Kotisivuasennuksen kytkeminen Installatron asennusohjelmaan

Moni asiakkaamme on tykästynyt, webhotellista löytyvän, Installatron -asennusohjelman automaattisiin päivitys- ja varmuuskopiointitoimiin. Suurimmalla osalla asiakkaistamme on kuitenkin käytössään perinteisesti ns. käsipelin asennettu julkaisujärjestelmä, kuten WordPress tai Joomla.

Tässä kirjoituksessa käymme läpi, kuinka jo valmiiksi Zonerin webhotelliin asennetun kotisivuasennuksen saa kytkettyä Installatron asennusohjelmaan.

Kotisivujen automaattiset päivitykset ja varmuuskopiointi

Miksi kukaan sitten haluaisi kytkeä, jo käsin asentamansa, kotisivuasennuksen Installatron asennusohjelmaan? Vastaus löytyy asennusohjelman monipuolisista päivitys- ja varmuuskopiointitoiminnoista.

Kotisivuasennuksen päivittäminen on erittäin tärkeää! Päivittämättömiä kotisivuasennuksia hakkeroidaan lähes päivittäin ja aiheuttavat harmaita hiuksia, niin sivuston omistajille, käyttäjille kuin meille kotisivutilan ylläpitäjillekin. Paras tapa estää hakkerointia on päivittää kotisivuasennuksessa käytettävä julkaisujärjestelmä säännöllisesti. Installatron asennusohjelma tarjoaa nimenomaan tähän mahdollisuuden, eli saada kotisivuasennuksen päivitykset ja varmuuskopiot automatisoitua, suoraan webhotellin hallintapaneelista.

1. Kirjaudu webhotellin hallintapaneeliin

Kirjaudu aivan ensimmäiseksi kotisivujesi webhotellin hallintapaneeliin. Webhotellin hallintapaneelin alalaidasta löytyy osio Web Applications, jonka view more, linkistä löydät kaikki Installatron asennusohjelman tukemat julkaisujärjestelmät.
Installatron asennusohjelma

2. Valitse listasta käyttämäsi julkaisujärjestelmä

Etsi listasta käyttämäsi julkaisujärjestelmä ja valitse se. Jos et tiedä mikä julkaisujärjestelmä sinulla on käytössäsi, käänny kotisivujesi toteuttajan puoleen. Mahdollisesti vastaus voi löytyä myös kirjautumalla kotisivuasennuksen omaan hallintapaneeliin tai sivuston lähdekoodista.
Installatron, julkaisujarjestelmät

3. Valitse import existing installation -asetus

Installatron asennusohjelma tarjoaa ensisijaisesti vaihtoehtoa asentaa uusi kotisivuasennus webhotelliin. Valitse tässä tapauksessa kuitenkin pudotusvalikon takaa import existing installation -valinta.
Installatron import existing install

4. Valitse From this account

Valitse seuraavaksi sijainti, josta kotisivuasennus kytketään asennusohjelmaan. Vaihtoehtona on From this account, jolloin asennusohjelma etsii jo olemassa olevan asennuksesi Zonerin webhotellista, tai From different account, jolla asennusohjelma voi kopioida kotisivuasennuksen jostain ulkoisesta palvelusta. Valitse tässä tapauksessa From this account.

Jos puolestaan haluat kopioida kotisivuston ulkoisesta palvelusta, kuten toisen palveluntarjoajan webhotellista, lue ohje kotisivujen kopiointiin täältä.
Valitse From this account

5. Valitse tuotavan kotisivuasennuksen sijainti

Domain. Valitse pudotusvalikosta haluamasi kotisivuasennuksen sijainti. Mikäli webhotelliisi on lisätty useita verkkotunnuksia, tai luotu alidomaineja, löydät ne kaikki tästä pudotusvalikosta.

Directory (Optional). Mikäli olet asentanut julkaisujärjestelmäsi jonkin domainin alikansioon, täytä kansion nimi Directory kenttään. Esimerkiksi, jos kotisivuasennuksesi toimii osoitteessa www.verkkotunnuksesi.com/blogi, syötä kenttään: blogi.

