Domainit .com, .net, .org ja .eu nyt vain 6,60e +alv. / 1.vuosi. Tilaa heti!

Miksi WP-Cloud on erityisen hyvä WordPress-ylläpito

Joonas Vanhatapio

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä ja sen päälle rakennettujen kotisivujen ylläpitämiseen on tarjolla monia eri vaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan mm. sivuston nopeuden, toimintavarmuuden ja turvallisuuden osalta.

Tässä kirjoituksessa avaamme, mikä erottaa WP-Cloudin perinteisistä webhotelliympäristöistä ja kenelle WP-Cloud WordPress-sivujen ylläpito erityisesti sopii.

10+1 eroa WP-Cloudin ja webhotellin välillä

 1. Sivuston nopeus
 2. WordPress-optimoitu palvelinympäristö
 3. Automaattiset päivitykset ja sivuston toimivuustestaus
 4. Tehokas välimuisti
 5. Sivuston toimintavarmuus ja 24/7-valvonta
 6. Sisäänrakennettu kehitysympäristö
 7. Turvallisuus
 8. Palvelimen sijainnin valinta ja CDN
 9. Työkalut kehittäjälle
 10. Varmuuskopiointi
 11. Asiantunteva WordPress-tuki

WP-Cloud vs. Webhotelli­ympäristö

Webhotelli on edullisin ja yleisin vaihtoehto WordPress-sivuston ylläpitoon. Teknisesti puhutaan jaetusta ylläpitopalvelusta (shared hosting), jossa samalla palvelimella voi olla useita satoja eri asiakkaiden sivustoja. Valittu palveluntarjoaja järjestää kotisivutilan ja asiakas hoitaa julkaisujärjestelmän asentamisen ja vastaa itse sen toiminnasta.

WordPress-webhotelli puolestaan tarkoittaa yleensä webhotellin tapaan jaettua ylläpitopalvelua. Kyseessä on usein enemmänkin markkinointikeino WordPress-kotisivujen omistajille kuin kokonaan erillinen palvelu.    

WP-Cloud tarjoaa valmiin WordPress-asennuksen ilman teknistä säätöä. Jokainen sivusto saa käyttöönsä WordPress-optimoidun palvelinympäristön ja esimerkiksi WordPress-teeman päivitys hoidetaan toimivuustestauksineen puolestamme. Sivuston ja palvelimen toimintaa myös seurataan kellon ympäri.

WP-Cloudiin siirtyneiden sivustojen latausnopeus on parantunut keskimäärin 2,05 sekuntia ja useimmissa tapauksissa parannus on ollut 2–3-kertainen verrattuna vanhaan palvelun­tarjoajaan.

Sivuston nopeus

sivuston nopeus

WP-Cloudin WordPress-kotisivujen ylläpito takaa erittäin nopean latausnopeuden. WP-Cloudiin siirtyneiden sivustojen latausnopeus on parantunut keskimäärin 2,05 sekuntia ja useimmissa tapauksissa parannus on ollut 2–3-kertainen verrattuna vanhaan palveluntarjoajaan.

Jo puolen sekunnin latauserolla voi olla merkittävä vaikutus asiakasmääriin. Lue täältä blogiteksti kotisivujen nopeuden merkityksestä.

Lupaamme myös rahat takaisin -nopeustakuun ja uskallammekin väittää, että WP-Cloud on Suomen nopein WordPress-ylläpito.

WordPress-optimoitu palvelinympäristö

WP-Cloudissa jokainen asiakas saa käyttöönsä oman WordPress-optimoidun palvelinympäristön, jota olemme kehittäneet alusta asti nimenomaan WordPressiä ajatellen. Seuraamme jatkuvasti eri palveluntarjoajien nopeuksia ja pyrimme aina saamaan asiakkaillemme nopeimmat sekä teknologialtaan uusimman palvelimet taustalle.

Koska webhotelli on puolestaan jaettu ympäristö, voi palveluntarjoajasta riippuen samalla palvelimella olla samanaikaisesti useita satoja tai jopa tuhansia eri asiakkaiden sivustoja. WordPress-webhotelli on myös yleensä jaettu ympäristö.

Oma sivustosi voi toimia joskus hitaasti, jos jaettu palvelin on esimerkiksi ylibuukattu. Myös muiden asiakkaiden sivustojen virhetilanteet, voivat helposti näkyä oman sivustosi suorituskyvyssä. Webhotellipalvelinten täytyy myös kyetä pyörittämään useita muita eri julkaisujärjestelmiä, jolloin niitä ei useinkaan optimoida WordPressin ehdoilla.

