Hyviä nettipalveluita pienyrittäjälle - Zoner Web Hosting

Katso myös

Hyviä nettipalveluita pienyrittäjälle

Netti on pullollaan kaikenlaisia sovelluksia joilla voi tehdä hyödyllisiä ja hyödyttömiä asioita. Olen itse käyttänyt jo pitkään muutamia palveluita joista on ollut erittäin paljon apua niin toimintojen tehostamisessa kuin ihan liiketoiminnan kasvattamisessa. Suurin ongelma tässä on helmien bongaaminen kaiken roskan seasta – ihan jokaista kun ei kerkeä lähteä testaamaan. Listaan alle muutaman palvelun josta voisi olla hyötyä esimerkiksi pienyritykselle tai -yrittäjälle.

Lomakegeneraattori Wufoo.com

Ihan ensimmäiseksi täytyy mainita loistava Wufoo.com palvelu. Wufoolla voi rakentaa todella monipuolisia lomakkeita aina yhteydenottolomakkeesta monisivuisiin tutkimuksiin asti. Parasta Wufoossa on sen helppokäyttöisyys ja hinta. Keskiverto netin käyttäjäkin osaa pienen tutustumisen kautta luoda lomakkeita drag & drop tyylisen editorin avulla. Sitä mukaa kun taidot kasvaa, Wufoolla voi rakentaa monipuolisia dynaamisia lomakkeita ja asettaa erilaisia ”notification” sääntöjä joiden avulla täytetyn lomakkeen dataa voidaan lähettää sähköpostitse, rajapintojen kautta tai vaikka puhelimeen. Onneksi Wufoon hinnoittelu on jenkkityylisesti edullinen. Ilmaiseksi voi luoda 3 lomaketta joita saa täyttää 100 kertaa kuukaudessa ennenkuin pitää päivittää maksulliseen palveluun. 15 dollarin kuukausihinnalla saakin sitten luoda jo 10 lomaketta ja 500 lomaketäyttöä per kuukausi, joka pitäisi riittää vähän laajempaakin toimintaan.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Wufooseen. Se sopii niin yrityksille kuin myös webmastereille, jotka haluavat rakentaa lomakkeita asiakkaidensa sivustoille. Wufoon lomakkeethan saa integroitua suoraan mm. WordPress- ja Joomla-julkaisujärjestelmiin!

Tutustu Wufoo.com >>

Asiakkuudenhallintaan CapsuleCRM

Olen itse ollut yrittäjänä viimeiset 17 vuotta ja vasta muutamia vuosia sitten tajusin alkaa käyttämään asiakashallintaohjelmistoja. Olihan minulla toki käytössä laskutusohjelmisto jossa on asiakasreksiterit yms, mutta tätä ei pidä sekoittaa asiakkuudenhallintaan. Asiakkaista voi kerätä paljon dataa jota voi käyttää liiketoiminnan hyötynä, oli se sitten myynnin kasvattamista tai asiakaspalvelun kehittämistä. Erilaisia CRM-ohjelmistoja löytyy myös paljon Suomesta, mutta nämä joko näyttää 30 vuotta sitten tehdyiltä tai ne on pilattu hinnoilla joihin pienyrittäjällä ei ole varaa tai edes järkeä sijoittaa. Ihmettelen edelleen ettei ulkomailla selviönä oleva edullinen kuukausimaksu joka skaalautuu pienestä isoon ole vielä rantautunut Suomeen…

CapsuleCRM on kuitenkin laatukamaa. Se on riittävän helppokäyttöinen, mutta sisältää silti tärkeät toiminnot datan hallintaan. Capsulella asiakkaan taakse saa tallennettua rajattomasti tietoa ja ne on kaikki saatavilla toimivan ja hyvännäköisen käyttöliittymän kera. Se sisältää myös kätevän ”todo-lista” toiminnon, jonka avulla voit yhdistää tehtäviä asiakkaisiin tai myynticaseihin – itselle tämä on elintärkeä koska muistini näköjään huononee vuosi vuodelta! Capsuleen löytyy myös mm. kännykkä appsit Applelle, Androidille ja Blackberrylle sekä integraatiot suosittuihin uutiskirjesovelluksiin, kuten Mailchimp.

Capsulella on ilmainen taso johon saa maksimissaan 250 kontaktia (asiakasta), joka riittää hyvin pienyrittäjälle alkuun. Kun bisnes kasvaa isommaksi, voi palvelun päivittää maksulliseen tasoon joka on 8 dollaria/kk per käyttäjä – tämä on siis n. 6 euroa/kk täysimittaisesta CRM-ohjelmistosta.

Tutustu CapsuleCRM.com >>

Zoner Oy on osa Zoner Group -konsernia.