Let’s Encrypt -SSL-sertifikaatin käyttöönotto

Kaikkiin tarjoamiimme webhotellipaketteihin sisältyy mahdollisuus käyttää SSL-salausta. Käyttäjälle salaus ilmenee selaimen osoiterivillä näkyvästä lukon kuvasta ja verkkosivujen osoitteesta, joka alkaa kirjainyhdistelmällä https://.

Tämä ohje käsittelee ilmaisen Let’s Encrypt -sertifikaatin luontia ja käyttöönottoa. Mikäli sinulla on erillinen maksullinen SSL-sertifikaatti, lue ohje olemassaolevan sertifikaatin asentamisesta.

SSL-tuen aktivointi verkkotunnukselle

Tarkistetaan ensin, että SSL-tuki on asetettu webhotellin hallinnasta käyttöön halutulle domainille.

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin ja valitse päävalikosta Tilin hallinta – Verkkotunnusten määritys.

Klikkaa Verkkotunnusten hallinta -sivulla sitä verkkotunnusta, jolle haluat asentaa salauksen.

Tarkista, että asetuksissa on valittuna kohta Suojattu SSL. Voit myös laittaa valinnan kohtaan Force SSL with https redirect. Tallenna mahdolliset tekemäsi muutokset klikkaamalla Muokkaa.

Let’s Encrypt -sertifikaatin luonti

Seuraavaksi luodaan salauksen todentava sertifikaatti. Valitse päävalikosta Tilin hallinta – SSL-sertifikaatit

Laita valinta kohtaan Ilmainen ja automaattinen sertifikaatti Let’s Encryptiltä. Voit hakea sertifikaattia lomakkeen oletusarvoilla tai voit muokata hakuehtoja tarvittaessa.

Jos haluat hakea wildcard-sertifikaattia, joka kattaa myös alidomainit, laita valinta ruutuun Wildcard. Domainlistalla on oletuksena valittuna päädomainisi kaksi eri muotoa eli domain.fi ja www.domain.fi. Voit valita useamman kohteen tarpeen mukaan. Lähetä hakemus klikkaamalla Tallenna.

Onnistuneen sertifikaatin hakemisen jälkeen saat ilmoituksen sertifikaatin ja avaimen tallentamisesta ponnahdusikkunaan.

Jos hait wildcard-sertifikaattia, saat ilmoituksen, että hakemustasi käsitellään taustalla. Tieto sertifikaatin onnistuneesta luomisesta toimitetaan sinulle webhotellin viestijärjestelmän kautta.