Tiedotteet

Huoltokatko 12.5. palvelimilla www17, www40, www41, www42, www43, www44, www45, www47, www48 ja www49

Suoritamme www17, www40, www41, www42, www43, www44, www45, www47, www48 ja www49 -webhotellipalvelimilla päivityksiä 12.5. klo 00:01-06:00 välisenä aikana. Päivityksen aikana www17, www40, www41, www42, www43, www44, www45, www47, www48 ja www49 -palvelimilla olevat kotisivut tai sähköpostit eivät ole toiminnassa, eli niitä ei pysty silloin käyttämään. Tänä aikana saapuneet sähköpostit toimitetaan perille katkon päätyttyä. Huoltokatkon aikana palvelimelle päivitetään uusi versio MariaDB-tietokannasta. Suoritamme samalla myös muita huoltotoimenpiteitä. Nykyisen MariaDB-tietokantaversion tuki päättyy ensi vuoden alkupuolella. Muutos ei vaikuta sivustojen toimintaan, ellei käytössä ole pahasti vanhentunut julkaisujärjestelmä. Asiakaspalvelumme auttaa teitä mahdollisissa kysymyksissä: [email protected] Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa häiriötä palveluissamme!

Lue tiedote kokonaisuudessaan

Huoltokatko 18.5. palvelimilla www31, www33, www36 ja www38

Suoritamme www31, www33, www36 ja www38 -webhotellipalvelimilla päivityksiä 18.5. klo 00:01-06:00 välisenä aikana. Päivityksen aikana www31, www33, www36 ja www38 -palvelimilla olevat kotisivut tai sähköpostit eivät ole toiminnassa, eli niitä ei pysty silloin käyttämään. Tänä aikana saapuneet sähköpostit toimitetaan perille katkon päätyttyä. Huoltokatkon aikana palvelimelle päivitetään uusi MariaDB-tietokanta nykyisen MySQL-tietokannan tilalle. Suoritamme samalla myös muita huoltotoimenpiteitä. Nykyisen MySQL-tietokantaversion tuki on päättynyt. Lisäksi olemme havainneet omissa testeissämme, että MariaDB-tietokanta tarjoaa paremman suorituskyvyn esimerkiksi WordPress-sivustoille.: https://www.zoner.fi/paras-tietokanta-wordpress-sivustolle/ Asiakaspalvelumme auttaa teitä mahdollisissa kysymyksissä: [email protected] Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa häiriötä palveluissamme!

Lue tiedote kokonaisuudessaan

Poikkeuksia asiakaspalvelun aukioloajoissa keväällä

Asiakaspalvelussamme on kevään aikana muutamia poikkeuksia, jotka johtuvat esimerkiksi pyhäpäivistä. Pe 2.4. suljettu (pitkäperjantai) La 3.4. klo 10-16 Su 4.4. – Ma 5.4.  suljettu (1. ja 2.pääsiäispäivä) Pe 9.4. 8-16 La 10. – Su 11.4. suljettu La 1.5. suljettu (vappu) Su 9.5. suljettu (äitienpäivä) To 13.5. suljettu (helatorstai) Su 23.5. suljettu (helluntai)   Muuten palvelemme normaalisti – arkisin klo 8 – 18 ja la-su klo 10 – 16.

Lue tiedote kokonaisuudessaan

Häiriö Zoner Sähköposti -palvelussa 3.3. (päättynyt)

Päivitys klo 13.34 Häiriön aiheutti Zonerin laitesalissa havaittu verkkovika. Vika on saatu ainakin osittain paikallistettua ja korjattua, jatkamme kuitenkin vielä selvitystöitä. Häiriö on vaikuttanut eniten viestien noutamiseen sähköpostipalvelimelta, mikä näkyy esimerkiksi aikakatkaisuvirheenä käytettävässä sähköpostiohjelmassa. Postien saapumiseen tämän ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa millään tavalla, eli häiriön aikana saapuvat postit ovat tulleet ihan normaalisti perille. — Zoner Sähköposti -palvelussa on havaittu häiriö, joka on alkanut eilen illalla. Häiriö estää ajoittain sähköpostin käytön. Selvitämme häiriön syytä ja päivitämme tätä tukitiedotetta, kun saamme lisätietoja. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa!

Lue tiedote kokonaisuudessaan

Selvitys palvelinsalin vaihdoksessa ilmenneistä viivästyksistä

Zonerin palvelinlaitteet siirrettiin lauantaina uuteen palvelinsaliin. Arvioimme katkoksen kestoksi noin klo 4.00 – 12.00. Emme valitettavasti pysyneet arvioidussa aikataulussa ja viimeiset palvelut saatiin käyttöön vasta klo 22.30. Lisäksi webhotellien sähköposteissa esiintyi vielä sunnuntaina häiriöitä, joiden takia ne eivät toimineet kaikilla sähköpostiohjelmistoilla. Pahoittelemme tapahtunutta! Kokosimme tähän tarkemmin tietoa siitä, miksi arvioimamme aikataulumme ei pitänyt. Toki on hyvä huomata, että palvelinsalin muutto on aina todella suuri operaatio, jossa yllättäviä viivästyksiä voi ilmetä huolellisesta valmistelusta ja ennakoinnista huolimatta. Pidimme asiakaspalveluamme auki poikkeuksellisesti lauantai-iltaan asti ja avasimme myös sunnuntaina normaalia aiemmin, jotta pystyimme vastaamaan asiakkaidemme kysymyksiin mahdollisimman nopeasti. Päivitimme myös sivuiltamme löytyvää tukitiedotetta sekä

Lue tiedote kokonaisuudessaan