Miten ohjaan domainin Wixiin?

Ohje tarkistettu: 25.9.2020

Tämä ohje on tarkoitettu Wix-kotisivut omaaville käyttäjille ja käymme tässä ohjeessa läpi, miten otetaan käyttöön oma domain Wix-alustalla rakennetuille verkkosivuille.

Ennen kuin oma domain voidaan lisätä, täytyy domain eli verkkotunnus olla jo tilattuna. Vapaita verkkotunnuksia voi etsiä ja ostaa domainhaun avulla. Lisäksi käyttöönottoa varten tarvitaan jokin Wix Premium -tileistä.

Domainin yhdistäminen Wix-nimipalvelintiedoilla

Wix suosittelee, että oma domain otetaan käyttöön nimipalvelintietojen avulla. Käytännössä se tapahtuu siten, että domainille vaihdetaan Wix-nimipalvelimet.

1. Kirjaudu aluksi Wix-tilillesi. Valitse sen jälkeen oikean yläkulman pudotusvalikosta Domains-kohta.

2. Valitse seuraavaksi ”Connect a domain you already own”.

3. Tämän jälkeen pääset valitsemaan Wix-kotisivut, jonka kanssa haluat domainin yhdistää. Jos sinulla on ainoastaan yksi sivusto, vaihtoehtojakin on vain yksi. Valitse oikea sivusto ja paina lopuksi Next.

4. Kirjoita seuraavaksi oma verkkotunnuksesi tyhjään kenttään. Paina lopuksi Next ja seuraavassa näkymässä Start, jonka jälkeen pääset aloittamaan yhdistämisen.

5. Tämän jälkeen Wix tarjoaa käyttäjälle vaiheittaiset ohjeet oman domainin käyttöönottoon. Jos sinulla on verkkotunnus Zonerin kautta, päivitämme nimipalvelintiedot puolestasi. Tällöin voit hypätä suoraan näkymässä olevaan kohtaan neljä. Muussa tapauksessa seuraa Wixin ohjeita kohdissa 1-3.

6. Jos olet Zonerin asiakas, kopioi kohdassa neljä olevat nimipalvelintiedot. Löydät ne tämän tekstin alta: ”Add these Wix Nameservers.”

7. Lähetä molemmat nimipalvelintiedot sähköpostitse yhdessä yhdistettävän verkkotunnuksen kanssa osoitteeseen tuki@zoner.fi.

8. Paina lopuksi “I’ve replaced my nameservers.”

9. Saat Zonerilta tiedon, kun nimipalvelimet on vaihdettu.

Huom! Tämän jälkeen nimipalvelintietojen päivittyminen voi kestää vielä 48 tuntia. Kun 48 tuntia on kulunut, kannattaa käydä vielä tarkistamassa, että verkkotunnus on yhdistetty onnistuneesti Wix-kotisivuihin. Tämän näet Wix-hallintapaneelista Domains-kohdasta.

Domainin yhdistäminen Wix DNS-tietueilla

Wix suosittelee ensisijaisesti käyttämään nimipalvelintietoja domainin yhdistämiseen, jos et kuitenkaan jostain syystä halua vaihtaa nimipalvelintietoja, voidaan domain yhdistää myös DNS-tietueilla.

1. Kirjaudu Wix-tilillesi. Valitse oikean yläkulman pudotusvalikosta Domains-kohta.

2. Paina sen jälkeen: ”connect a domain you already own.”

3. Valitse oikea Wix-sivusto, johon haluat domainin yhdistää. Paina valittuasi Next.

4. Kirjoita seuraavaksi aukeavaan näkymään omistamasi verkkotunnus ja vaihda sen jälkeen alareunan Connecting method -kohtaan Pointing.

5. Saat ponnahdusikkunan, jossa sinun tulee vielä vahvistaa, että haluat käyttää domainin yhdistämiseen DNS-tietueita, paina Confirm vahvistaaksesi.

6. Seuraavaksi Wix antaa vaiheittaiset ohjeet oman domainin luomiseksi.

7. Kirjaudu seuraavaksi sisään Oma Zoneriin, voit sen jälkeen painaa: ”I logged in.”

8. Mene Oma Zonerissa kohtaan verkkotunnukset ja paina: ”I found my domain settings.”

9. Klikkaa Oma Zonerissa haluttua verkkotunnusta, saat tällä tavalla auki sen asetukset. Paina sen jälkeen: ”I found my records.”

10. Luo sen jälkeen uusi CNAME-tietue ja A-tietue alla olevilla tiedoilla. Löydät täältä lisätietoja DNS-tietueiden muokkauksesta Oma Zoner -palvelussa.

11. Paina lopuksi: ” I updated my records.”

Huomaathan, että muutosten voimaan tuleminen voi kestää jopa 48 tuntia. Kun 48 tuntia on kulunut, kannattaa käydä vielä tarkistamassa, että verkkotunnus on yhdistetty onnistuneesti WiX-kotisivuihin. Tämän näet Wix-hallintapaneelista Domains-kohdasta. Jos tarvitset apua, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Käytätkö Zonerin webhotellin sähköpostia?

Jotta sähköposti toimii oikein, tulee webhotellin hallintapaneelista hakea tietue ja lisätä se Wix-hallintanäkymään. Webhotellin sähköposti toimii myös ilman tätä, mutta erilaisten sähköpostisovellusten käytössä tulee ongelmia, koska ne eivät saa muodostettua yhteyttä.
Ennen tämän tekemistä tulisi verkkotunnuksen olla jo yhdistettynä Wix-kotisivuihin.

1. Aluksi kirjaudutaan webhotellin hallintapaneeliin, valitaan tilin hallinta -valikosta kohta: DNS-hallinta.

2. DNS-hallinnassa on mail-tietue, joka lisätään Wix-hallintaan.

3. Kirjaudu Wix-hallintaan ja mene kohtaa Domains. Verkkotunnuksen oikealla puolella on näytä lisää -ikoni (…), josta klikkaamalla saa enemmän verkkotunnukseen liittyviä asetuksia näkyville.

4. Aukeavasta pudotusvalikosta valitaan kohta: ”Manage DNS Records”

5. Etsi oikea tietuetyyppi eli A ja paina: ”Add record.”

6. Lisää tietue seuraavilla tiedoilla:
Host Name: mail
Value: IP-osoite webhotellista
TTL: 1 hour

7. Paina lopuksi ”Save” ja paina vielä aukeavasta ponnahdusikkunasta ”Save Changes.”