Automaattiset päivitykset ja sivuston toimivuustestaus

wp-päivitykset ja toimivuustestaus

Valitse WP-Cloud WordPress ylläpito ja säästät aikaasi, sillä asennamme WordPress-sivut käyttövalmiiksi. Huolehdimme myös päivityksistä: WordPress ja sen lisäosat on aina päivitetty viimeisimpään versioonsa. WordPress-teeman päivitys hoidetaan myös WP-Cloudin toimesta. Päivitysten jälkeen testaamme vielä sivuston toimivuuden ja vertaamme päivitettyä näkymää aiempaan, jotta voimme olla varmoja, että sivustosi toimii juuri niin kuin sen kuuluukin.

Webhotelleissa WordPressin, lisäosien ja teeman päivitykset jäävät sivuston ylläpitäjän vastuulle. Useista webhotelleista onneksi löytyy fiksuja asennusohjelmia, joiden avulla WordPress-päivityksiä on mahdollista automatisoida. Näistä kuitenkin puuttuu erittäin tärkeä toiminto, eli sivuston toiminnan testaaminen päivitysten jälkeen. Esimerkiksi WordPress-teeman päivitys voi vaikuttaa sivuston ulkoasuun ja sitä kautta myös koko sivuston toimintaan merkittävästi, siksi onkin tärkeää testata sivuston toiminta aina päivitysten jälkeen.

Tehokas välimuisti

WP-Cloudin asiakkailla on automaattisesti käytössä palvelintason välimuisti.  Yksinkertaisesti sanottuna välimuisti nopeuttaa sivuston toimintaa ja vähentää siihen kohdistuvaa kuormitusta.

WP-Cloudin palvelintason välimuisti on tehokas ja älykäs, se tietää mitä saa ja mitä ei saa tallentaa välimuistiin. Esimerkiksi verkkokaupan ostoskoreja ei tallenneta. Välimuisti (cache) säilöö tilapäisesti sivuston sivuja valmiina näkyminä. Välimuistista voidaan hakea nopeasti tallennettu näkymä vierailijalle. Ilman välimuistia sivusto rakentaisi aina jokaisen näkymän erikseen kaikille yksittäisille asiakkaille.

Lisäpalveluna WP-Cloud-asiakkaat saavat käyttöönsä myös Redis-objektivälimuistin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun (tuki@zoner.fi tai chatin avulla). Redis objektivälimuisti tallentaa välimuistiin tietokannan sisältöä palvelimen omasta muistista. Tämä mahdollistaa huomattavasti paremman suorituskyvyn myös jäsenyys- ja verkkokauppasivustoilla. Jos haluat Rediksen päälle, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Webhotellit eivät useinkaan tue palvelintason välimuistia, koska se aiheuttaa helposti ongelmia lukuisten muiden julkaisujärjestelmien ja ohjelmistojen kanssa. Redistä tukevia webhotelliympäristöjä on vielä tätäkin harvemmassa.

WordPress-webhotelli mahdollistaa tietenkin välimuistin asentamisen itse esimerkiksi lisäosan avulla, mutta niiden suorituskyky on yleensä huomattavasti heikompi kuin palvelintason välimuisteilla. Päivittämättömät lisäosat ovat aina myös ylimääräinen tietoturvariski sivustolla.

Sivuston toimintavarmuus ja 24/7-valvonta

toimintavarmuus

WP-Cloudissa jokainen yksittäinen palvelin toimii N+1-periaatteella, joten jos yksittäinen palvelin ei jostain syystä toimi, löytyy sille aina korvaava tilalle. Sivuston toiminnan lamauttavat tekniset viat ovatkin äärimmäisen harvinaisia. Lisäksi WordPress-ylläpito sivustot käyttävät hajautettuja tietokantaklustereita, minkä ansiosta asiakkaan oman yksityisen palvelimen tehot on puhtaasti varattu WordPressin käyttöön. 

WP-Cloud on rakennettu sivustojen skaalautuvuutta ajatellen. Päivittäminen palvelupaketista toiseen hoituu lennosta. Lisäpalvelulla sivustoa voidaan skaalata rajattomasti, esimerkiksi isoimpien kävijäpiikkien aikaan tai palvelin voidaan tarjoa useissa eri maantieteellisissä sijainneissa yhtä aikaa.

