Miten muokkaan sivustoa Elementorilla?

Ohje tarkistettu: 17.8.2020

Olemme rakentaneet sivustolle oletusulkoasun Elementor-sivunrakentajalla. Sivuja pääset muokkaamaan kirjautumalla ensin sisälle ohjausnäkymään ja menemällä sitten sivuston asiakasnäkymään esim. vasemman yläkulman talokuvakkeesta. Mene sivulle, jota haluat muokata ja klikkaa sivun yläreunasta Muokkaa Elementorilla.

Sinulle aukeaa muokkausnäkymä, jossa ruudun vasemmassa reunassa on erilaisia vaihtoehtoja sisältävä muokkausruutu ja oikealla puolella näet muokattavan sivun.

Kun viet hiirtä muokattavan sivun osien päälle, näet erilaisia kehystettyjä alueita.

Suurempi vaaleansininen kehys merkitsee riviä eli osiota, joka kattaa koko sivun leveyssuunnassa.
Osion sisällä on mustalla merkittyjä sarakkeita.
Sarakkeen sisällä on vaaleansinisellä kynä-kuvakkeella merkittyjä yksittäisiä elementtejä.

Jokaista aluetta pääsee muokkaamaan klikkaamalla sitä hiirellä, jolloin vasemman reunan muokkausnäkymään tulee ko. alueen/osan muokkausvaihtoehdot. Muokkausnäkymässä on yleensä kolme välilehteä: Sisältö, tyyli ja edistynyt. Käy asetuksia läpi, niin löydät valtavasti vaihtoehtoja! Alueen saa monistettua tai poistettua klikkaamalla alueen päällä hiiren oikeanpuoleista näppäintä.

Kun muokkaus on valmis, tallenna muutokset klikkaamalla Päivitä-painiketta.

Elementorista on tehty paljon hyvin havainnollisia ohjevideoita https://www.youtube.com/channel/UCt9kG_EDX8zwGSC1-ycJJVA

Pääset pois muokkaustilasta klikkaamalla vasemman yläkulman valikkopainiketta ja valitsemalla Näytä sivu tai Palaa ohjausnäkymään.