Roskapostin esto estää miljoonia roskapostiviestejä | Zoner.fi

Katso myös

Roskapostin esto estää miljoonia roskapostiviestejä viikossa

Meiltä usein kysytään, kuinka roskapostin esto toimii webhotelleissamme. Ajattelimmekin avata hieman aihetta, ja roskapostin estoon käytettävien suodattimien toimintaa palveluissamme, näin blogikirjoituksen muodossa.

Automaattinen roskapostin esto suodattaa miljoonia saapuvia sähköposteja viikossa

Zonerin sähköpostipalvelimille saapuu useita miljoonia sähköposteja viikossa. Ennen kuin viestejä välitetään asiakkaiden sähköpostilaatikoihin, käyvät saapuvat sähköpostiviestit ankaran seulan läpi.

Roskapostinsuodattimet suodattavat alkuun joukosta pois selkeästi haitalliset viestit kuten sähköpostivirukset sekä tunnettujen roskapostittajien välittämät viestit. Roskapostin estoon hyödynnetään sekä koneellista että ohjelmistotason torjuntaa.

roskapostin osuus sähköpostistaRoskapostin osuus kaikesta roskapostiliikenteestä onkin suorastaan valtava. Oheinen kuvaaja ilmaisee tavalliseksi luokiteltavan sähköpostin sekä roskapostiksi luokiteltavan liikenteen osuudet.

Punaisella ilmaistu osuus estetään, roskapostisuodattimien toimesta, kokonaan saapumasta asiakkaidemme sähköpostilaatikoihin.

Keltaisella ilmaistaan, todennäköisesti roskapostiksi luokiteltavaa sisältöä, jota lähetetään hyvämaineisilta sähköpostipalvelimilta. Tämä osuus saapuu myös asiakkaiden sähköpostilaatikoihin, jolloin se varustetaan [SPAM] -tagilla.

Vihreä osuus taas kuvaa tavallista sähköpostiliikennettä. Havaittavaa onkin, että ilman roskapostinsuodatusta, olisivat kaikkien sähköpostilaatikot todennäköisesti täynnä puhdasta spämmiä.

Helpoin tapa estää roskapostia

Helpoin tapa estää roskapostia, on käyttää palveluntarjoajaa, joka hyödyntää tehokkaita estoja.

Miksi saan silti roskaposteja, roskapostinsuodatuksesta huolimatta?

roskapostin esto
Roskapostien esto ja tunnistus pohjautuu yhä useammin ja enemmissä määrin lähettäjän maineeseen, kuin varsinaiseen sisältöön viestissä. Toki yleisimmät Viagra yms. maininnat teksteissä, luokittelevat sähköposteja edelleen herkästi roskapostiksi. Jatkuvasti roskaposteja välittävät palvelimet taas ovat hyvin tiedossa ja estetty roskapostinsuodatuksen voimin.

Kaikkia viestejä ei kuitenkaan varmuudella voida luokitella roskapostiksi, jonka takia sähköpostipalveluissa hyödynnetäänkin [SPAM] tageja sekä päästetään viestit läpi asiakkaiden sähköpostilaatikoihin.

Ovatko mainokset ja uutiskirjeet roskapostia vai ei?

Ei toivotut uutiskirjeet ja mainokset eivät kuitenkaan teknisessä mielessä useinkaan ole roskapostia, vaikka viestin avaaja näin usein kokeekin. Ei toivotut viestit voi kuitenkin merkitä roskapostiksi sähköpostiohjelmasta käsin, jolloin niiden lähettäjä voi päätyä jatkossa ns. mustille listoille ja maineensa takia luetaan jatkossa roskapostittajaksi.

Minulle tärkeitä viestejä menee usein roskapostikansioon

Roskapostikansioon voi päätyä viestejä erilaisten sähköpostiohjelmistojen omien sääntöjen ja asetusten mukaisesti.

Käyttäjä voi hieman myös omilla toimillaan vaikuttaa roskapostien ohjaukseen paikallisten koneiden ohjelmistoissa, kuten Outlookissa ja Thunderbirdissä. Esimerkiksi viestin lähettäjän voi lisätä omaan osoitekirjaansa, jolloin se voi ehkäistä tämän lähettämien viestien päätymisen roskapostikansioon.

,

Zoner Oy on osa Zoner Group -konsernia.