Miten hallitsen WP-Cloudin välimuistia?

Ohje tarkistettu: 14.7.2021

WP-Cloud palvelu käyttää tehokasta sivuvälimuistia joka mahdollistaa sivun nopean latautumisen sivustolla vierailijoille. Tämän lisäksi WP-Cloud palveluissa on erillinen Redis välimuisti joka välimuistittaa tietokantakyselyitä jolloin niitä ei ladata uudestaan jokaisella sivulatauksella. Sivuston välimuistin voi tyhjentää WordPress hallinnan yläpalkin ”Tyhjennä välimuisti” napista.

WP-Cloud lisäosan Välimuisti välilehdeltä voit hallinnoida WP-Cloudin välimuisteja joko ottamalla ne pois päältä tai laittamalla päälle. Sivuston toimiessa omituisesti on suositeltavaa kokeilla ottaa Redis välimuisti pois päältä.

Mikäli tällä sivulla näkyy viesti ”Tila: Välimuisti ei mahdollisesti toimi oikein. Päivitä tämä sivu tarkistaaksesi toimiiko välimuisti oikein. Jos tämä teksti ilmestyy uudestaan, välimuisti ei toimi oikein ja se johtuu todennäköisesti jostain lisäosasta. Jos tarvitset apua, ota meihin yhteyttä tuki-välilehden kautta.” joka ei lähde pois näkyvistä sivua päivittämällä on todennäköisesti jokin sivustolla oleva lisäosa aiheuttanut yhteensopivuus ongelman sivu välimuistin kanssa, näitä lisäosia on esim. erilaiset kielilisäosat sekä jotkin Woocommercen asetukset.

Välimuisti sivulta on myös mahdollista ohittaa Cloudflaren välimuisti joka on hyödyllistä mikäli sivustolla oleviin staattisiin tiedostoihin on tehty suoraan muokkauksia.