Webhotelli on jaettu ympäristö, joten jos sivusi kuormittaa palvelinta liikaa, se saatetaan joutua ottamaan tilapäisesti pois käytöstä. Vastaavasti myös muiden asiakkaiden sivustojen kuormitukset, voivat vaikuttaa oman sivustosi käytettävyyteen. Jos olet valinnut edullisen webhotelli-paketin ja sivustollesi tulee yhtäkkiä paljon asiakaita, on täysin mahdollista, että sivustosi kaatuu kuormituksen takia. Webhotellien skaalaaminen isompiin resursseihin tai vaihtaminen parempaan palveluun, voi myös helposti aiheuttaa käyttökatkoksia sivustolle.

WP-Cloudissa valvomme kellon ympäri sekä palvelimesi että sivustosi toimintaa.

24/7-valvonta varmistaa sivustosi toiminnan, jotta saat nukkua yösi rauhassa. WP-Cloudissa valvomme kellon ympäri sekä palvelimesi että sivustosi toimintaa. Jatkuvan valvonnan ansiosta puutumme mahdollisiin ongelmiin nopeasti, jotta sivustosi pysyy toiminnassa ja tekee sinulle jatkuvasti tulosta.

Webhotelleissa valvonta rajoittuu usein vain palvelinlaitteiden valvontaan, eikä yksittäisten sivustojen toimivuutta seurata erikseen.

Sisäänrakennettu kehitysympäristö

Sisäänrakennettu kehitysympäristö eli staging-ympäristön on suunniteltu sivuston ominaisuuksien testaukseen, ennen kuin muutokset tehdään tuotantoversioon. Erinomainen käyttökohde kehitysympäristölle on sivuston uuden ulkoasun, lisäosan ja päivityksen testaus

Lue tarkemmin, miten kehitysympäristöä käytetään täältä: wp-cloud.fi/opas/kehittajalle/.

Tavallinen webhotelli tai WordPress-webhotelli ei yleensä sisällä valmiina kehitysympäristöä vastaavaa toimintoa. 

Turvallisuus

wp-päivitykset ja toimivuustestaus

Et varmasti halua, että sivustosi turvallisuus on uhattuna. Pahimmassa tapauksessa hakkerit pääsevät sivustollesi keräämään tietoja tai lisäämään haitallista sisältöä. Hakkerien hyökkäyksiltä voi suojautua valitsemalla laadukkaan webhotellin ja pitämällä sekä WordPressin että sen lisäosat jatkuvasti päivitettynä viimeisimpään versioon.

WP-Cloud WordPress-ylläpito suojaa sivustosi kolmella eri tavalla: käyttäen alan edistyneintä palvelintason teknologiaa, hyödyntämällä CDN:n tarjoamaa suojauskerrosta ja WP-Cloudin omilla tietoturvatoimilla. Suojaamme sivustosi DDoS, WAF ja Brute-Force protectionilla. Hyvän suojauksen lisäksi seuraamme aktiivisesti palvelimille saapuvaa liikennettä ja suoritamme säännöllisesti tietoturvatarkistuksia. WordPress-ylläpitoon on mahdollista hankkia vielä lisäpalveluna WP-Cloud Lisätietoturva, jossa on korotettu seuranta ja suojaustaso sekä korjaamme tarvittaessa hakkerien aiheuttamat ongelmat ja palautamme sivuston ensitilassa takaisin toimintakuntoon.

Webhotellien jaetut palvelimet voivat olla yksityisiä palvelimia heikompia tietoturvaltaan. Webhotelleissa on yleensä myös jaettu IP-osoite kaikkien samalla palvelimella olevien sivujen kesken. Jos yhteenkin sivustoon kohdistuu palvelunestohyökkäys se vaikuttaa todennäköisesti myös muihin samaa IP-osoitetta käyttäviin sivustoihin.

Palvelimen sijainti ja CDN

WP-Cloudiin kuuluu mahdollisuus valita palvelin sieltä, missä sivuston kävijätkin ovat. Palvelimen sijainti mahdollisimman lähellä kävijää nopeuttaa sivustosi latausaikaa. Tällä hetkellä valittavina WP-Cloudissa ovat Suomi, Saksa, Hollanti, Singapore, USA ja Iso-Britannia. Sijaintia voi myös vaihtaa koska tahansa.

WP-Cloudiin kuuluu myös maailmanlaajuinen sisällönjakoverkosto (Content Delivery Network, CDN). Keskimäärin puolet sivustojen liikenteestä tarjotaan suoraan CDN:n välimuistista, mikä minimoi sijainnin aiheuttaman viiveen. Lisäksi olemme havainneet sen toimivan hyvin epämieluisan liikenteen estämisessä ja automaattisten bottien määrä sivustoilla onkin lähes minimaalinen verrattuna CDN:ää käyttämättömiin sivustoihin.

