MX-tietueiden määritys

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka saat muokattua MX-tietueita Zonerin webhotellissa.

Täältä löydät tarkemmat ohjeet Googlen ja Office365:n sähköpostipalveluita varten.

MX-tietueiden määrittäminen, kun sähköposti toimii ulkopuolisessa palvelussa

Oletuksena webhotelliin on valmiiksi määritetty tarvittavat MX-tietueet, että sähköpostipalvelut toimivat Zonerin webhotellin kautta.

Mikäli webhotellissa määritetyllä verkkotunnuksella käytetään sähköpostipalveluita webhotellin ulkopuolisessa palvelussa, kuten Office365, vanhan palveluntarjoajaja yms., täytyy webhotellin asetuksia muokata näiden mukaisesti. Muussa tapauksessa osa sähköposteista voi jäädä tulematta perille.

MX-tietueiden muokkaus

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Jos sinulla on kauttamme useampi domain, valitse ensin se domain, johon haluat kohdentaa muokkauksen. Ohje muokattavan domainin valintaan löytyy täältä.

Valitse päävalikosta Sähköpostien hallinta –MX-tietueet

Poista vanhat määritykset laittamalla valinta määrityksen kohdalla olevaan ruutuun ja klikkaamalla Poista.

Lisää sitten uudet tietueet klikkaamalla vihreää Lisää tietue -painiketta.

Avautuvassa ponnahdusikkunassa voidaan muokata luotavaa tietuetta. Suurin osa kentistä on jo oletuksena oikein ja muokkaukset koskevat lähinnä riviä Arvo. Muutokset tallennetaan klikkaamalla Lisää.

Arvo -kentässä on kaksi valintaa. Ensimmäisestä pudotusvalikosta valitaan tietueelle prioriteetti. Jälkimmäiseen kenttään syötetään selkokielinen osoite, johon sähköpostiliikenteen kuuluu ohjautua. Huomaathan, että osoite tulee päättää . merkkiin, joka päättää tietueen. Ilman pistettä kirjoitettava tietue ei lähtökohtaisesti toimi oikein.

Kun kaikki tarvittavat tietueet on lisätty, poista vielä valinta kohdasta: Käytä tätä palvelinta sähköpostieni käsittelyyn.

Mikäli käytettävä sähköpostipalvelu vaatii myös muiden DNS-tietueiden määrittämistä, saat ne tehtyä seuraavan ohjeen avulla.