Google Apps käyttöönotto verkkotunnukselle

Google Appsin käyttöönotto on kaksivaiheinen prosessi: ensiksi varmistetaan Googlelle että sinulla on verkkotunnuksen hallinta ja toisessa vaiheessa tehdään varsinaiset nimipalvelinmääritykset.

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Jos sinulla on kauttamme useampi verkkotunnus, valitse ensin se domain, johon haluat kohdentaa muokkauksen. Ohje muokattavan domainin valintaan löytyy täältä.

Valitse päävalikosta Tilin hallinta – DNS-hallinta.

Verkkotunnuksen validointi

Verkkotunnuksen validointi tapahtuu lisäämällä nimipalvelimille TXT-tietue (muotoa: google-site-verification=XXXXXX). Oikean TXT-tietueen saat Googlelta.

Klikkaa avautuvalla DNS-hallinta -sivulla näkyvää vihreää painiketta Lisää tietue.

Ruutuun aukeaa ponnahdusikkuna, joka täytetään mallin mukaan.

Nimipalvelinmääritykset

Kun vahvistus on tehty, voidaan sähköpostit ohjata Googlelle. Valitse päävalikosta Sähköpostien hallinta –MX-tietueet

Poista vanhat määritykset laittamalla valinta määrityksen kohdalla olevaan ruutuun ja klikkaamalla Poista. Lisää sitten kaikki alla olevat tietueet klikkaamalla vihreää Lisää tietue -painiketta. Avautuvassa ponnahdusikkunassa muokataan riviä Arvo ja muutokset tallennetaan klikkaamalla Lisää.

Lisättävät tietueet:

1 ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
5 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
10 ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
10 ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM.

Poista vielä valinta kohdasta Käytä tätä palvelinta sähköpostieni käsittelyyn.

Muutoksen jälkeen sähköpostit alkavat ohjautumaan Googlelle muutaman tunnin kuluessa.