Kotisivujen siirto toiselta palveluntarjoajalta Zonerille Installatron asennusohjelmalla

Toisinaan voi esiintyä tarpeita vaihtaa kotisivujen webhotellia, oli sitten syynä vanhan palveluntarjoajan webhotellipalvelun päättyminen, jatkuvat katkokset tai yleinen hidastelu. Kotisivujen siirto uuteen webhotelliin, voi kuitenkin aiheuttaa harmaita hiuksia. Usein ongelmana on julkaisujärjestelmän siirrosta aiheutuva työ tai osaamisen puute kotisivujen siirtoon.

Zonerin webhotelleista löytyy näppärä Installatron asennusohjelma, jonka avulla voi myös helposti siirtää vanhalla palveluntarjoajalla olevan julkaisujärjestelmän Zonerin webhotelliin. Tässä kirjoituksessa käymme läpi vaiheet siirron osalta.

Webhotelli ja Installatron asennusohjelma

Aluksi tarvitset tietysti webhotellin operaatiota varten. Jos sinulla ei vielä ole webhotellia kauttamme, tutustu Zonerin webhotelleihin.

1. Kirjaudu webhotellin hallintapaneeliin

Kirjaudu sisään webhotellisi hallintapaneeliin. Tyhjennä aluksi webhotellistasi tarpeettomat tiedostot haluamaltasi domainilta. Webhotelli sisältää lisätyille verkkotunnuksille ja aliverkkotunnuksille oletuksena index.html tiedoston, joka haittaa kopioitavan sivuston toimintaa ja näkymistä kopioinnin jälkeen. Voit poistaa tämän index.html tiedoston myös vasta kopioinnin suoritettuasi.

Tiedoston voit poistaa joko kirjautumalla FTP-yhteydellä webhotelliisi tai webhotellin yläpalkin Files -osion kautta.

Valitse tämän jälkeen Installatron asennusohjelma, aivan hallintapaneelin kotinäkymän alaosasta, osiosta Web Applications ja painike view more
Installatron asennusohjelma

2. Valitse listasta käyttämäsi julkaisujärjestelmä

Valitse aluksi listasta, juuri sama julkaisujärjestelmä, joka siirrettävällä kotisivulla on käytössä.
Installatron, julkaisujarjestelmät

3. Valitse import existing installation -asetus

Löydettyäsi oikean julkaisujärjestelmän, älä valitse uutta asennusta vaan valitse pudotusvalikon napista import existing install.
Installatron import existing install

4. Valitse From different account

Valitse mistä sijainnista asennus tuodaan Installatroniin. Mikäli tarkoitus on kopioida sivusto toisesta webhotellista tai muusta sijainnista, valitse From different account ja continue.
Installatron remote web hosting account

5. Määritä kopioitavan sivuston lähde

Valitse aluksi lähde, josta julkaisujärjestelmä kopioidaan. Täytä Source -osiossa tiedot vanhan palveluntarjoajan toimittamien tietojen mukaisesti.

 • URL. Täytä URL kenttään asennuksen täsmällinen osoite http:// etuliitteen kera. Jos julkaisujärjestelmä on asennettu alikansioon, muista syöttää myös kansio URL kentän osoitteeseen.
 • URL IP Address (Optional). Asennuksen ip-osoite. Käytä vain, jos sivusto ei enää ohjaudu oikealla osoitteellaan kopioitavaan asennukseen (esimerkiksi, olet siirtänyt domainin jo Zonerin webhotelliin).
 • Protocol. Valitse ensisijaisesti suojattu FTP yhteys
 • Server. Syötä FTP isäntäpalvelimen osoite. Saat tämän tietoosi vanhalta palveluntarjoajaltasi.
 • Port. Portti on oletuksena 21, jos ei, tarkista portti vanhalta palveluntarjoajalta.
 • Username. Syötä FTP-tilisi käyttäjätunnus.
 • Password. Syötä FTP-tilisi salasana.
 • Path. Syötä tiedostopolku FTP-yhteyden juuresta vanhan palveluntarjoajasi tiedostokansioon kotisivuille.

Installatron source

6. Määritä kopioitavan sivuston kohde

 • Domain. Valitse pudotusvalikosta haluamasi verkkotunnus, johon sivusto kopioidaan. Ohjelma osaa halutessasi kopioida sivuston myös eri osoitteeseen, kuin missä se on alunperin toiminut. Listasta löytyvät myös kaikki webhotellista luomasi alidomainit.
 • Directory (Optional). Valitse mahdollinen kansio, eli jos esimerkiksi haluat asennuksen toimivan verkkotunnuksesi yleisen osoitteen sijasta muodossa /blogi, kirjoita kenttään blogi. Jätä kenttä tyhjäksi, jos haluat sivuston toimivan suoraan verkkotunnuksella kirjoitettuna.
 • Database Management. Valitse luoko asennusohjelma tietokannan automaattisesti vai käytetäänkö jo aiemmin webhotellista luomaasi tietokantaa asennukselle.

Installatron destination
Kun asetukset ovat paikoillaan, valitse Import ja ohjelma aloittaa kopioinnin.

Huomioithan, että mikäli verkkotunnustasi ei vielä ole siirretty Zonerille ennen kopiointia, ei sivustoa todennäköisesti vielä, ohjelmistosta riippuen, pysty näkemään tai käyttämään. Tarkista verkkotunnuksen siirron jälkeen, että kaikki asetukset sivustolla ovat varmasti oikein.

7. Määritä asetukset päivityksille ja varmuuskopioinniille

Kun sivuston kopiointi on valmis, voit määrittää julkaisujärjestelmällesi myös erilaisia automaattisia päivityksiä ja varmuuskopiointeja. Automaattisten päivitysten käyttö on erittäin suositeltavaa, koska näin voidaan välttyä erilaisilta julkaisujärjestelmän tietoturva-aukoista johtuvilta hakkeroinneilta. Päivitysten vaihtoehdot vaihtelevat hieman ohjelmistokohtaisesti.

Automaattinen varmuuskopiointi saattaa viedä myös runsaasti levytilaa, jolloin suosittelemme, että webhotelli päivitetään isoimpaan webhotelliimme, eli Zoner Yrityswebhotelliksi. Kysy webhotellin päivityksestä lisää: myynti@zoner.fi tai 010 235 6688 (ark. 8.00-16.00).
Installatron automaattinen varmuuskopiointi

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: