Installatron asennusohjelma – esittely toiminnoista

Webhotellissa käytössäsi on Installatron-asennusohjelma, jonka avulla voit helposti asentaa yli 100 erilaista sovellusta, mukaanlukien kaikki suosituimmat julkaisujärjestelmät. Asennusohjelma luo puolestasi kaikki tarvittavat tietokannat ja tunnukset.

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Valitse päävalikosta Lisätoiminnot – Installatron Applications Installer.

Siirryt Installatronin aloitusnäkymään. Pääset takaisin DirectAdmin-hallintapaneeliin klikkaamalla oikean yläkulman talo-kuvaketta (kohta 4).

1 Sovellukset. Välilehdeltä löytyvät kaikki asentamasi sovellukset. Voit muokata asennuksen tietoja, poistaa sovelluksen ja siirtyä sovelluksen hallintanäkymään linkin kautta.

2 Varmuuskopiot. Välilehdeltä löytyvät sovellusten varmuuskopiot, jos niitä on tallennettu.

3 Sovellusselain. Kaikki Installatron-asennusohjelman kautta saatavilla olevat sovellukset.

4 Talo-kuvake. Kuvaketta klikkaamalla palaat takaisin webhotellisi DirectAdmin-hallintapaneeliin.

5 Sovellukset. Kaikki Installatron-asennusohjelman kautta saatavilla olevat sovellukset.

Sovelluksen asentaminen

Esimerkissä asennetaan PrestaShop-verkkokauppaohjelmisto. Valitaan PrestaShop Installatronin sovellusvalikosta.

Sovelluksen tietosivulta löytyvät mm. tieto sovelluksen tarvitsemasta levytilasta, sovelluksen versiotiedot ja sovelluksen esittely. Klikkaa Asenna tämä sovellus. Jos olet siirtämässä vastaavan sovelluksen asennusta toisesta webhotellista, voit valita Tuo olemassaoleva asennus. Lue ohje täältä:

Siirryt asennuksen asetusten valintaan. Valitse, mihin sovellus asennetaan, luo käyttäjätunnus ja salasana ja valitse, miten haluat toimia päivitysten suhteen.

Määrittele automaattisten päivitysten sekä varmuuskopioinnin asetukset, säilytyspaikka ja tallennustiheys. Lue näistä toiminnoista lisää täältä. Klikkaa lopuksi Asenna.

Kun sovellus on asennettu, siirryt Sovellukset välilehdelle ja näet asentamasi sovelluksen perustiedot. Voit muokata asennuksen tietoja, kopioda tai poistaa asennuksen. Perustiedoista löytyy myös linkki sovelluksen hallintasivulle.

Pääset takaisin DirectAdmin-hallintapaneeliin klikkaamalla oikean yläkulman talo-kuvaketta (kohta 4).