DirectAdmin hallintapaneeli

Zonerin webhotellit käyttävät DirectAdmin -hallintapaneelia, joka mahdollistaa palvelun hallinnoinnin, kuten sähköpostilaatikoiden luonnin, verkkotunnusten DNS-muutokset ja ohjelmistojen asentamisen kotisivutilaan.

Tässä ohjeessa tutustumme DirectAdminiin ja sen perustoimintoihin.

Liikkuminen DirectAdmin -hallintapaneelissa

Kirjaudu aluksi sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin. Käytettävä palvelin ja kirjautumisosoite voivat vaihdella webhotellikohtaisesti. Kirjautumistunnukset löydät webhotellin luonnin yhteydessä saamastasi tunnusviestistä. Tarvittaessa käyttäjätunnukset on myös mahdollista resetoida ja lähettää uudemman kerran.

1. Palveluntarjoajan logo – Linkki etusivulle

Pääset aina takaisin hallintapaneelin aloitusivulle klikkaamalla vasemmassa kulmassa näkyvää palveluntarjoajan logoa.

2. Hallintapaneelin valikkokohteiden näkymän valinta

Voit valita valikkoon kaksi erilaista näkymää. Näkymää vaihdetaan otsakkeessa sijatsevien painikkeiden avulla.

Listanäkymässä kaikki valikkokohteet ovat koko ajan näkyvissä.

Ruudukkonäkymässä valikon ylävalinnat ovat näkyvissä ja alavalikot aukeavat viemällä hiiren ylävalinnan päälle.

3. Muokattavan domainin valinta

Webhotellia on mahdollista käyttää useammalla eri verkkotunnuksella. Jos webhotellissasi on useita eri domaineja, valitse ennen haluttuja muutoksia, mitä verkkotunnusta haluat muutosten koskevan.

Domainin valinta tapahtuu sivun ylälaidasta löytyvän pudotusvalikon avulla.

4. Yleiset asetukset

Klikkaamalla oikeassa yläkulmassa näkyvää käyttäjänimeäsi saat esille alasvetovalikon, jonka kautta voit muokata tilin asetuksia. Täältä löydät myös järjestelmän lähettämät viestit ja voit kirjautua ulos hallintapaneelista.

5. Päävalikko

Päävalikosta löytyvät kaikki webhotellin toiminnot, jotka on jaettu aihealueittain. Päävalikossa on myös suora linkki ohjetietokantaan ja tukipyynnön tekemiseen.

6. Haku

Hakupalkki on kätevä tapa liikkua kohteesta toiseen. Voit hakea kaikkia hallintapaneelin kohteita, haku koskee myös luotuja tilejä ja tunnuksia.

7. Oikopolut

Aloitusnäkymän vasemman reunan sarakkeessa on listattuna oikopolkuja erilaisiin toiminnallisuuksiin. Voit muokata listaa lisäämällä ja poistamalla oikopolkuja ja vaihtamalla niiden järjestystä.

8. Webhotellin resurssit

Oikean reunan sarakkeesta löytyy tieto webhotellisi käytettävissä olevista resursseista ja niiden käyttöasteesta. Näet linkin kautta myös kirjautumishistoriasi ja voit tehdä määrityksiä käyttäjäprofiiliin.

9. Kielivalinta

Sivun oikeasta alakulmasta voit vaihtaa kielen englanniksi tai suomeksi.