WP-Cloud uudistuu lokakuussa

Joonas Vanhatapio

Suosittu WP-Cloud-palvelumme uudistuu lokakuussa. Kokonaan uutena ominaisuutena tulee ohjauspaneeli, jonka kautta voidaan muun muassa seurata sivuston tilastoja ja hallita käyttäjiä.

WP-Cloud sisältää jatkossakin tutut hyvät ominaisuudet, jotka helpottavat sivuston ylläpitoa. Esimerkiksi automaattiset päivitykset ja varmuuskopiot, oman kehitysympäristön sekä suorituskykyisen alustan, joka varmistaa nopeat latausajat isommillekin sivustoille.

Kenelle uudistunut WP-Cloud sopii?

WP-Cloud sopii kaikille WordPress-sivuston tai WooCommerce-verkkokaupan omistajille. Se sopii esimerkiksi:

  • Oman blogin tai yksinkertaisten kotisivujen huolettomaan ylläpitoon.
  • Yrittäjälle, joka haluaa perustaa oman verkkokaupan ja arvostaa turvallisuutta.
  • Sivustojen rakentajille ja kehittäjille, jotka arvostavat suorituskykyä.

Uusi ohjauspaneeli

Olemme kehittäneet WP-Cloud-palveluun oman ohjauspaneelin, jonka kautta voi helposti hallita kaikkia sivustoja keskitetysti, tarkastella yksittäisen sivuston tilannetta, tilastoja, hallita käyttäjiä ja muokata DNS-asetuksia. Ohjauspaneeliin on tulossa myös paljon muuta tulevaisuudessa.

Keskitetty hallinta

Näet helposti yhdellä silmäyksellä kaikki hallinnassasi tai ylläpidossasi olevat sivustot. Voit jatkossa tarkastella yhdestä näkymästä eri sivustojen tilannetta ja tilastoja, muokata käyttäjiä ja käyttöoikeuksia, hallita DNS-tietueita sekä kirjautua helposti yksittäisen sivuston WordPress-hallintaan.

Tilastot

Seuraa yhden tai useamman sivuston levytilan ja kaistan käyttöä helposti. Olemme integroineet ohjauspaneeliin myös Google Lighthouse -työkalun, jonka raportista näet esimerkiksi sivuston suorituskyvyn ja sen muutoksen edelliseen mittaushetkeen verrattuna.

Google käyttää niin kutsuttuja core web vitals -arvoja yhtenä hakukonesijoitukseen vaikuttavan algoritmin osa tekijänä. Uuden WP-Cloudin ohjauspaneelin avulla seuraat helposti omien sivustojesi tilannetta näiden arvojen suhteen. Mitä parempi sivustosi tulos on, sitä paremmin se voi pärjätä myös hakutuloksissa.

Käyttäjien hallinta

Voit helposti hallita käyttäjiä sivuston käyttäjiä ja heidän käyttöoikeustasojaan hallintapaneelin kautta. Voit esimerkiksi jakaa sivuston oikeudet ulkopuoliselle kehittäjälle ja poistaa ne helposti sopimuksen päättyessä. Valittavia rooleja on tässä vaiheessa kaksi: pääkäyttäjä ja kehittäjä.

DNS-hallinta

Hallitse verkkotunnuksesi DNS-asetuksia helposti suoraan ohjauspaneelista. DNS-ohjauksia tarvitaan esimerkiksi erillisen sähköpostipalvelun käyttämiseen. Oletuksena WP-Cloud luo automaattisesti siihen kytkettyyn verkkotunnukseen liittyvät tietueet, joita tarvitaan kotisivujen ja sähköpostin toimintaa varten.

Nopea kirjautuminen

Hallintapaneelin kautta voidaan kirjautua yhdellä klikkauksella sekä WordPressin hallintaan että phpMyAdminiin. Jos kirjaudut WP-Cloudin ohjauspaneelin kautta, sinun ei tarvitse syöttää salasanaa lainkaan. WP-Cloudin omaan ohjauspaneeliin voit kirjautua myös hyödyntämällä sähköpostiin toimitettua kirjautumislinkkiä, jolloin voit toimia käytännössä ilman salasanoja.

WP-Cloud-lisäosa

WP-Cloudissa on jo aiemmin ollut käytössä WP-Cloud-lisäosa, joka toimii WordPressin hallintapaneelin kautta. Lisäosan kautta on voinut säätää esimerkiksi päivitys- ja välimuistiasetuksia. Uusi ohjauspaneeli ei vaikuta lisäosan käyttöön, vaan se säilyy ja kehittyy ajan myötä.

Vähintään yksi sähköpostilaatikko

Sähköposti on yksi WP-Cloudiin eniten kysytyistä ominaisuuksista. Uudistettu WP-Cloud tulee sisältämään myös sähköpostilaatikot, joiden määrä riippuu valitun paketin laajuudesta.

Omalla verkkotunnuksella toimiva sähköposti antaa aina uskottavamman kuvan. Voit käyttää sähköpostiasi helposti eri laitteilta ja lisätä erilaisia aliaksia tarpeen mukaan, esimerkiksi myynti@yritys.fi. Sähköpostiin kuuluu tietenkin myös lomavastaaja.

Tuttu WP-Cloudin suorituskyky

WP-Cloudin käytössä on Googlen huipputason compute-optimized (C2) CPU:t parhaan suorituskyvyn takaamiseksi. Näiden tehokoneiden vuoksi sivustojen latausajat ovat nopeat.
Nopeampi sivusto tarkoittaa tyytyväisempiä kävijöitä ja se vaikuttaa yleensä positiivisesti myös sivuston konversioon sekä hakukonenäkyvyyteen.

Googlen Premium Tier -verkko

Sivuston suorituskyvystä puhuttaessa keskitytään yleensä pelkästään käytettyyn palvelimeen ja itse sivuston rakenteeseen. On hyvä kuitenkin muistaa, että näiden lisäksi myös käytetty verkkoinfrastruktuuri vaikuttaa suoraan siihen, miten nopeasti sivusto latautuu kävijälle.

Maailmanlaajuinen verkkoinfrastruktuuri koostuu eri verkoista ja internetpalveluntarjoajista (engl. internet service provider). Normaalisti sivuston kävijä joutuu kulkemaan useiden kymmenien eri verkkojen ja/tai internetpalveluntarjoajien läpi, kun hän vierailee tietyllä sivustolla.

Google on panostanut merkittävästi oman verkkoinfrastruktuurin rakentamiseen ja WP-Cloudissa hyödynnämmekin Googlen Premium Tier -verkkoa. Sen ansiosta sivuston kävijä pääsee Googlen maailmanlaajuisen runkoverkon kautta suoraan sivustolle. Tästä johtuen reititys on merkittävästi normaalia nopeampaa ja sekä suorituskyky että luotettavuus paranevat.

Skaalautuvuus

WP-Cloudissa sivustojen tehoja voidaan helposti skaalata, esimerkiksi kävijäpiikin tai raskaan lisäosan aiheuttaman kuorman aikana. Skaalaus tapahtuu joko CPU-käytön, muistinkäytön tai HTTP-pyyntöjen mukaan.

Jokaisella sivustolla on aina käytössä vähintään 1x sivustokontti (engl. site-container), joista jokaisessa on 1 Gt muistia ja 1 x CPU käytettävissä. Sivuston kuormituksen kasvaessa konttien määrää nousee. Tällöinkin jokaisella kontilla on omat resurssit käytössä, eli jos käytössä on 10 konttia, tarkoittaa tämä yhteensä 10 Gt:n muistia ja 10 CPU:n tehoa.