Kesäale! Valikoidut kansainväliset domainit nyt vain 2,95€ +alv. / 1.vuosi. Tilaa nyt!

Osa sähköposteista ei pääse perille Gmailiin

Gmail on kesäkuussa kiristänyt käytäntöjään saapuvan roskapostin osalta. Jos lähetät sähköpostia omalla verkkotunnuksella, mutta sille ei ole määritetty SPF-tietuetta, viestisi joutuvat entistä suuremmalla todennäköisyydellä vastaanottajan roskapostikansioon.

SPF:n puutteesta on kyse myös, jos saat tällaisen virheviestin:

Our system has detected that this message is likely unsolicited mail.

 

SPF-tietueen tehtävä on määrittää, mistä palveluista verkkotunnuksella on sallittua lähettää viestejä. Voit lukea SPF:stä lisää tästä artikkelista.

Jos SPF-tietuetta ei vielä ole käytössä, nyt on hyvä tilaisuus hoitaa asia kuntoon! Tarkista alta ohje joko webhotellissa hallittavalle domainille tai Oma Zonerissa hallittavalle erilliselle domainille:
Webhotellin ohje
Oma Zonerin ohje

Varmistathan, että SPF:ssä on listattuna kaikki palvelut, joista sähköpostia lähetetään! Sähköpostisovellukset eivät edellytä erillisiä määrityksiä, mutta esimerkiksi uutiskirjepalvelun tai ulkoisessa palvelussa sijaitseva verkkokaupan tilanne täytyy tarkistaa palveluntarjoajalta.

SPF-tietueen lisäys on myös tilattavissa asiakaspalvelulta maksullisena työnä. Ilmoitathan meille tällöin kaikkien tarvittavien palveluiden SPF-tietueet.