Miten luon MySQL-tietokannan?

MySQL-tietokantoja käytetään yleisesti erilaisten web-palveluiden tietokantana. Muun muassa Drupal, Joomla ja WordPress tarvitsevat kaikki toimiakseen tietokannan.

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka saat luotua MySQL-tietokannan webhotellin hallintapaneelista.

Mikäli asennat halutun ohjelmiston Installatron-asennusohjelman avulla, luo Installatron automaattisesti tarvitun uuden tietokannan. Täältä löydät lisätietoja Installatron-asennusohjelmasta.

MySQL tietokannan luominen

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Valitse päävalikosta Tilin hallinta – MySQL-hallinta.

Klikkaa avautuvalla MySQL-hallinta-sivulla näkyvää sinistä painiketta Luo uusi tietokanta.

Sivulla näkyvässä listassa näkyvät myös mahdolliset aiemmin luodut MySQL-tietokannat. Niitä pääset hallinnoimaan laittamalla valinnan tietokannan nimen edessä olevaan ruutuun. Lisää muokkausvaihtoehtoja saat klikkaamalla tietokannan nimeä.

Anna tietokannalle nimi, käyttäjänimi ja salasana. Voit myös painaa salasanarivin vasemmassa reunassa näkyviä noppia, jolloin ohjelma muodostaa automaattisesti turvallisen salasanan. Saat salasanan näkyviin klikkaamalla rivillä näkyvää silmä-kuvaketta.

Tallenna muutokset klikkaamalla Luo tietokanta.

Saat ponnahdusikkunaan ilmoituksen tietokannan onnistuneesta luomisesta.

MySQL-tietokannan käyttäjätietojen muokkaus

Klikkaa tietokannan nimeä. Voit luoda uuden käyttäjän, lisätä olemassaolevan käyttäjän, vaihtaa salasanaa ja muokata käyttöoikeuksia.

MySQL-tietokannan hallinta

Laita valinta tietokannan nimen kohdalla olevaan ruutuun. Valitse haluttu toiminto: Korjaa, tarkista, optimoi tai poista.