Paina lopuksi Import
Kotisivuasennuksen sijainti

6. Ota automaattiset päivitykset ja varmuuskopiointi käyttöön

Kun asennusohjelma on kytkenyt nykyisen kotisivuasennuksen itseensä, voidaan ottaa käyttöön ohjelman tarjoamat päivitys- ja varmuuskopiointiominaisuudet. Näet asennusohjelman listauksessa kaikki omat asennuksesi ja voit hallita kotisivuasennuksen asetuksia työkalukuvaketta painamalla.
Installatron, kotisivuasennuksen asetukset

Määritä haluamasi asetukset kotisivuasennuksen päivityksille ja varmuuskopioinnille

Määritä lopuksi haluamasi asetukset kotisivuasennuksen automaattisille päivityksille ja varmuuskopioinnin aikavälit.

Huomioithan, että julkaisujärjestelmän tai sen yksittäisen osan päivittäminen saattaa aina rikkoa jotain sivustollasi. Jokin sivustosi elementti, lisäosa tai ulkoasu ei välttämättä ole aina yhteensopiva uusimpien päivitysten kanssa. Tämän takia suosittelemme käyttämään päivitysten yhteydessä myös varmuuskopiointeja ja tarkistamaan päivitysten jälkeen, että kaikki toimii oikein.

Automatic Update. Automaattinen julkaisujärjestelmän päivitys. Suosittelemme, että päivität automaattisesti vähintään viimeisimmät aliversiot ja tietoturvapäivitykset (Update to minor versions and security releases).

Muut automaattisesti päivitettävät toiminnot, kuten lisäosat ja ulkoasuteemat asetuksineen, vaihtelevat käytetyn julkaisujärjestelmän mukaisesti. On kuitenkin erittäin tärkeää huolehtia myös kaikkien lisäosien ja ladattavien ulkoasuteemojen päivityksistä.

Automatic Update Backup. Asennusohjelma ottaa varmuuskopion aina ennen päivitystä ja palauttaa varmuuskopion automaattisesti, jos päivitys epäonnistuu. Suositeltava toiminto.

Email Notification. Sähköposti-ilmoitukset julkaisujärjestelmän päivityksistä. Ota käyttöön automaattisesti sähköposti-ilmoitukset, kun asennusohjelma päivittää julkaisujärjestelmääsi. Käy aina päivityksen tultua tarkistamassa sivustollasi, että kaikki toimii edelleen kuten pitääkin.

Default Backup Location. Valitse sijainti kotisivuasennuksen varmuuskopioinneille. Oletuksena, asennusohjelma tallentaa varmuuskopiot webhotellin sisälle, mutta asennusohjelma tarjoaa myös mahdollisuuksia kytkeä varmuuskopiointi esimerkiksi Dropbox -tilillesi.

Automatic Backup. Automaattiset varmuuskopiot kotisivuasennuksestasi. Erillistä varmuuskopiointia ei ole välttämätön ottaa käyttöön, mutta varmuuskopioinnin käyttöä ja kotisivujen varmuuskopioiden säilyttämistä suositellaan.

Zonerin webhotellit sisältävät aina varmuuskopioinnin jo ilman erillisiä varmuuskopiointitoimintoja. Otamme varmuuskopioin webhotellistasi joka aamuyö ja säilytämme varmuuskopioita vähintään kolme päivää takautuvasti. Varmuuskopio otetaan koko webhotellista, jolloin mikäli haluat käyttää yhdessä webhotellissa useaa eri asennusta, suosittelemme pitämään niistä jokaisesta myös omia erillisiä varmuuskopioita. Varmuuskopioita kannattaa ottaa ja säilyttää joka tapauksessa sivustostasi ainakin kuukausitasolla.

Tallenna muutokset Save All -painikkeesta

Installatron automaattinen varmuuskopiointi

Huomioithan, että varmuuskopiointi webhotelliin kuluttaa aina webhotellin levytilaa. Varmista siis, että webhotellissasi on riittävästi levytilaa käytettävissä. Jos et ole tästä varma, ota asiakaspalveluumme yhteyttä ja katsotaan yhdessä webhotellipakettisi sopivan kokoiseksi käyttöä varten.

Voit myös määrittää varmuuskopioiden tallennussijainniksi ulkoisen Dropbox -pilvitallennustilan täältä löytyvällä ohjeella.

Zoner asiakaspalvelu

myynti@zoner.fi
010 235 6688

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: