Miten luon FTP-tunnuksen?

Zonerin laajempi Yritys tai Teho –webhotelli sisältää rajattoman määrän FTP-tunnuksia. Muissa paketeissamme webhotellin pääkäyttäjän tunnus toimii ainoana FTP-tunnuksena palveluun.

Ylimääräisten FTP-tunnusten avulla voit antaa esim. sivuston ylläpitäjälle pääsyn tiedostonhallintaan ilman, että annat hänelle samalla koko webhotellisi pääkäyttäjätunnukset. FTP-tunnusten oikeuksia voi myös rajata koskemaan tiettyjä kansioita, jos pääsy juurihakemistoon ei ole välttämätöntä.

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka voit luoda ylimääräisen FTP-tunnuksen webhotellin hallintapaneelista.

FTP-tunnuksen luonti webhotellissa

Kirjaudu ensin sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Valitse päävalikosta Tilin hallinta – FTP-hallinta

Klikkaa avautuvalla FTP-tilit -sivulla näkyvää sinistä painiketta Luo FTP-tili.

Sivulla näkyvässä listassa näkyvät pääkäyttäjän FTP-tili ja mahdolliset aiemmin luomasi FTP-tilit.

Kirjoita uuden FTP-tilin käyttäjätunnus ja salasana. Voit painaa salasanarivin vasemmassa reunassa näkyviä noppia, jolloin ohjelma muodostaa automaattisesti vahvan salasanan. Saat salasanan näkyviin klikkaamalla rivillä näkyvää silmä-kuvaketta. Kopioi salasana leikepöydälle. Salasana näytetään ruudussa vielä tallentamisen jälkeen, joten ei tarvitse säikähtää, jos se jää tässä kohtaa ottamatta talteen.

Valitse, miten laajat kansioiden käyttöoikeudet haluat antaa luomallesi tunnukselle. Tallenna muutokset klikkaamalla Luo.

Saat vahvistusviestin tilin luomisesta. Jos salasana jäi aiemmin ottamatta talteen, saat sen kopioitua tästä.

FTP-tilin salasanan vaihtaminen ja käyttöoikeustason muutos

Klikkaa sen FTP-tilin nimeä, jonka salasanan haluat vaihtaa.

Anna uusi salasana. Voit painaa salasanarivin vasemmassa reunassa näkyviä noppia, jolloin ohjelma muodostaa automaattisesti vahvan salasanan. Saat salasanan näkyviin klikkaamalla rivillä näkyvää silmä-kuvaketta. Kopioi salasana leikepöydälle. Salasana näytetään ruudussa vielä tallentamisen jälkeen, joten ei tarvitse säikähtää, jos se jää tässä kohtaa ottamatta talteen. Mukauta tilin käyttöoikeuksia tarvittaessa ja tallenna vielä muutokset klikkaamalla Muokkaa.

Ohje FTP-ohjelman käyttöön

Täältä löydät myös oman ohjeen FTP-ohjelman käyttöön.