WordPress-webhotelli ei yleensä käytä vastaavaa sisällönjakoverkostoa automaattisesti, joskin yksittäisiä sivustoja voi itse liittää CDN-verkostoon. Palvelimen maantieteellisen sijainnin valinta onnistuu yleensä kuitenkin vain palveluntarjoajaa vaihtamalla.

Työkalut kehittäjälle

WP-Cloudin palvelinkokoonpanoa miettiessämme halusimme tarjota sivustojen kehittäjille kaikki hyödylliset työkalut sivustojen kehittämiseen ja testaamiseen. Jokaiseen pakettiin sisältyy mm. SSH/SFTP -yhteys sekä WP-Cli ja Git -toiminnallisuudet.

WP-Cloudissa jokaisella sivulla on oma palvelinympäristö, jossa on runsaasti resursseja sivuston tarpeisiin. Webhotelli, jaettuna ympäristönä, palvelee samanaikaisesti useita eri käyttäjiä, joka asettaa palveluihin usein myös huomattavasti tiukempia rajoituksia toimintojen ja resurssien osalta.

Varmuuskopiointi

WP-Cloud WordPress-ylläpito sisältää myös automaattisen varmuuskopioinnin, jotta et menetä tärkeitä tietojasi. Sivustosi varmuuskopioidaan automaattisesti joka yö ja varmuuskopiot siirretään ulkoiselle varmuuskopiopalvelimelle, jossa niitä säilytetään 30 päivän ajan. Lisäpalveluna voit ostaa myös useampia varmuuskopioita, tarvittaessa jopa tunnin välein.

Webhotelleihin kuuluu usein myös automaattinen varmuuskopiointi, joskin tämä kannattaa aina varmistaa omalta palveluntarjoajaltasi. Moni palveluntarjoaja saattaa säilyttää varmuuskopioita vain omien laiterikkojen varalta, eikä mahdollista lainkaan varmuuskopioiden palautuksia asiakkaiden pyynnöstä.

Asiantunteva WordPress-tuki

WordPress asiakaspalvelu

Viimeisin, mutta mahdollisesti jopa tärkein nostomme, liittyy asiantuntevan tuen merkitykseen.

Useimpiin webhotelleihin ei sisälly lainkaan WordPressin käyttötukea. Valitsemalla WP-Cloudin kaltaisen WordPress-ylläpitoon erikoistuneen toimijan, saat asiakaspalvelusta apua myös WordPressin käyttöön liittyviin kysymyksiin ja ongelmatilanteisiin.

Suomenkielinen asiakaspalvelumme vastaa puheluihin keskimäärin 23 sekunnissa ja ammattilaisemme auttavat sinua mielellään. Jos sinulla on jo olemassa oleva sivusto, siirrämme sivustosi puolestasi täysin ilmaiseksi palveluihimme. Siirron yhteydessä varmistamme myös sivusi toimivuuden ja todistamme nopeuseron vanhaan palveluntarjoajaan puolueettomin testausmenetelmin.

Kenelle WP-Cloudin WordPress-ylläpito erityisesti sopii?

WP-Cloud on erityisen hyvä sinulle, varsinkin jos…

 • Haluat varmistua WordPress-sivustosi tietoturvasta.
 • Omistat verkkokaupan ja haluat palvella asiakkaitasi mahdollisimman nopeasti.
 • Haluat, että WordPress-sivustosi on jatkuvasti päivitetty ja testattu päivitysten osalta.
 • Sivustosi tuntuu hitaalta ja sinulla menee paljon aikaa muutosten tekemiseen.
 • Haluat varmistaa sivuston skaalautuvuuden kävijämäärien kasvaessa.
 • Haluat WordPress-pohjaiset sivut helposti ja nopeasti ilman teknistä säätöä.

Lue asiakkaidemme kertomuksia

Ettonet – Saumatonta erikoiskauppaa verkossa ja kivijalassa

MySpeaker järjestää maailmanluokan puhujia tilaisuuksiin

Haluatko kuulla lisää WP-Cloudista ja siihen siirtymisestä?

Palveluumme sisältyy aina ilmainen siirto ja 30 päivän tyytyväisyystakuu, joten voit testata sitä riskittä! Ota yhteyttä: laita viestiä chatin kautta tai myynti@zoner.fi