Facebook yrityksille – Yrityksen Facebook sivun luominen

Sosiaalinen media on yhä tärkeämmässä roolissa yritysten verkkoliikennetoiminnoissa. Suomessa erityisesti Facebook pitää valtapaikkaa käyttäjien määrillä mitattuna, joten luonnollisesti yritystenkin kannattaa jalkautua mukaan.

Tässä artikkelissa käymme yksityiskohtaisesti läpi, kuinka yrityksen Facebook sivun luominen tapahtuu.

Miksi ylipäänsä kannattaa luoda Facebook sivut yritykselle?

Facebook sivuista voi olla runsaasti hyötyä yrityksen toiminnassa. Varsinkin jos toiminta keskittyy laajoihin ihmisjoukkoihin kuluttajapuolella tai on luonteeltaan hyvin yhteisöllistä.
Facebook sivut mahdollistavat siis suoran kommunikaatiokanavan yrityksen ja sen seuraajien välille. Yritys voi siis julkaista erilaisia ajankohtaisia päivityksiä, ja sen seuraajat voivat kommentoida sekä kirjoittaa julkisia arvosteluja yritystä koskien.

Aktiivinen kanssakäyminen luo asiakkaista kanta-asiakkaita, sekä myös heidän ystävänsä näkevät Facebookissa päivityksiä, joihin he reagoivat.

Lue lisää sosiaalisen median hyödyntämisestä aiemmasta blogikirjoituksestamme:
https://www.zoner.fi/sosiaalisen-median-hyodyntaminen-verkkoliiketoiminnassa/

Yrityksen Facebook sivun perustaminen

Facebook sivun luominen
Itse Facebook sivun luominen on suhteellisen helppoa. Suositeltavaa on alkuun perustaa oma henkilökohtainen Facebook profiili.

Jos sinulla on jo oma Facebook tili entuudestaan, voit käyttää sitä yrityssivun luomiseen. Näin sinusta tulee samalla myös luodun sivun ylläpitäjä ja pystyt jatkossakin hallita luotua Facebook sivua kirjautumalla omalle profiilillesi.

Kun sinulla on käytössäsi oma henkilökohtainen Facebook -profiili, saat luotua yrityksen sivun osiosta: Sivut -> Lisää uusi. Sivut -osion linkin löydät tyypillisesti Facebook syötteesi vasemmasta reunasta löytyvien linkkien joukosta.

Valitse perustettavan Facebook sivun tyyppi

Alkuun sinun tulee valita perustettavan Facebook sivun tyyppi kuudesta vaihtoehdosta.
Facebook sivu yritykselle
Vaihtoehtoina ovat:

 • Paikallinen yritys tai paikka
  Hyvä vaihtoehto paikalliselle yritykselle. Tähän kategoriaan menevät usein erilaiset kahvilat, autokorjaamot ja muut yritykset, joilla on yksi kiinteä toimipiste ja säännölliset aukioloajat.
 • Yritys, organisaatio tai laitos
  Sopii erityisesti isommille yrityksille tai ketjuille, joilla on useampia toimipisteitä. Myös ei-kaupalliset tahot, kuten oppilaitokset menisivät todennäköisesti tämän valinnan alle.
 • Brändi tai tuote
  Tämä valinta sopii erinomaisesti erilaisille tuotemerkeille. Myös esimerkiksi verkkokaupat, joilla ei ole kivijalkamyymälää, voisivat hyvin mennä tämän ryhmän alle.
 • Artisti, yhtye tai julkisuuden henkilö
  Tämä valinta sopii hyvin julkkiksille, taiteilijoille tai esimerkiksi asiantuntijoille, joiden markkinointi ja yritys perustuvat pitkälti oman osaamisen esiintuomiseen. Sopii myös fiktiivisille henkilöille ja hahmoille.
 • Viihde
  Viihde -kategoria on hyvin lähellä edellistä ryhmää ja sopii esimerkiksi erilaisille tapahtumille, taideteoksille, kuten yksittäiselle elokuvalle tai vaikkapa urheilujoukkueille.
 • Aate tai yhteisö
  Facebook sivujen perustaminen ei luonnollisesti ole tarkoitettu pelkästään yrityksille. Esimerkiksi erilaiset aatteelliset yhdistykset menisivät luonnollisesti tämän kategorian alle. Yhdistyksen Facebook sivut on siis mahdollista luoda pitkälti samaan tapaan kuin yrityksellekin.

Valinnalla on myös merkitystä, koska osa Facebook sivujen toiminnoista ja esitystavoista vaihtelee valitun tyypin mukaisesti. Esimerkiksi paikallisella yrityksellä on käytössään erilaisia aukioloaikojen esittämiseen perustuvia toimintoja.

Valitse perustettavan Facebook sivun luokitus

Kun olet valinnut sopivan kategorian Facebook -sivuillesi, valitaan sille vielä alakategoria, eli luokitus. Haluttu luokka vaikuttaa muun muassa Facebookin sisäisiin hakutuloksiin sekä käyttäjille esitettäviin suosituksiin sivuista.

Facebook sivun perustaminen

Kun olet valinnut haluamasi luokan, kirjoita vielä tulevan Facebook sivujen nimi ja paina Aloita, niin sinulle luodaan hetken kuluttua halutut sivut, joita pääset tämän jälkeen muokkaamaan tietojen ja sisältöjen osalta.

ps. Oletko jo käynyt tutustumassa Zonerin Facebook -sivuihin?

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: