Miten ajastan artikkelin WordPress-sivustolla?

Ohje tarkistettu: 3.12.2019

Kirjoitatko WordPress sivustollasi blogia, tai julkaisetko muuten vain ajankohtaisia uutisia / artikkeleja? Tiesitkö, että WordPressissä on sisäänrakennettuna fiksu ominaisuus, jolla kirjoitusten julkaisuajankohdan voi automatisoida?

Tässä kirjoituksessa käymme läpi, kuinka uutisartikkelien ajastaminen WordPress julkaisujärjestelmän hallintapaneelista onnistuu.

Artikkelin ajastaminen WordPress-sivuilla

Miksi artikkeleita kannattaa ylipäänsä ajastaa?

Varsinkin bloggaamisessa, on tärkeää säilyttää mahdollisimman yhtenäinen päivitysväli. Näin lukijat oppivat, koska seuraavaa kirjoitusta on lupa odottaa ja vierailevat säännöllisemmin sivustollasi. Jatkuva tekstisisällön tuottaminen voi joskus olla hieman tuskaista, jolloin luovimpina ajanjaksoina kannattaakin tuottaa hyviä kirjoituksia myös varastoon – ja julkaista ne ajastuksen kanssa sopivin väliajoin.

Tiesitkö, että tämäkin artikkeli on ajastettu? Itseasiassa kaikki heinäkuussa julkaisemani artikkelit ovat ajastettuja, ja vietän itse juuri lomaani kalastellen kaukana päätelaitteista.

Kuinka WordPress artikkeli ajastetaan?

Artikkeli luodaan alkuun normaaliin tapaan WordPress hallinnan osiosta: Artikkelit → Lisää uusi

Mikäli WordPress -asennuksesi on englanniksi, on haluttu osio siis: Posts → Add new

Voit joko rauhassa työstää artikkelia valmiiksi, tai määrittää ajastuksen jo välittömästi käyttöön. Itse ajastaminen ja sen asetuksen löydät, kun valitset oikeasta reunasta löytyvistä Julkaise -asetuksista, kohdan Julkaise heti → Muokkaa

Seuraavaksi pääset määrittämään halutun ajankohdan julkaisulle. Määritä päivämäärä ja kellonaika, jonka jälkeen valitse vielä OK.

Nyt WordPress näyttää asetuksissa halutun julkaisuajankohdan, mutta itse kirjoitus täytyy vielä ”julkaista”, että artikkeli menee liveen haluttuna ajankohtana. Vahvista vielä ajastettu julkaisu valitsemalla: Ajasta

Myös jo julkaistun artikkelin saa ajastuksella piiloitettua pois sivustolta, jolloin se ilmestyy lukijoille nähtäväksi jälleen, vasta kun haluttu ajankohta koittaa.

Artikkelin päivääminen menneisyyteen

Yksi erittäin fiksu kikka on myös päivätä artikkeleita menneisyyteen. Tänään luodun artikkelin saa samalla tavalla, kuin ylempänä, muokattua siten, että näyttäisi olevan julkaistu jo vaikkapa vuosia sitten.

Tällä konstilla saadaan, vaikkapa kokonaan uusiksi rakennetulle sivustolle, tuotua kaikki vanhat uutisartikkelit ja näkymään alkuperäisillä päiväyksillä varustettuna.

Ajastaminen ja muut WordPress julkaisumuodot

Sama ajastamistoiminto toimii myös muiden WordPress osioiden sisältöjen julkaisemiseen. Voit ajastaa myöhemmin näkyväksi myös erilaiset sivut, sliderit, portfolio -elementit ja monet muut WordPress -sivustollesi asennetut toiminnot.