Miten asetan lomavastaajan sähköpostiin?

Ohje tarkistettu: 18.6.2021

Tämän ohjeen avulla saat sähköpostiin automaattisen lomavastaajan. Ohje on jaettu kahteen osaan Webhotellin ja Zoner Sähköposti -käyttäjille.

Webhotellin sähköposti (webmail.zoner.fi)

Lomavastaaja määritetään webmailista osoitteessa webmail.zoner.fi. Valitse tätä toimintoa varten vasemmanpuoleinen Roundcube-käyttöliittymä. Webmailiin kirjaudutaan sähköpostiosoitteella ja sen salasanalla.

Valitse vasemmasta reunasta Asetukset, Lomavastaaja.

Lomavastaajaan voit määrittää nämä tiedot:

Aihe: vastausviestin otsikko.
Jos kentän jättää tyhjäksi, otsikoksi tulee ”Auto: Alkuperäisen viestin otsikko”

Sisältö: Viestin sisältö.

Start time: Milloin vastaaja kytketään päälle.
Jos kentän jättää tyhjäksi, vastaaja tulee voimaan heti.

End time: Milloin vastaaja loppuu.
Jos kentän jättää tyhjäksi, vastaaja on voimassa kunnes sen poistaa.

Tila: Onko vastaaja päällä vai ei.

Suosittelemme kokeilemaan vastaajan toimintaa ennen lomalle lähtöä.

Zoner sähköposti (posti.zoner.fi)

Lomavastaaja määritetään webmailista osoitteessa posti.zoner.fi. Webmailiin kirjaudutaan sähköpostiosoitteella ja sen salasanalla.

Valitse vasemmasta reunasta Asetukset, Lomavastaaja. Kirjoita haluttu viesti tekstikenttään ja klikkaa Save.

Lomavastaaja tulee voimaan kymmenen minuutin kuluessa. Suosittelemme kokeilemaan sen toimintaa ennen lomalle lähtöä.