PHP 7 – Kattava info PHP-päivityksestä | Zoner.fi

Katso myös

PHP 7 – Kattava info PHP-päivityksestä

Tänä syksynä tullaan Zonerin webhotellipalvelimilla toteuttamaan jälleen isompi PHP päivitys, kun 5.6 versiosta päivitetään PHP 7.1 versioon.

Koostimme tähän kirjoitukseen infoa siitä, mikä PHP on ja miten päivitykset vaikuttavat sivuston elämään.

Mikä PHP on?

PHP on erittäin suosittu ohjelmointikieli, jota käytetään laajasti websuunnittelussa. Muun muassa maailman ylivoimaisesti suosituin kotisivujen julkaisujärjestelmä WordPress, on ohjelmoitu PHP:n avulla.

Toimiakseen oikein, tarvitsevat PHP koodia hyödyntävät sivut myös tuen palvelimelta PHP kielen osalta. Kannattaa myös huomioida, että PHP versiot ovat keskenään hyvin erilaisia, joten sivuston koodauksen ja palvelimella käytetyn PHP version, tulee olla yhteensopivia keskenään.

Juuri tätä palvelimen puolelta tarjottavaa tukea päivitetään nyt toimestamme uudempaan versioon.
PHP päivitys

Miksi PHP täytyy päivittää?

PHP, kuten kaikki muutkin ohjelmointikielet ja palvelinohjelmistot, kehittyvät ja päivittyvät säännöllisesti. Laaja kehittäjäyhteisö mahdollistaa uusia ominaisuuksia ja parannuksia, joita sivuston kehittäjät voivat hyödyntää toteutuksissaan.

PHP 7.1 versio tuo esimerkiksi moniin ohjelmistoihin parantunutta suorituskykyä, joka näkyy nopeampina latausaikoina.

Päivitykset suojaavat tietoturvaa

Päivitykset korjaavat myös erinäisiltä tietoturvauhilta, koska niissä tilkitään myös mahdollisesti havaittuja tietoturva-aukkoja.

Näitä tietoturvapäivityksiä asennetaan palvelimille tietysti myös muinakin ajankohtina, joskin ne tapahtuvat pääosin huomaamatta uusina aliversioina ja ilman suurempia katkoksia.

Lisätietoja PHP:sta löydät PHP:n virallisilta kotisivuilta: php.net

Mitä PHP päivityksessä tapahtuu?

Päivityksessä asennetaan uusin virallinen versio PHP-tuen osalta, jota webhotellit ryhtyvät automaattisesti käyttämään. Sivustot ja ohjelmistot, jotka eivät ole yhteensopivia PHP 7.1 version kanssa, lakkaavat päivityksen yhteydessä toimimasta, joko kokonaan tai osittain.

Päivitys tullaan suorittamaan erikseen ilmoitettuna ajankohtana, lähtökohtaisesti sellaiseen aikaan, jolloin sivustoilla on mahdollisimman vähän kävijäliikennettä. Päivityksestä aiheutuu käyttökatkos sivuston ja sähköpostien osalta. Samalla palvelinkoneiden muitakin ohjelmistoja päivitetään uudempiin versioihin.

Jatkossa kaksi eri PHP versiota käytettävissä

Mikäli sivustosi ei toimi uuden PHP 7.1 version kanssa, ei hätää. Voit aktivoida, päivityksen jälkeen, webhotellin hallintapaneelista vielä vanhan 5.6 version osiosta Domain Setup.

PHP 5.6 sisältää tietoturvapäivityksiä vielä vuoteen 2019 asti, jolloin se viimeistään poistuu käytöstä. Suosittelemme kuitenkin jo hyvissä ajoin tätä ennen päivittämään sivustoa siten, että se toimii jatkossa myös uudempien PHP versioiden kanssa.

Tee seuraavat toimenpiteet

PHP 7 palvelin

 • Varmista yhteensopivuus
  Alkuun suosittelemme varmistamaan, onko sivustosi / käytetty ohjelmisto yhteensopiva PHP 7.1 version kanssa. Tästä saat parhaiten lisätietoja sivuston toteuttajalta tai käytetyn ohjelmiston valmistajalta.

  Suuri osa julkaisujärjestelmistä, kuten WordPress, Joomla ja Drupal tukevat suoraan uutta PHP versiota, kunhan olet päivittänyt ohjelmiston uusimpaan mahdolliseen versioon.

 • Seuraa tiedotusta
  Seuraa tiedotustamme PHP päivitysten osalta. Päivitykset alkavat syyskuussa 2017 ja tarkemmat palvelinkohtaiset ajankohdat julkaistaan lähempänä päivityksiä.

  Tiedotamme päivityksistä sähköpostitse sekä osoitteessa: tuki.zoner.fi

 • Tarkista sivuston toiminta päivityksen jälkeen
  Tarkista päivityksen jälkeen sivustosi toiminta ja vaihda tarvittaessa vanhempi PHP versio takaisin käyttöösi.

, ,

Zoner Oy on osa Zoner Group -konsernia.