.Blog domain – bloggaajan verkkotunnus

Erilaisia domainpäätteitä alkaa markkinoilla olemaan todella runsaasti. Useimmat ovat keskittyneet kuvaamaan tietynlaista aihealuetta tai tarkoitusperää. .blog domain on tarkoitettu juurikin blogien osoitteita varten.

Tässä kirjoituksessa tutustumme .blog domainpäätteeseen sekä käymme läpi, miksi blogilla ylipäänsä on syytä olla oma verkkotunnus.
.blog domain

.Blog domainin historiaa

.blog domainpääte tuli ensimmäistä kertaa yleisesti saataville 21. marraskuuta 2016. Pääte onkin nopeassa ajassa saavuttanut suosiota, ja vajaan vuoden aikana .blog domaineja on rekisteröity jo yli 113 tuhatta kappaletta.

.blog rekisterin, eli verkkotunnusten myöntämisoikeudet, omistaa Automattic, joka on paremmin tunnettu mm. suositun WordPress.com palvelun hallinnoijana. Se maksoi oikeuksistaan 19 miljoonaa dollaria, joten verkkotunnuspäätteiden operointi ei ole ihan pienimuotoista touhua.

Mielenkiintoisena seikkana mainittakoon myös, että Google on ollut yksi monista hakijoista .blog verkkotunnuspäätteen hallinnoijaksi. Googlen hakemusta on kuitenkin virallisesti vastustettu, perustellen sen rajoittavan verkkotunnuspäätteen saatavuutta ja estäen kilpailua.

Miksi blogilla kannattaa olla oma domain

Miksi blogille sitten ylipäänsä hankkisi oman domainin? Monet blogialustat, kuten vaikkapa suosittu Blogger, ovat ilmaisia ja näihin rakennetut blogit toimivat lähtökohtaisesti palveluntarjoajan antamalla osoitteella, kuten Bloggerissa vaikkapa omabloginnimi.blogspot.com. Alkupätkän osoitteesta saa yleensä valittua itse, kunhan valittava tunnus on yhä vapaana.

Omaa verkkotunnusta ei siis välttämättä tarvita lainkaan bloggaamiseen, mutta se tuo useita hyötyjä sekä mahdollisuuksia blogin osalta.

  • Oma domain luo tunnistettavan nimen blogille
    Oma domain on huomattavasti helpompi muistaa sekä usein myös kirjoittaa selaimen osoiteriville. Se parantaa näin blogisivuston käyttökokemusta.Oma domain mahdollistaa samalla myös brändiarvon rakentamisen blogin ympärille aivan uudella tavalla.
  • Oma domain mahdollistaa blogialustan jouhevan vaihdon myöhemmin
    Mikäli valittua blogialustaa halutaan myöhemmin vaihtaa, törmätään usein erilaisiin haasteisiin, kirjoitusten osoiterakenteiden muuttuessa. Mikäli blogi on kuitenkin pitkään jo toiminut omalla domainosoitteellaan, helpottuu siirto osoitteen pysyessä samana. Domainin hallinnointi mahdollistaa myös erilaisten uudelleenohjausten teon vanhoilta osoiterakenteilta uusiin.Joissain tapauksissa myös blogialustan tarjoaja voi myös mennä konkurssiin tai muuten vain lopettaa toimintansa. Tällöin blogialustan antama osoite katoaa myös samassa rytäkässä ja pahimmassa tapauksessa koko homma täytyisi aloittaa tyhjältä pohjalta.

Miksi .blog domain sitten on hyvä valinta blogin verkkotunnukseksi

Yksi selkeä syy voi olla haluttujen osoitteiden puute. Useimmiten suositut nimet ovat jo varattuja .com päätteellä sekä monesti myös kotimaisella .fi päätteellä.
Vaikka eri verkkotunnuspäätteitä onkin markkinoilla useita satoja erilaisia, on .blog kiistatta hyvin tunnistettavissa blogisivuston osoitteeksi.

.blog domainrekisteröinnin hinta

Zonerilta saat rekisteröityä oman .blog domainin hintaan 30€ +alv. / vuosi. Ota yhteys asiakaspalveluumme sähköpostitse: [email protected]

Voit tarkistaa myös muiden yleisempien verkkotunnuspäätteiden saatavuutta domainhakumme avulla.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest