut paikka, joka kokoaisi kiinnostavimmat suomalaiset bisnesvaikuttajat ja -sisällöt ikään kuin saman katon alle.

Idea uudelle bisnesmedialle syntyi viime kesänä. Me Bonfiren perustajat olimme työssämme huomanneet, että Suomessa on valtava määrä ammatillista osaamista, tutkimuksia ja ideoita menestyvän liiketoiminnan kehittämiseen, mutta liian vähän jaettuja tarinoita. Aloittava startup-yrittäjä tai uuteen tehtävään nimitetty johtaja saattaisi välttää useammankin suon, kun voisi kuulla tarinoita ja oppeja sellaisilta asiantuntijoilta, jotka ovat tehneet samat virheet jo useampaan kertaan.”

Ketkä tuottavat Bonfire.fi –bisnesmedian sisältöjä ja kenelle sisällö on suunnattu?
”Uudessa digitaalisessa Bonfire.fi -bisnesmediassa Suomen liike-elämän kiinnostavimmat asiantuntijavaikuttajat tuottavat ajankohtaisia sisältöjä blogikirjoitusten, videoiden ja podcastien muodossa. Sisältöjen teemoina ovat bisneselämän aiheet monipuolisesti edustettuina, kuten ICT, digitalisaatio, johtaminen, markkinointiviestintä, myynti, talous, sijoittaminen, HR sekä yrittäjyys.

Palvelun loppukäyttäjiä ovat kyseisistä teemoista kiinnostuneet lukijat / sisältöjen kuluttajat eli liike-elämässä työskentelevät noin 20-65 vuotiaat suomalaiset. ”

Bonfire.fi siirtyi hiljattain Zonerin WordPress-optimoituun ylläpitopalveluun. Joonas, miksi WP-Cloud soveltuu erinomaisesti Bonfiren kaltaiselle sivustolle?
”Bonfire.fi on hyvä esimerkki sivustosta, joka erityisesti hyötyy WP-Cloudin palvelusta. Vaikka sisältöjä sivustolla on runsaasti, saadaan ne tehokkaasti tarjottua palvelimen välimuistin kautta, joka näin oleellisesti vähentää isojen kävijämäärien tuomia haasteita ja mahdollistaa sivuston nopean toimivuuden kävijäryntäystenkin aikaan.

Sivusto onkin jo sisältöjensä ja kävijämääriensä puolesta kasvanut perinteisten webhotelli- ja ylläpitopalveluiden ohi ja tarvitsee oman palvelimen, joka pystyy myös skaalautumaan suuriinkin kävijämääriin tarpeen vaatiessa.”

Miten WP-Cloud eroaa tavallisesta virtuaalipalvelimesta?
”WP-Cloud on valmiiksi, WordPressiä varten, optimoitu ja konfiguroitu palvelinympäristö. Kaikki manuaalinen palvelimen asennustyö ja optimointi on jo asiakkaan puolesta hoidettu. Myös kaikki palvelinympäristön päivitykset hoidetaan säännöllisesti, eli palvelu ei vaadi omaa teknistä osaamista tai teknistä yhteyshenkilöä. Tarvittaessa myös kaikki WordPressin, lisäosien ja ulkoasuteeman päivitykset voidaan hoitaa asiakkaan puolesta. Seuraamme myös sivuston toimintaa aktiivisesti ja reagoimme nopeasti, mikäli sivustolla ilmenee virhetilanteita.

Verrattuna vaikkapa oman virtuaalipalvelimen hankintaan ja ylläpitoon on WP-Cloud myös hyvin kustannustehokas ratkaisu. Tilaa ja tehoja saadaan helposti lisättyä tarvittaessa sekä myös palvelimen maantieteellistä sijaintia on mahdollista vaihtaa lennosta. Lähtökohtaisesti palvelimet sijaitsevat toki aina Suomessa.”

Kiitos Maria ja Joonas. Bonfiren sivut löytyvät nähtäväksi osoitteesta: www.bonfire.fi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest