Miten yhdistän tietokantaan palvelimen ulkopuolelta?

Zonerin webhotellit estävät tietoturvasyistä yhdistämisen tietokantaan käytetyn webhotellipalvelimen ulkopuolelta. Tämä tarkoittaa, etteivät Zonerin webhotellipalvelimen ulkopuolella pyörivät ohjelmistot pääse käsiksi Zonerin webhotellista luotuihin tietokantoihin.

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka tietokantaan on mahdollista tunneloida yhteys palvelimen ulkopuolelta SSH:n avulla.

Tietokantayhteyden tunnelointi SSH:n avulla

Tietokantayhteyden tunnelointi onnistuu esimerkiksi Puttyn avulla. Ohjelmiston voi ladata käyttöön täältä.

Putty Linkin komentona toimii: Plink -ssh -L 3306:localhost:3306 käyttäjätunnus@omadomain.fi

Käyttäjätunnus = webhotellin pääkäyttäjätunnus, omadomain.fi korvataan luonnollisesti omalla verkkotunnuksella.

Kun tunnelointi on luotu, voitte ottaa yhteyden localhostin porttiin 3306 haluamallanne ohjelmalla.

Tietokantaan yhdistäminen MySQL WorkBench:llä

Tietokantaan on mahdollista ottaa yhteys esimerkiksi MySQL WorkBench -ohjelmalla. Oheisesta kuvasta näet esimerkkiasetukset tietokantayhteyden osalta.