Wordpress kotisivujen alustana. Zoner webhotelli -yhteensopiva.

Katso myös

WordPress kotisivujen alustana

WordPress on nopeasti noussut maailman suosituimmaksi kotisivujen alustaksi. Alunperin WordPress suunnitelttiin bloggaukseen, mutta se on kehittynyt alkuajoista hurjasti ja toimiikin nykyään jos jonkinlaisten nettisivujen, portaalien tai verkkokauppojen alustana. Wikipedian tilastojen mukaan WordPress alustalla toimisi jo lähes 20% maailman top 10 miljoonasta nettisivusta. Zonerin webhotelli sopii WordPressin alustaksi hyvin, onhan Zoner.fi sivustokin rakennettu WordPressin päälle.

Vahvuudet ja heikkoudet

WordPressin yksi isoimmista vahvuuksista on sen laaja yhteisö joka koostuu myös alan ammattilaisista kuten graafikoista, developereista ja koodareista jotka tarjoavat omia palveluitaan WordPressin avulla. Tällöin heidän on luontevaa osallistua WordPressin kehitykseen ja muihin yhteisöllisiin tehtäviin.

Suomessakin on laaja osaamistaso WordPressin ympärillä ja sen avulla WordPress kotisivujen ostaminen myös Zonerilta on turvallista, koska et ole vain yhden ihmisen tai yrityksen armoilla sivujesi kanssa. voit ostaa palvelun yhdeltä ja seuraavan palvelun toiselta.

Vahvuudeksi voi myös laskea sen sopivuuden erilaisiin hosting palveluihin, kuten webhotelliin. WordPress tarvitsee hieman levytilaa ja yhden tietokannan webhotellista. Itse asennus on hyvin helppoa kunhan on käynyt ensin lisäämässä tietokannan webhotellin hallintapaneelista.

WordPress on oikeasti myös todella tehokas alusta nettisivuille tai verkkokaupalle. Perusominaisuudetkin riittävät jo suurimmalle osalle kotisivuille, mutta toiminnallisuutta voi jatkaa erilaisilla lisäosilla, joita on saatavilla aivan älyttömän paljon. Jos esimerkiksi haluaa kotisivuilleen verkkokaupan niin tämä on saatavilla lisäosana.

Wordpress Lisäosat

WordPress.org on saatavilla lisäosia valtavasti. Osa ilmaisia ja osa maksullisia.

Heikkoudet liittyy edellä mainittuihin. Mitä enemmän alustalla voi tehdä ja mitä enemmän siellä on toimintoja, sen vaikeampi sitä on käyttää. Älä käsitä väärin, WordPress on edelleen keskivertoa helppokäyttöisempi, mutta se on vaikeutunut vuosien aikana. Toisaalta se on myös väistämätöntä kun tekniikka kehittyy.

Toinen heikkous liittyy suosioon. Jos lisäosia on saatavilla satojatuhansia, sinne joukkoon eksyy myös niitä mätiä omenia. Eli lisäosien kanssa kannattaa ja pitää olla tarkkana, koska ne voi olla vanhentuneita tai sisältää huonoa koodia joka pahimmassa tapauksessa rikkoo koko sivuston.

WordPress ja webhotelli

Kirjoitan vielä erikseen artikkelin jossa neuvotaan miten WordPress saadaan asennettua, ja jopa päivitettyä, muutamalla klikkauksella Zonerin webhotelliin.

, ,

Zoner Oy on osa Zoner Group -konsernia.