Bing mainonta – Älä jätä tehokasta mainoskanavaa hyödyntämättä!

Microsoftin Bing mainonta on vähän käytetty, mutta erittäin kustannustehokas mainoskanava, joka voi tuoda arvokkaita lisäkävijöitä ja asiakkaita sivustollesi.

Google Adwords mainonta lieneekin kaikille kotisivujen omistajille jo tuttu juttu, mutta välillä on hyvä muistella myös muiden hakukoneiden ja hakukonemainostuskanavien olemassaolosta.

bing mainonta

Bing hakukone

Kaikki eivät käytä Googlea. Kyllä, luit aivan oikein. On olemassa myös käyttäjiä, joiden ensisijainen hakukone ei automaattisesti ole Google. Google on toki ylivoimaisesti suurin ja kaunein, mutta esimerkiksi Windows puhelinten omistajilla sekä Internet Explorerin käyttäjillä on Bing hakukone usein jätetty, tai jäänyt, käyttöön tehdasasetuksena.

Bing hakukone (aiemmin tunnettu nimellä Live Search) on kilpaillut Googlen kanssa hakumarkkinoista jo vuodesta 2009 asti ja muun muassa Yahoo käyttää myös samaa Bingin hakumoottoria.

Miksi harkita Bing mainontaa?

Kaikki kunnia alkuun Googlelle, mikäli et vielä hyödynnä Adwords mainontaa liiketoiminnassasi, aloita se jo tänään. Bing hakukonemainonta kuitenkin tarjoaa yhden asiakashankintakanavan lisää Adwordsin rinnalle, vaikka kyse olisikin vain pienestä purosta. Bing mainosverkoston käytöllä on siis mahdollisuus saada myös hieman lisää näkyvyyttä haltuun. Erityisesti, jos haluat tavoittaa vaikkapa juuri tietyn kaltaisia käyttäjiä.

Bing mainonta tarjoaa edullisempia klikkihintoja

Koska Suomessa Adwords on ylivoimaisesti suosituin hakukonekanava mainostajien näkökulmasta, on Microsoftin Bing verkostossa mahdollisuus saada ostettua kävijöitä Google Adwordsia edullisimmin klikkihinnoin. Tämä ilmiö perustuu puhtaasti huutokauppamaiseen tarjoushinnoitteluun – Mitä enemmän mainostajia, sitä enemmän näkyvyydestä valitussa mainoskanavassa täytyy maksaa.

Suomessakin ovat Googlen klikkauskohtaiset hinnat monella alalla nousseet useisiin euroihin, jopa kymmeniin euroihin per klikki. Yhdysvalloissa kalleimmat Google Adwords klikkihinnat ovat jo yli 50 dollaria per klikkaus. Tämän pitäisikin ajaa useimmat yritykset jo väistämättä etsimään myös halvempia, vaihtoehtoisia markkinointikanavia.

Valmiit mainoskampanjat suoraan Google Adwords -tililtä

bing google adwords import
Mikäli käytät jo Google Adwords mainontaa hyödyksesi, kannattaa tutustua myös mahdollisuuteen tuoda valmiit Adwords mainoskampanjat ja mainoksesi vaivatta Bing mainosalustaan sen sisäänrakennetun import -toiminnon avulla.

Tämä toiminto voi osaltaan auttaa myös vähentämään työmäärää mainostilien hallinnoinnin osalta.

Bing mainonnan heikkoudet

Miksi Bing mainontaa ei sitten käytetä jokaisessa yrityksessä? Syy löytyy jälleen sen vähäisestä suosiosta. Vaikka tulokset olisivat hyviä ja asiakashankinnan kulut kadehdittavan pieniä, ei lukumäärällisesti usein puhuta kovinkaan useista tilaukseen johtaneista kävijöistä. Tämä johtuu siitä, että käyttäjämäärät ovat vain yksinkertaisesti pienempiä, kuin Googlen hakukoneella.

Moni kokeekin juuri mainoskanavan hallinnoinnin liian suureksi työksi hyötyyn nähden. On myös ymmärrettävää, että jos omaa osaamista hakukonemarkkinoinnista ei löydy, voi satojen eurojen kuukausipalkkioiden maksaminen ammattilaiselle, mainostilin hallinnoinnista, olla liian iso raha ja viedä kaiken hyödyn edullisemmista klikkihinnoista saman tien.

Kannattaa myös huomioida, että mainostili ja asiakaspalvelu eivät ole saatavilla suomeksi, vaan englannin kielen taitoa vaaditaan.

Bing mainonnan aloitus

Bing mainostilin, ja sen käyttöön vaadittavan Microsoft-tilin, pääset luomaan osoitteesta:
https://ads.microsoft.com/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest