Yleistä tietoa verkkokurssipohjasta

Ohje tarkistettu: 17.8.2020

Tervetuloa käyttämään Zonerin verkkokurssipohjaa! Tässä artikkelissa käydään vähän läpi sivuston muokkaukseen ja verkkokurssien rakentamiseen liittyviä asioita.

Sivusto on rakennettu WordPress-julkaisujärjestemän avulla. WordPress on yksi maailman suosituimmista nettisivujen julkaisualustoista ja se on monipuolisuudessaan vertaansa vailla.

Verkkokauppatoiminnot on järjestetty WooCommerce-kauppalisäosan kautta, joka toimii saumattomasti yhteen WordPressin kanssa. Maksunvälittäjäksi suosittelemme kotimaista Paytrailia.

Verkkokurssialustana toimii LearnDash LMS, josta löytyy runsaasti erilaisia toimintoja ammattimaisen verkkokurssin rakentamiseen.

Sivuston ulkoasun rakentajana olemme käyttäneet visuaalista Elementor-lisäosaa.

Olemme rakentaneet sivustosi pohjaksi yhdenlaisen ulkoasun ja tehneet valmiiksi perusasetukset, joiden avulla myynnin voi aloittaa helposti. Sinun on kuitenkin hyvä käydä kaikki ohjeissa mainitut asetukset läpi ja muokata ne vastaamaan omia tarpeitasi.

Nämä ohjeet keskittyvät asennetun ulkoasun muokkaukseen sekä kurssin tekemiseen ja sen laittamiseen myyntiin. Tarvitset perustaidot WordPress-sivustosta, mutta pääset varmasti liikkeelle myös, vaikka järjestelmä ei olisi sinulle tuttu. Pääasia, että osaat lukea ohjeita ja uskallat kokeilla erilaisia vaihtoehtoja.

WordPressistä, WooCommercesta, LearnDashista ja Elementorista löytyy runsaasti ohjevideoita esimerkiksi YouTubesta ja suosittelemmekin katsomaan niitä, jos törmäät ongelmaan asetusten tai muokkauksen kanssa.