Miten liitän lisäverkkotunnuksen asiakkaan webhotelliin?

Ohje tarkistettu: 4.12.2019

Asiakkaan hallintanäkymä mahdollistaa useiden verkkotunnusten liittämisen webhotelliin. Voit tehdä liittämisen kirjautumalla asiakkaan webhotelliin Jälleenmyyjä-tunnusten kautta.

Katso ohje kirjautumiseen.

Lisäverkkotunnusten määrä

Varmista aluksi Jälleenmyyjä-näkymässä, että asiakkaan webhotellissa on varattu tila useammalle verkkotunnukselle. Esimerkiksi oheisen tapauksen osalta asiakkaalla on käytössään jo yksi verkkotunnus ja maksimiarvoksi määritetty yksi verkkotunnus, jolloin uuden verkkotunnuksen lisääminen ei ole mahdollista ennen asiakkaan webhotellin resurssien kasvattamista.

Katso ohje asiakkaan webhotellin ominaisuuksien muuttamisesta.

Lisäverkkotunnuksen lisääminen

Kun olet kirjautunut sisään asiakkaan webhotelliin, valitse päävalikosta Tilin hallinta – Verkkotunnusten määritys.

Aukeavalta Verkkotunnusten hallinta -sivulta näet kaikki kyseiseen webhotelliin liitetyt verkkotunnukset ja voit lisätä uuden verkkotunnuksen klikkaamalla vihreää Lisää uusi -painiketta.

Kirjoita seuraavaksi verkkotunnuksen nimi ilman www-etuliittettä. Jos verkkotunnus sisältää skandeja tai muita erikoismerkkejä, se täytyy kirjoittaa IDN-muodossa; ääkkönen.fi = xn--kknen-fraa0m.fi. Muuntamiseen löytyy verkosta työkaluja IDN converter -nimellä.

Voit myös määrittää uudelle verkkotunnukselle oman rajan siirtokaistaan sekä levytilaan, tai asettaa verkkotunnus käyttämään samoja resursseja kuin webhotellin pääverkkotunnus rastittamalla kohdan Sama kuin ensisijainen tili.

Tallenna muutokset klikkaamalla Luo.

Kaikki lisätyt verkkotunnukset päivittyvät (n. 10-15 min aikana) automaattisesti Zonerin nimipalvelimille sekä roskapostinsuodatukseen. Mikäli kyseinen verkkotunnus on jo liitettynä Zonerin palveluihin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin osaamme ohjata verkkotunnuksen oikealle palvelimelle.

Varsinaisen verkkotunnuksen rekisteröinnin voit joko tehdä itse, tai voit tilata verkkotunnuksen verkkokauppamme kautta https://www.zoner.fi/domainhaku/

Lisäverkkotunnuksen muokkaus ja poistaminen

Valitse muokattava verkkotunnus listalta laittamalla valinta verkkotunnuksen edessä olevaan ruutuun.

1. Nimeä verkkotunnus uudelleen -painikkeesta voit korjata verkkotunnuksen kirjoitusasua.

2. Aseta valittu verkkotunnus käyttäjätilin oletusosoitteeksi.

3. Estä verkkotunnuksen käyttö/Peru verkkotunnuksen käytön esto.

4. Poista verkkotunnus.