Kesä Zonerin markkinointiharjoittelijana

Olen ollut Zonerilla markkinointiharjoittelijana kesän ajan. Mielenkiintoisten tehtävien parissa kesä on mennyt ohi nopeasti, mikä ei tosin säänkään suhteen erityisesti haitannut. Zonerilla on annettu myös harjoittelijan tehdä muutakin kuin keittää kahvia. Pääsinkin harjoitteluni aikana olemaan monipuolisesti Zonerin markkinoinnissa mukana ja työskentelemään uusien ohjelmien parissa. Olen päässyt sisälle webhotellien ja digitaalisen markkinointiympäristön maailmaan. Harjoittelussani sain työskennellä itsenäisesti toimistolla sekä halutessani etänä kotona.

 markkinointiharjoittelijana

Hieman tarkemmin työtehtävistäni

Olen päässyt toteuttamaan vaihtelevia työtehtäviä sisällöntuotannossa. Niin kuin moni on jo varmaan huomannut, olen osallistunut kesällä Zonerin blogin sisällöntuottamiseen. Toteutin harjoitteluni aikana ohjevideoita itselleni uudella Screencast-O-Matic ohjelmalla. Sosiaalisen median markkinoinnissa sain vastuulleni LinkedInin ja Pinterestin sisällöntuottamisen sekä Facebook kuvien toteuttamisen. Pääsin myös tutustumaan syvemmin MailChimp sähköpostimarkkinointi ohjelmaan ja toteuttamaan tällä uuden ilmeen asiakastiedotteeseen. Myös WordPress on tullut tutuksi, sillä pääsin tutustumaan tähän julkaisujärjestelmään kesän aikana.

Mitä olen oppinut harjoitteluni aikana

Harjoittelussani olen tosiaan saanut työskennellä monien uusien ohjelmien parissa, on ollut mielenkiintoista oppia hyödyntämään näitä markkinoinnissa ja uskonkin uusista ohjelmista olevan paljon hyötyä myös jatkossa. Olen myös oppinut kesän aikana, kuinka markkinoida digitaalisesti tuotetta mistä on vaikea saada inspiroivia kuvia sosiaaliseen mediaan. Kirjoittaessani blogitekstejä WordPressillä olen oppinut, kuinka näiden hakukonenäkyvyyttä voi parantaa SEO lisäosan avulla. Olen myös saanut paljon vahvistusta aikaisemmallekin osaamiselleni ja kehittynyt paljon markkinoijana eteenpäin.

Mitä jäin kaipaamaan harjoittelulta

Harjoitteluni oli kokonaisuudessaan mielestäni hyvä. Kesän kiireistä johtuen emme ehtineet aloittamaan vielä Zonerin YouTube kanavaa. Tämä olisi ollut mielenkiintoinen projekti, joka valitettavasti siirtyy myöhempään. Ehdin kuitenkin harjoitteluni aikana alkaa tuottamaan ohjevideo sisältöä, joten ehkä YouTube kanavakin joku päivä vielä tulee.

Mikä on ollut parasta harjoittelussa

On vaikea nostaa onnistuneesta harjoittelusta yhtä asiaa esiin mutta pakko sanoa, että herkulliset aamiaiset jäivät mieleeni. Tämän lisäksi on nostettava esiin asiakastarinoiden kirjoittaminen. Oli mielenkiintoista tutustua asiakkaisiin sekä heidän kotisivuihinsa. Haluan vielä nostaa esiin uuden oppimisen etenkin uusien ohjelmien käytön oppimisen. On ollut hieno mahdollisuus saada lisää ohjelmia työkalupakkiini ja sitä ei mielestäni voi korostaa liikaa.

Harjoittelupaikkana Zoner olikin mielestäni erinomainen, sillä mukavan työyhteisön lisäksi koen saaneeni paljon irti harjoittelusta sekä oppinut uutta. Taskuni ovatkin täyttyneet markkinointivinkeistä.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest