Kotisivut kuntavaaliehdokkaalle – huomioi nämä asiat!

Kunnallisvaalit lähestyvät ja jokaisen ehdokkaan vaalikoneistoon kuuluvat oleellisesti myös omat kotisivut.

Tässä kirjoituksessa käsittelemme omien henkilökohtaisten kotisivujen merkitystä ja annamme vinkkejä niiden hyödyntämiseen.

Henkilökohtaiset kotisivut kuntavaaliehdokkaalle

Sanomattakin lienee selvää, että sivustojen yleiseen käytettävyyteen tulee kiinnittää huomiota ja varmistaa myös, että sivusto toimii mobiililaitteilla. Kotisivuja luodessa, kannattaa huomioida myös seuraavia asioita.

Sivuston ja verkkotunnuksen elinikä tärkeässä roolissa

Sivustoa tulee ajatella myös yksittäisiä vaaleja pidemmälle. Esimerkiksi verkkotunnuksen ja sisällön sivuston sisällön ikä vaikuttavat isolta osalta myös kotisivujen löytyvyyteen hakukoneista.

kotisivut ja Google
Vaikka itse sivuston sisältö vaihtuisikin vaaleista ja muusta käyttötarpeesta riippuen, tulisi sivuston osoite olla jatkuvasti voimassa. Yleinen virhe on luoda sivusto, ja rekisteröidä samalla verkkotunnus, vain muutaman kuukauden kampanjointia varten, kun, erityisesti valitun verkkotunnuksen, tulisi palvella käyttäjäänsä koko poliittisen uran ajan.

Verkkotunnus omalla nimellä

Riippumatta siitä, lähdetkö ehdolle kunnallisvaaleissa vai et, kannattaa omaa henkilökohtaista sivustoa varten rekisteröidä verkkotunnus omalla nimellä. Etunimi + sukunimi .fi päätteellä lienee luontevin vaihtoehto. Ehdokasnumero kannattaa jättää suosiolla osoitteesta pois, koska se luonnollisesti vaihtuu jokaisessa vaalissa.

Omaa nimeä kantava verkkotunnus on erittäin yleinen ja fiksu osoite halutulle sivustolle. Se mahdollistaa myös sivuston sisältöjen ja luonteen muuttamisen, sillä oma verkkotunnus soveltuu vaalisivuston lisäksi myös blogiksi tai asiantuntijapalveluita myyvän yrityksen kotisivuiksi.

omaa nimeä kantava verkkotunnus kannattaa suojata

Vaikka et juuri nyt tekisikään sivustoa, omaa nimeä kantava verkkotunnus kannattaa suojata, eli rekisteröidä talteen, sillä nykyään lähes kuka tahansa voi rekisteröidä kenen tahansa nimeä kantavan verkkotunnuksen.

Tarkista täältä, onko omaa nimeäsi kantava verkkotunnus vapaana:
https://domainhaku.zoner.fi/

Käytä laadukkaita valokuvia

kuntavaaliehdokkaan kotisivut
Laadukkaat kuvat herättävät luottamusta. Omiin kuviin kannattaa siis panostaa ja hyödyntää niiden osalta ammattivalokuvaajan palveluita.

Usein kuvaa kannattaa käyttää isokokoisena ja syvättynä versiona, joka näyttää raikkaalta ja ammattimaiselta. Syväys tarkoittaa siis taustan poistamista, jolloin kuva herää kunnolla eloon. Useimmat valokuvaajat syväävät kuvat mielellään puolestasi.

Blogin merkitys korostuu

Blogi on erinomainen kanava tuoda esiin omia ajatuksiaan ja mielipiteitään perusteluineen. Blogi myös tuo sivustolle runsaasti kävijöitä hakukoneiden kautta, koska blogit sisältävät luonnollisesti myös paljon erilaisia hakusanoja, joilla ihmiset etsivät tietoa.

Ahkera bloggaaminen tuo sivustolle myös tasaista kävijävirtaa, joka yhdistettynä laadukkaisiin sisältöihin voi hyvin kääntyä äänestäjiksi. Ole valmis myös vastailemaan kärkeviinkin kommentteihin, jolloin muodostuu myös vuoropuhelua kävijöiden ja itsesi välillä.

Blogi voi olla kiinteä osa omaa kotisivustoa ja esimerkiksi WordPress julkaisujärjestelmällä toteutetut sivustot sisältävät erinomaiset blogiominaisuudet vakiona sisällään.

Katso ohje WordPress julkaisujärjestelmän asennukseen webhotelleissamme täältä:
https://www.zoner.fi/wordpress-julkaisujarjestelman-asennus-webhotelliin/

Juuso Kataja

Webdesigner, sähköisen markkinoinnin ammattilainen, jonka intohimoihin kuuluvat mm. verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja WordPress.

Share
Tweet
Share
Pin
+1