Google Maps kartan upotus kotisivuille

Tässä kirjoituksessamme käymme läpi ohjeen, kuinka Google kartan saa lisättyä kotisivuille tai blogiin.

Google kartta kannattaa usein lisätä suoraan Googlen oman valmiin upotuskoodin avulla ja välttää erilaisten lisäosien asentamista tarkoitusta varten. Tarpeettomien lisäosien käyttöä kotisivuilla kannattaa välttää, jo puhtaasti tietoturvasyiden takia.

Google kartan upotus

Kartan upotus omille sivuille on helppoa. Tarvitset vain upotusta varten koodinpätkän, jonka saat tuotettua Googlen karttapalvelusta. Tämä koodi lisätään tämän jälkeen kotisivujen HTML-koodin sekaan haluttuun kohtaan.

 1. Mene Google Maps palveluun osoitteessa: http://maps.google.fi/

 2. Valitse haluamasi kohde, esimerkiksi syöttämällä kartan kohteen osoite hakukenttään.

  Google Maps upotus

 3. Valitse aukevalta ruudulta, ruudun vasemmasta info-ikkunasta JAA -painike. Tämä löytyy kohteen katunäkymän ja Reittiohjeet -painikkeen alta.

  jaa google kartta

 4. Seuraavaksi aukeavalta näkymältä valitse Upota kartta.

  Google Maps upota kartta

  Voit myös valita pudotusvalikosta, ohjelman valmiiksi tarjoaman koon tai valitse Oma koko, jolloin voit syöttää halutun pikselikoon kartalle.

  upota Google kartta

 5. Koon määrityksen yhteydessä voit myös esikatsella karttaa. Kun koko on valittuna, kopioi Google Mapsin tuottama koodinpätkä sivuillesi, haluttuun kohtaan.

  Huomioi, että koodi tulee kopioida ja lisätä sivuston HTML-näkymän puolelle. Esimerkiksi WordPress -julkaisujärjestelmässä, tämä karttakoodin upotus suoritetaan Teksti -välilehdelle.

  Google Maps koodin upotus

 6. Tallenna lopuksi editoimasi sivu tai artikkeli ja tarkista, että kartta näkyy haluamassasi paikassa ja halutun kokoisena. Mikäli kartan sijasta sivuilla näkyy vain Googlen koodipätkä, olet todennäköisesti lisännyt koodin graafisen editorin näkymästä, etkä HTML-editorin kautta.

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: