Tuoreita vaihtoehtoja .com domainille

.com verkkotunnus on ylivoimaisesti suosituin verkkotunnuspääte maailmalla. Tästä syystä hyvän .com päätteisen verkkotunnuksen saaminen voi olla vaikeaa, koska suurin osa yleisnimistä ja sanoista on jo varattu.

Viime vuosina on tarjolle tullut kuitenkin satoja erilaisia verkkotunnuspäätteitä, joista osa alkaa muodostaa jo todellista vaihtoehtoa .com verkkotunnukselle.

Kolme vaihtoehtoa .com domainille

Nostin tähän kirjoitukseen kolme verkkotunnuspäätettä, joilla on hyvinkin potentiaalista käyttöä, erityisesti uuden perustettavan yrityksen näkökulmasta.

.store domain on verkkokauppiaan verkkotunnuspääte

store domain
.store on suhteellisen uusi, erityisesti myymälöiden ja verkkokauppojen käyttöön tarkoitettu, TLD (Top level domain), eli verkkotunnuspääte. Se sopii erityisesti kansainvälistä liiketoimintaa tekeville yrityksille ja store sanana tarkoittaakin fiksusti kauppaa tai myymälää.

.store rekisteröinnit ovat alkaneet kesäkuussa 2016, joten hyviä verkkotunnuksia on edelleen runsaasti saatavilla .store päätteellä.

Haittapuolena on hinta, sillä store verkkotunnus on huomattavasti .com verkkotunnusta ja monia muita perinteisiä verkkotunnuspäätteitä, kalliimpi.

.store verkkotunnuksen hinta

.store verkkotunnuksen hinta on kauttamme 96€ alv. 0% / vuosi.

.io domain startup yritysten suosiossa

.io on virallisesti Brittiläisen Intian valtameren alueen virallinen maatunnus. Sitä useimmiten käytetään kuitenkin aivan muissa yhteyksissä ja on saanut suosiota erityisesti teknologian alan startup -yritysten parissa.

.io päätettä on yhdistetty myös termistöön input/output, joka selittää sen suurta ja kasvavaa suosiota erityisesti IT-alan toimijoiden parissa. Mikään uusi verkkotunnuspääte ei .io kuitenkaan ole, sillä se on ollut saatavilla jo aina vuodesta 1997 alkaen.

Myös .io verkkotunnus on vuosihinnaltaan selkeästi kalliimpi kuin .com verkkotunnus, joka osaltaan rajoittaa sen suosiota.

.io verkkotunnuksen hinta

.io verkkotunnuksen hinta kauttamme on 108€ alv. 0% / vuosi.

.guru domain on ammattilaisen valinta verkkotunnukseksi

.guru domain
Monet uudemmat verkkotunnuspäätteet mahdollistavat myös hauskan brändäyksen sähköiselle liiketoiminnalle. Mahdollisuus hyödyntää markkinointia jo verkkotunnuksen nimessä, on hyvin arvokasta yrityksen sähköisen liiketoiminnan kannalta.

Yksi hyvä esimerkki on .guru domainpääte, joka leikkisästi viittaa samalla ammattilaisen viisauteen ja valaistuneisuuteen alallaan. Oletko sinä mahdollisesti hevos.guru, pokeri.guru tai jokin muu .guru?

.guru verkkotunnuksia on ollut saatavilla aina vuodesta 2014 alkaen ja muun muassa Apple on varannut itselleen useita omiin tuotteisiinsa liittyviä .guru verkkotunnuksia.

.guru verkkotunnuksen hinta

.guru verkkotunnuksen hinta on 48€ alv. 0% / vuosi.

Oheisten verkkotunnuspäätteiden lisäksi, on nykyään saatavilla jo useita satoja erilaisia persoonallisia verkkotunnuspäätteitä, joiden käyttötarkoitukset ja hinnat vaihtelevat melko paljonkin.

Etsimässä täydellistä verkkotunnusta?

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa verkkotunnusasioissa sähköpostitse: myynti@zoner.fi, puhelimitse: 010 235 6688 (ark. 8.00-18.00) tai sivustomme live-chatin kautta.

Juuso Kataja

Webdesigner, sähköisen markkinoinnin ammattilainen, jonka intohimoihin kuuluvat mm. verkkokaupat, hakukoneoptimointi ja WordPress.

Share
Tweet
Share
Pin
+1