Suosituimmat julkaisujärjestelmät heinäkuussa 2015

Suuri osa Internetin sivustoista toimii jo jonkin julkaisujärjestelmän (CMS) päällä. Itsepäivitettävistä kotisivuista on, julkaisujärjestelmien ansiosta, tullut arkipäivää, vaikka myös vanhoja staattisia HTML-sivustojakin on vielä sitkeästi hengissä.

Mikä sitten on kaikkein suosituin julkaisujärjestelmä?
Kaivoimme hieman statistiikkaa esille ja listasimme suosituimmat julkaisujärjestelmät maailmalla heinäkuussa 2015.

Suosituimmat julkaisujärjestelmät 2015 ovat:

suosituimmat julkaisujärjestelmät 2015

  • WordPress – 60,3 % osuus kaikista CMS-järjestelmistä
  • Joomla! – 7,1 % osuus kaikista CMS-järjestelmistä
  • Drupal – 5,2 % osuus kaikista CMS-järjestelmistä

WordPress onkin ollut jo pitkään maailman suosituin julkaisujärjestelmä, mutta sen prosentuaalinen osuus on kasvanut huimaavaksi ja erot muihin järjestelmiin ovat jo hyvin suuria. Vertailun vuoksi WordPress sivustojen osuus kaikista maailman sivustoista on kirjoitushetkellä 24%.

Runsaasti käytettyjen julkaisujärjestelmien, kuten WordPressin, suosio on aiheuttanut jo myös lieveilmiöitä, sillä muun muassa WordPressin päälle toteutettujen sivustojen hakkeroinnit ovat myös kasvaneet runsaasti. Suuri määrä WordPress-sivuja, houkuttelee monia hämäriä tahoja, jotka haluaisivat ottaa sivustot haltuunsa ja valjastaa ne haittatöihinsä.

Ongelma ei sinänsä ole itse WordPressissä, vaan enemmänkin loppukäyttäjässä. Hakkeroinnit johtuvat lähes 99,9% varmuudella aina päivittämättömistä ohjelmistoista. Samat ongelmat ovat jokaisessa CMS-järjestelmässä, joten jokaisen julkaisujärjestelmällä toimivan sivuston ylläpitäjän tulee aktiivisesti myös päivittää ohjelmistoaan.

Lue myös kuinka julkaisujärjestelmän päivitykset saa automatisoitua Installatron asennusohjelmalla

Suosituimmat verkkokauppaohjelmistot 2015

Myös verkkokauppasovellukset lasketaan julkaisujärjestelmiin. Verkkokauppojen osalta suosituimmat julkaisujärjestelmät kesäkuussa 2015 ovat:

  • Magento – 2,9% osuus kaikista CMS-järjestelmistä
  • Prestashop – 1,3% osuus kaikista CMS-järjestelmistä
  • OpenCart – 0,9% osuus kaikista CMS-järjestelmistä

Mielenkiintoista on seurata, kasvaako verkkokauppaohjelmistojen osuus jatkossa ja ilmestyykö nykyisille julkaisujärjestelmillä uusia haastajia, sillä sähköinen kaupankäynti on vasta alkanut yleistymään ja kaikenkokoisille yrityksillä on nykyisin erinomaiset mahdollisuudet tehdä kauppaa verkossa inhimillisin kustannuksin.

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: