Miten aktivoin Microsoft 365 -sähköpostin webhotellissa?

Tämä ohje on suunnattu webhotellissa oleville verkkotunnuksille. Vastaavat muutokset Oma Zoneriin ovat tässä ohjeessa.

Office365 käyttöönotto on kaksivaiheinen prosessi: ensiksi varmistetaan Microsoftille että sinulla on verkkotunnus (engl. domain) ja sen hallinta, toisessa vaiheessa tehdään varsinaiset nimipalvelinmääritykset.

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Jos sinulla on kauttamme useampi domain, valitse ensin se domain, johon haluat kohdentaa muokkauksen. Ohje muokattavan domainin valintaan löytyy täältä.

Valitse päävalikosta Tilin hallinta – DNS-hallinta.

Verkkotunnuksen validointi

Verkkotunnuksen validointi tapahtuu lisäämällä nimipalvelimille TXT-tietue (muotoa: MS=xxxxxx). Oikean TXT-tietueen saat Microsoftilta.

Klikkaa avautuvalla DNS-hallinta -sivulla näkyvää vihreää painiketta Lisää tietue.

Ruutuun aukeaa ponnahdusikkuna, joka täytetään mallin mukaan

NimiTietueen tyyppiArvo
domaintesti.fi.TXTms=xxxxx

Nimipalvelinmääritykset

Seuraavat nimipalvelinmääritykset tarvitaan Office365 käyttöä varten. Esimerkissä on käytetty domaintesti.fi verkkotunnusta, tarkasta Microsoftin antamista tiedoista oikeat määritykset.
HUOM! pisteet tiettyjen määrityksien perässä ovat pakolliset, kuten myös lainausmerkit niissä paikoissa mihin ne on esimerkkiin laitettu

Klikkaa DNS-hallinta -sivulla näkyvää vihreää painiketta Lisää tietue.

Ruutuun aukeaa ponnahdusikkuna, johon täytetään seuraavat tietueet yksi kerrallaan. Tallenna muutokset klikkaamalla Lisää.

Neljä CNAME-tietuetta:

NimiTietueen tyyppiArvo
autodiscoverCNAMEautodiscover.outlook.com.
lyncdiscoverCNAMEwebdir.online.lync.com.
sipCNAMEsipdir.online.lync.com.
msoidCNAMEclientconfig.microsoftonline-p.net.

SPF-tietue

NimiTietueen tyyppiArvo
@TXT”v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all”

Mikäli itse kotisivusto toimii Zonerin webhotellissa ja sen kautta lähetetään sähköposteja domainin nimissä esimerkiksi lomaketoimintojen avulla, tulee tietueeseen lisätä vielä myös Zonerin sähköpostipalvelimet sallittujen lähettäjien joukkoon. Oikea tietue olisi siis muotoa:

TXT  ”v=spf1 include:spf.zoner.fi include:spf.protection.outlook.com -all”

Kaksi SRV-tietuetta:

NimiTietueen tyyppiPrioriteettiArvo
_sip._tlsSRV1001 443 sipdir.online.lync.com.
_sipfederationtls._tcpSRV1001 5061 sipfed.online.lync.com.

Jos käytössänne on Mobile Device Management (MDM), lisää vielä nämä tietueet:

NimiTietueen tyyppiArvo
enterpriseregistrationCNAMEenterpriseregistration.windows.net.
enterpriseenrollmentCNAMEenterpriseenrollment.manage.microsoft.com.

MX-tietueet

Kun yllä olevat määritykset on tehty, voidaan sähköpostit ohjata Microsoftille. Valitse päävalikosta Sähköpostien hallinta –MX-tietueet

Poista vanhat määritykset laittamalla valinta määrityksen kohdalla olevaan ruutuun ja klikkaamalla Poista. Lisää sitten kaikki alla olevat tietueet klikkaamalla vihreää Lisää tietue -painiketta. Avautuvassa ponnahdusikkunassa muokataan riviä Arvo ja muutokset tallennetaan klikkaamalla Lisää.

NimiTietueen tyyppiPrioriteettiArvo
@MX0domain-fi.mail.protection.outlook.com.

Poista vielä valinta kohdasta Käytä tätä palvelinta sähköpostieni käsittelyyn.

Muutoksen jälkeen sähköpostit alkavat ohjautumaan Microsoftin palveluun muutaman tunnin kuluessa.

Mahdolliset muut microsoftilta saadut määritykset voidaan lisätä samalla tavoin.