Miten siirrän kotisivuni webhotelliin?

Zonerin webhotelleista löytyy näppärä Installatron-asennusohjelma, jonka avulla voi myös helposti siirtää vanhalla palveluntarjoajalla olevan julkaisujärjestelmän Zonerin webhotelliin.

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka yleisillä julkaisujärjestelmillä toteutetun sivuston siirto vanhalta palveluntarjoajalta onnistuu.

Kotisivujen siirto Installatron sovelluksella

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Tyhjennä aluksi webhotellistasi tarpeettomat tiedostot haluamaltasi domainilta. Webhotelli sisältää lisätyille verkkotunnuksille ja aliverkkotunnuksille oletuksena index.html tiedoston, joka haittaa kopioitavan sivuston toimintaa ja näkymistä kopioinnin jälkeen. Voit poistaa tämän index.html tiedoston myös vasta kopioinnin suoritettuasi.

Tiedoston voit poistaa joko kirjautumalla FTP-yhteydellä webhotelliisi tai webhotellin Tiedostonhallinnan kautta.

1. Avaa Installatron-asennusohjelma

Valitse päävalikosta Lisätoiminnot – Installatron Applications Installer

2. Valitse listasta käyttämäsi julkaisujärjestelmä

Valitse aluksi listasta juuri sama julkaisujärjestelmä, joka siirrettävällä kotisivulla on käytössä.

3. Valitse tuo olemassaoleva asennus -asetus

Löydettyäsi oikean julkaisujärjestelmän älä valitse uutta asennusta, vaan valitse pudotusvalikon napista Tuo olemassaoleva asennus.

4. Valitse tili

Valitse mistä sijainnista asennus tuodaan Installatroniin. Mikäli tarkoitus on kopioida sivusto toisesta webhotellista tai muusta sijainnista, valitse Eri tili ja Jatka.

5. Määritä kopioitavan sivuston lähde

Valitse aluksi lähde, josta julkaisujärjestelmä kopioidaan. Täytä Lähde-osiossa tiedot vanhan palveluntarjoajan toimittamien tietojen mukaisesti.

 • URL. Täytä URL kenttään asennuksen täsmällinen osoite https:// tai https:// -etuliitteen kera. Jos julkaisujärjestelmä on asennettu alikansioon, muista syöttää myös kansio URL kentän osoitteeseen.
 • URL IP Address (Optional). Asennuksen ip-osoite. Käytä vain, jos sivusto ei enää ohjaudu oikealla osoitteellaan kopioitavaan asennukseen (esimerkiksi, olet siirtänyt domainin jo Zonerin webhotelliin).
 • FTP-tiedonsiirto. Valitse ensisijaisesti suojattu FTP yhteys
 • FTP-palvelimen osoite. Syötä FTP isäntäpalvelimen osoite. Saat tämän tietoosi vanhalta palveluntarjoajaltasi.
 • FTP-palvelimen portti. Portti on oletuksena 22, jos ei, tarkista portti vanhalta palveluntarjoajalta.
 • FTP-palvelimen kirjautumiskäyttäjä. Syötä FTP-tilisi käyttäjätunnus.
 • FTP-palvelimen salasana. Syötä FTP-tilisi salasana.
 • FTP-palvelimen polku. Syötä tiedostopolku FTP-yhteyden juuresta vanhan palveluntarjoajasi tiedostokansioon kotisivuille.

6. Määritä kopioitavan sivuston kohde

 • Verkkotunnus. Valitse pudotusvalikosta haluamasi verkkotunnus, johon sivusto kopioidaan. Ohjelma osaa halutessasi kopioida sivuston myös eri osoitteeseen, kuin missä se on alunperin toiminut. Listasta löytyvät myös kaikki webhotellista luomasi alidomainit.
 • Polku (path). Valitse mahdollinen kansio, eli jos esimerkiksi haluat asennuksen toimivan verkkotunnuksesi yleisen osoitteen sijasta muodossa /blogi, kirjoita kenttään blogi. Jätä kenttä tyhjäksi, jos haluat sivuston toimivan suoraan verkkotunnuksella kirjoitettuna.
 • Tietokantojen hallinta. Valitse luoko asennusohjelma tietokannan automaattisesti vai käytetäänkö jo aiemmin webhotellista luomaasi tietokantaa asennukselle.

Kun asetukset ovat paikoillaan, valitse Tuo ja ohjelma aloittaa kopioinnin.

Huomioithan, että mikäli verkkotunnustasi ei vielä ole siirretty Zonerille ennen kopiointia, ei sivustoa todennäköisesti vielä, ohjelmistosta riippuen, pysty näkemään tai käyttämään. Tarkista verkkotunnuksen siirron jälkeen, että kaikki asetukset sivustolla ovat varmasti oikein.

7. Määritä asetukset päivityksille ja varmuuskopioinnille

Kun sivuston kopiointi on valmis, voit määrittää julkaisujärjestelmällesi myös erilaisia automaattisia päivityksiä ja varmuuskopiointeja. Automaattisten päivitysten käyttö on erittäin suositeltavaa, koska näin voidaan välttyä erilaisilta julkaisujärjestelmän tietoturva-aukoista johtuvilta hakkeroinneilta. Päivitysten vaihtoehdot vaihtelevat hieman ohjelmistokohtaisesti.

Automaattinen varmuuskopiointi saattaa viedä myös runsaasti levytilaa, jolloin suosittelemme, että webhotelli päivitetään mahdollisimman suureksi. Kysy webhotellin päivityksestä lisää: myynti@zoner.fi tai 010 235 6688 (ark. 8.00-16.00).

Valitse, kuinka usein varmuuskopio tallennetaan laittamalla valinnan kohtaan Anna minun hallinnoida näitä asetuksia.