CloudFest 2018 messut – mitä uutta hosting-alalla tapahtuu?

Zonerin henkilökuntaa osallistui tänäkin vuonna Euroopan suurimpaan hosting-alan tapahtumaan, eli CloudFest -messuille, jotka järjestettiin 10.-16.3. Europa Parkissa, Saksan Rustissa.

Tutustuimme porukalla hosting-alan viimeisimpään tarjontaan ja tässä kirjoituksessa käymmekin hieman läpi messujen antia.

CloudFest

Mikä ihmeen CloudFest?

Cloudfest on todennäköisesti Euroopan suurin hosting-alan tapahtuma, jossa tarjolla on paljon alan puhujia luennoimassa useista mielenkiintoisista aiheista sekä tietysti satoja yrityksiä esittelemässä osastoillaan palveluitaan. CloudFest tapahtuma on aiemmin tunnettu nimellä World Hosting Days, eli WHD. Samalla CloudFest -nimellä järjestetään kansainvälisiä tapahtumia myös mm. Las Vegasissa sekä Intian Mumbaissa.

CloudFest lukuina

Messuille osallistui yhteensä yli 7000 henkilöä noin 2500:sta yrityksestä ja 80 eri maasta. Viikon aikana kuultiin kaiken kaikkiaan yli 250:tä puhujaa ja messuilla tarjoiltiin yli 7000 litraa olutta.

Europa Park, Rust

Tapahtuma järjestettiin Europa Parkissa, joka on Euroopan suurin huvipuisto, heti Disneylandin jälkeen tietysti. Europa Park sijaitsee maantieteellisesti Rustin kaupungissa, etelä-Saksassa Baden-Württembergin osavaltiossa.

Tänäkin vuonna, oli messujen osallistujilla mahdollisuus päästä samalla tutustumaan myös muutamiin huvipuiston laitteisiin, kuten puiston maineikkaisiin vuoristoratoihin.

Mitä messuilla näkyi?

CloudFest 2018
Messuhallin oli tänäkin vuonna vallanneet isot palvelimia ja prosessoreita valmistavat yritykset, kuten Intel ja AMD, lukuisat verkkotunnusten rekisteröintejä tarjoavat palveluntarjoajat sekä SSL-sertifikaatteja myyvät tukkukauppiaat. Tietoturvapalveluilla oli tänä vuonna myös runsas osanotto. Yksi selkeä trendi messuilla olikin erilaisissa sivustojen hakkerointeja estävissä / siivoavissa palveluissa.

Tietoturvaa sivustoille

Kuten moni saattaakin jo tietää, on myös tietoturva ollut aina Zonerin palveluissa tärkeässä roolissa. Lukuisten palvelintemme taustalla olevien määritysten avulla on onnistuttu estämään runsaasti asiakkaiden sivustoihin ja päivittämättömiin julkaisujärjestelmiin kohdistuneita hyökkäyksiä, jotka olisivat muutoin johtaneet sivuston kaappauksiin ja haittaohjelmien sekä spam-viestien levittämiseen.

Haluammekin myös jatkossa löytää ja tarjota parhaita palveluita helpottaaksemme asiakkaidemme elämää sivustojen ylläpidon osalta. Tämän alan osaajien palvelut katsoimmekin erityisen tarkasti läpi tulevaa kehitystä ja tarjontaa varten.

Runsaasti luentoja

Kuten aiemmin todettiinkin, sisälsi tapahtuma yli 250 puhujaa mitä erinäisimmistä aiheista. Mukaan mahtui pitkiä syventäviä luentoja niin tietoturvasta kuin domain-osoitteiden merkityksistä sekä lyhyempiä tietoiskuja vaikkapa energiatehokkuudesta ja sertifioinneista. Puhujista mainittakoon esimerkiksi Edward Snowden sekä mies, joka vahingossa poisti Donald Trumpin -twitter-tilin käytöstä.

Messujen taltiointeja ja muistiinpanoja on myös mahdollista nähdä osoitteesta:
https://www.cloudfest.com/agenda

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: