Hosting ratkaisuja myös isommille sivustoille | Zoner.fi

Katso myös

Hosting ratkaisuja myös isommille sivustoille, Case: Netin hauskimmat

Hosting ratkaisuja kaavailtaessa, usein kävijämääriltään isot sivustot asettavat aivan omanlaisiaan haasteita hosting palvelun osalta, joita meillä mieluusti myös ratkotaan yhdessä asiakkaidemme kanssa. Seuraavassa artikkelissa käymmekin läpi tarvetta ja toteutusta erään todella suositun suomalaisen sivuston osalta.

Netin Hauskimmat – yksi Suomen suosituimmista viihdejulkaisuista

Netin Hauskimmat on n. 300 000 yksilöllisen kävijän viikkotahdilla ehdottomasti yksi Suomen suosituimpia viihdejulkaisuja. Ohessa näkymää Google Analytics vko. 35/2014 (lähde: mediakortti)

netin hauskimmat kävijätilasto

Sivuston perustaja, Osku Andersson kertoo, kuinka sivusto sai alkunsa ja miksi juuri hauskimmista on tullut niin suosittu:

Kuten monet muutkin selasin paljon eri viihdesivuja netissä ajantapon merkeissä. Erilaisia sivuja on älyttömät määrät ja näillä sivuilla mediaa vielä tolkuttomammin, hauskoja juttuja mutta myös todella paljon täyttä kuraa. Ideaksi tulikin perustaa yksinkertaisuudessaan sivu jonne nimensä mukaisesti kerätään vain netin hauskimmat jutut. Sivu sai jo aika alkuvaiheessa laajasti huomiota sosiaalisessa mediassa joka laajensikin koko projektin ihan uusiin mittasuhteisiin ja vuonna 2013 hauskimpiin astui ensimmäinen toimittaja.

- Osku Andersson

Hosting ratkaisuja isoille kävijämäärille

Hauskimmat.fi sivusto on pyörinyt Zonerilla noin vuoden ajan. Jo ensimmäistä hosting ratkaisua mietittäessä oli selvää, että sivuston suuret kävijämäärät ja mahdolliset kävijäpiikit aiheuttavat haasteita sivuston suoritusvarmuuden saavuttamiseksi ja downtimen eli katkosten minimoimiseksi.

Sivuston aiempi virtuaalipalvelinkapasiteetti ei yksinkertaisesti riittänyt enää sivuston tarpeisiin, vaan sivustolle tarvittiin oma fyysinen palvelinkone.

Vaihdos fyysiseltä palvelimelta vikasietoiseen webbiklusteriin

Syyskuun alkupuolella sivusto siirrettiin fyysiseltä palvelinkoneelta pyörimään uudenlaiseen hosting ympäristöön, eli webclusterin päälle. Vaikka fyysisessä palvelinkoneessa ei ollutkaan mitään varsinaista vikaa sivuston toiminnan kannalta, päädyttiin suuren suosion takia enemmän skaalautuvaan ratkaisuun, joka mahdollistaa paremmin sivuston kävijämäärien kasvun myös tulevaisuudessa.

Skaalautuvuuden ja paremman toimintavarmuuden lisäksi, webcluster voi hyvin tulla myös edullisemmaksi ratkaisuksi kuin fyysinen palvelinkone.

Mikä ihmeen webbiklusteri?

Vikasietoinen webbiklusteri on oikeastaan käytön ja hallinnoinnin helppouden suhteen enemmän webhotellimainen ratkaisu, kuin perinteinen erikseen konffattava palvelinympäristö. Rautaa ja vääntöä tosin löytyy moninverroin enemmän kuin webhotelleissa on totuttu näkemään. Resursseja on myös mahdollista skaalata sivuston tarpeen mukaan. Kyseessä onkin siis täysin skaalautuva hosting ratkaisu, johon ei tarvita lainkaan omaa osaamista palvelinylläpidosta.

Seuraava havainnekuva pyrkii selventämään tarkemmin klusterin toimintaa.

zoner webcluster

Webbiklusteri on tulossa laajempaan myyntiin toivottavasti vielä tämän vuoden aikana, mutta vastaavasta ylläpidosta kiinnostuneet voivat olla jo yhteydessä asiakaspalveluumme palvelun käyttöönottamiseksi.

Ps. Webbiklusteria hallinnoidaan kätevästi suoraan Oma Zoner -palvelun kautta.

Zoner Oy on osa Zoner Group -konsernia.