WP-Cloud uudistuu

Haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme ja parantaa asiakkaillemme tarjoamiamme palveluita, jonka takia julkaisimmekin uuden WP-Cloud 3.0 -version. Kerromme tässä kirjoituksessa merkittävimmistä uudistuksista.

WP-Cloud on WordPress-kotisivuille ja WooCommerce-verkkokaupoille optimoitu ylläpitopalvelu. Lue täältä, miksi WP-Cloud on erityisen hyvä ylläpitoratkaisu.

WP-Cloud 3.0 on entistä parempi

WP-Cloud 3.0 -versio on aiempaa suorituskykyisempi, skaalautuvampi ja toimintavarmempi. Tämän mahdollistaa Google Cloud -ympäristöön viimeisen 12 kuukauden aikana rakennettu uusi WP-Cloud, johon kaikki WP-Cloud-palvelua käyttävät sivustot tullaan siirtämään kevään 2022 aikana.  Kaikki tieto tulee sijaitsemaan fyysisesti Googlen Haminan datakeskuksessa olevilla palvelimilla.  

Aiempaa suorituskykyisempi

WP-Cloud 3.0 -version käytössä on Googlen tehokkaimmat compute-optimized (C2) CPU:t parhaan suorituskyvyn takaamiseksi. Näiden tehokoneiden vuoksi sivustojen generointiajat ovat nopeammat ja voidaan myös käsitellä enemmän pyyntöjä per sekunti.

Uudessa ympäristössä sivustot toimivat aiempaa nopeammin. Nopeampi sivusto tarkoittaa tyytyväisempiä kävijöitä ja se vaikuttaa yleensä positiivisesti myös sivuston konversioon ja hakukonenäkyvyyteen.

Googlen Premium Tier -verkko

Sivuston suorituskyvystä puhuttaessa keskitytään yleensä käytettyyn palvelimeen ja itse sivuston rakenteeseen. On hyvä kuitenkin muistaa, että näiden lisäksi myös käytetty verkkoinfrastruktuuri vaikuttaa suoraan siihen, miten nopeasti sivusto latautuu kävijälle.

Maailmanlaajuinen verkkoinfrastruktuuri koostuu eri verkoista ja internetpalveluntarjoajista (engl. internet service provider). Normaalisti sivuston kävijä joutuu kulkemaan useiden kymmenien eri verkkojen ja/tai internetpalveluntarjoajien läpi, kun hän vierailee tietyllä sivustolla.

Google on panostanut merkittävästi oman verkkoinfrastruktuurin rakentamiseen ja uudistuneessa WP-Cloudissa hyödynnämmekin Googlen Premium Tier -verkkoa. Sen ansiosta sivuston kävijä pääsee Googlen maailmanlaajuisen runkoverkon kautta suoraan sivustolle. Tästä johtuen reititys on merkittävästi normaalia nopeampaa sekä suorituskyky ja luotettavuus paranevat. Käytännössä sivusto siis latautuu kävijälle entistä nopeammin.

Entistä skaalautuvampi

Sivustojen tehojen skaalaus toimii entistäkin kattavammin, kävijäpiikin tai raskaan lisäosan tarvitessa voidaan sivustolle lisätä muistia tai tehoja. Uudessa WP-Cloud 3.0 -ympäristössä skaalaus tapahtuu joko CPU-käytön, muistinkäytön tai HTTP-pyyntöjen mukaan. Aiemmin skaalattiin ainoastaan CPU-käytön mukaan.

Jatkossakin jokaisella sivustolla on käytössä vähintään 1x sivustokontti (engl. site-container), joista jokaisessa on 1 Gt muistia ja 1 x CPU käytettävissä. Sivuston kuormituksen kasvaessa konttien määrää nousee. Tällöinkin jokaisella kontilla on siis omat resurssit käytössä, eli jos käytössä on 10 konttia, tarkoittaa tämä yhteensä 10 Gt:n muistia ja 10 CPU:n tehoa.

Toimintavarmuus paranee

Googlen kaikki palvelut ovat vähintään 99,9% SLA:lla eli palveluntasosopimuksella (engl. service-level agreement), mikä vaikuttaa positiivisesti myös itse sivustojen toimintavarmuuteen. Aiemmin vastaavaa palveluntasosopimusta ei ole ollut. Valvomme toki jatkossakin sivustojen toimintaa 24/7, jotta voit keskittyä itse muuhun.

WP-Cloud palvelun asiantuntijat apunasi

Muutoksia WP-Cloudin toiminnallisuuksiin

Uusi ympäristö tuo myös jonkin verran pienempiä muutoksia esimerkiksi Redis-objektivälimuistin, STMP-lisäosien, kehitysympäristön ja SSH:n käyttöön.

Muutoksia STMP käyttöön

Google estää ulospäin menevän liikenteen porttiin 25. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli asiakas käyttää jotain SMTP-lisäosaa (esimerkiksi Easy WP SMTP  tai WP Mail SMTP), joka määrittää sivustolta lähtevät sähköpostit menemään jonkin kolmannen osapuolen palvelun kautta, tulee asetukset päivittää käyttämään jotain muuta porttia tai poistaa kyseinen lisäosa käytöstä.

Redis ei ole enää oletuksena käytössä

Redis-objektivälimuisti poistuu oletuksena käytöstä. Sen saa tarvittaessa käyttöön ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Rediksestä on lähinnä hyötyä vain isommille verkkokaupoille ja sivustoille, jotka tallentavat paljon väliaikaisia niin kutsuttuja transient-tietoja.

Kehitysympäristön käyttö laajenee

Kehitysympäristön osoite  on muuttunut, entisen staging.<domain> sijaan nyt käytössä on väliaikainen osoite myös stagingille. Tämä mahdollistaa kehitysympäristön käytön myös ilman tuotantoverkkotunnusta.  Esimerkiksi wp-cloud.fi -verkkotunnuksen tuotanto: wp-cloud-fi.hel1.wp-cloud.dev ja kehitysympäristö: wp-cloud-fi.staging.hel1.wp-cloud.dev.

SSH:n käyttö nopeutuu

SSH-palvelun asiakaskohtaiset resurssit ovat uudessa ympäristössä tuplattu ja sen käyttö on tämän takia paljon aiempaa nopeampaa. Jatkossa SSH-palvelu käynnistetään uusiksi vähintään kerran päivässä ja liian paljon resursseja käyttävät prosessit sammutetaan, joka voi myös johtaa SSH:n käytöstä poistoon. Lisäresursseja voi pyytää asiakaspalvelusta.

Haluatko kuulla lisää WP-Cloudista?

WP-Cloud-palveluun sisältyy aina ilmainen siirto ja 30 päivän tyytyväisyystakuu, joten voit testata sitä riskittä! Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua palveluiden valintaan, ota meihin yhteyttä sivustolta löytyvän chatin tai [email protected] sähköpostin kautta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest