Miten asennan WordPressin webhotellissa?

WordPress asennus on noussut suosituksi tavaksi ylläpitää kotisivuja tai perustaa blogi. Maailman suosituin sisälllönhallintajärjestelmä onkin jo pitkään ollut WordPress. Webhotelli on luonnollinen sijainti WordPress asennukselle ja tarjoaa myös fiksuja helpotuksia sen asennukseen.

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka WordPress -julkaisujärjestelmän voi asentaa webhotelliin helposti myös itse. Tarjoamme lisäksi myös WordPress-optimoituja WP-Cloud -paketteja, joihin WordPress -asennus sisältyy aina valmiina.

Asennusvaihtoehtoja on kaksi. WP-asennus suoritetaan joko käsin tai hyödyntämällä webhotellin mukana tulevaa Installatron-asennusohjelmaa.

WordPress asennus Installatron-asennusohjelmalla

Valitse päävalikosta Lisätoiminnot – Installatron Applications Installer

Valitse sovelluslistasta WordPress, joka löytyy kategoriasta Sisällönhallintajärjestelmät.

Eteen aukevalta näkymältä löytyy lisätietoja valitusta julkaisujärjestelmästä. WordPress julkaisujärjestelmän asentamiseksi, valitse Asenna tämä sovellus.

Aluksi määritetään sivuston osoite ja sijainti. Voit valita valmiiksi pudotusvalikosta ehdotettuja sijainteja sekä sen, käytetäänkö edessä www etuliitettä vai ei. Polku-kenttä määrittää asennetaanko WordPress johonkin valitun verkkotunnuksen alikansioon. Mikäli tarkoitus on asentaa WordPress halutun osoitteen juureen, jätä Polku-kenttä tyhjäksi.

Valitse asennettava versio ja asennuksen kieli. Oletuksena asennetaan aina uusin WordPress-versio suomenkielisellä hallintaliittymällä. Hyväksy WordPress julkaisujärjestelmän asennusehdot. WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka käyttö ja muokkaus on ilmaista ja sallittua GNU lisenssin pohjalta.

Voit määrittää myös Installatronin automaattisesti hoitamaan tulevat päivitykset WordPress -julkaisujärjestelmään sekä WP-lisäosiin. Automaattisten päivitysten käyttö on erittäin suositeltavaa, koska näin voidaan välttyä erilaisilta julkaisujärjestelmän tietoturva-aukoista johtuvilta hakkeroinneilta.

Määritä vielä sivuston hallintaliittymän admin-käyttäjänimi ja salasana. Näitä asetuksia voi muokata myös asentamisen jälkeen.

Voit valita, kuinka usein varmuuskopio tallennetaan laittamalla valinnan kohtaan Anna minun hallinnoida näitä asetuksia, jolloin saat esiin lisää vaihtoehtoja.

WordPress-asennus käynnistyy, kun klikkaat Asenna.

Voit koska tahansa myös poistaa Installatronilla tehdyn WordPress -asennuksen helposti webhotellin hallintapaneelista käsin.

WordPress julkaisujärjestelmän asennus käsin

WordPress julkaisujärjestelmän asentaminen onnistuu tarvittaessa myös ilman Installatron-asennuohjelmaa. Tämä ohje kuvaa WP-asennuksen käsin palvelimelle.

  1. Lataa ensin itsellesi WordPressin asennustiedostot osoitteesta: wordpress.orgLöydät suomenkieliset asennustiedostot osoitteesta:
    https://fi.wordpress.org/
  2. Luo WordPressille yksi vapaa tietokanta webhotellisi DirectAdmin-hallintapaneelista kohdasta MySQL Hallinta.Kirjautumisosoite sekä tunnukset hallintapaneeliin on toimitettu sinulle webhotellitilauksen käsittelyn yhteydessä. Tarvittaessa saat uudet tunnukset pyydettyä sähköpostitse asiakaspalvelustamme: tuki@zoner.fiOn suositeltavaa luoda yksi oma tietokanta jokaista samaan webhotelliin tulevaa WordPress-asennusta kohden.
  3. Lataa koneelle purkamasi WordPress -asennustiedostot FTP-yhteyden avulla haluttuun sijaintiin webhotellissa. Mikäli FTP-ohjelman käyttö ei ole tuttua, tutustu alkuun tähän ohjeeseen.Tiedostot voi helposti asentaa verkkotunnuksen lisäksi myös alidomainiin tai alikansioon. Tässä esimerkissä kuitenkin asennamme tiedostot suoraan verkkotunnuksen public_html -kansioon.
  4. Määritä tietokannan asetukset WordPress-asennukseesi vierailemalla asennuksen osoitteessa selaimellasi. Voit toki täyttää tietokannan asetukset valmiiksi wp-config-tiedostoon ennen tiedostojen siirtoa palvelimelle FTP-yhteydellä.
  5. Täytä loput määrityksesi sivustolle ja valmista! WordPress on asennettuna. Pääset kirjautumaan WordPressin hallintapaneeliin, kun kirjoitat selaimelle osoitteen, johon teit asennuksen sekä perään vielä /wp-admin