Zonerin webhotellit siirtyivät pilveen

Moni on varmasti huomannut meillä viime aikoina tiedotettuja ja toteutettuja palvelinpäivityksiä. Vanhoja palvelinympäristöjä uusitaan nykyaikaisempaan ja huomattavasti vikasietoisempaan pilviympäristöön.

Tässä kirjoituksessa käymme läpi webhotellien teknistä uudistusta ja sen tuomia etuja asiakkaillemme. Uudistuksesta on kertomassa Zonerin palvelintekniikasta vastaava Jani Willberg.

Jani Willberg kertoo high availability webhotelleista

Vikasietoinen pilviympäristö

Terve Jani. Kerrotko alkuun pääpiirteittäin miksi ja mitä uudistuksessa tehdään?

“Uudistuksessa siirretään asiakkaidemme webhotellit yksittäisiltä fyysisiltä palvelinlaitteilta erilliseen vikasietoiseen pilviympäristöön. Ympäristöä kuvaa termi High availability (HA), joka käytäntönä pyrkii siihen, että järjestelmä on aina käyttäjän käytettävissä.

Pilviympäristössä on toki edelleenkin käytössä tehokkaita fyysisiä palvelinlaitteita, mutta itse webhotelleja ei ole enää sidottu yksittäiseen fyysiseen palvelinkoneeseen samaan tapaan kuin aiemmin, vaan pilvi tarjoaa resursseja laajemmassa kaavassa.”

vikasietoinen webhotelli
Miksi muutos tehdään juuri nyt?

“Palveluitamme kehitetään jatkuvasti, erityisesti asiakkaiden toiveiden ja vaatimusten pohjalta. Asiakkaamme ovat yhä tietoisempia palvelinten nopeuden sekä mahdollisten katkosten vaikutuksista oman sivuston toimintaan. Yhä useammilla sivustoilla myös tehdään suoraa liiketoimintaa esimerkiksi tilausten muodossa. Meidän tarkoituksemme onkin tarjota asiakkaillemme ennen kaikkea laatua.

Uudistus mahdollistaa siis paremman webhotellipalvelun tarjoamisen sekä toimii luontaisena jatkumona, kun moni nykyisistä fyysisistä webhotellipalvelimistamme on elinkaarensa (n. 3 vuotta) loppupuolella.”

Uudistus vähentää monia riskitekijöitä, esimerkiksi laiterikkojen osalta, jotka voisivat aiheuttaa asiakkaillemme käyttökatkoksia.

Mitä vikasietoisuus tarkoittaa käytännössä?

“Uudistus vähentää monia riskitekijöitä, esimerkiksi laiterikkojen osalta, jotka voisivat aiheuttaa asiakkaillemme käyttökatkoksia. Katkoksia voi toki ilmaantua uudistuksesta huolimatta, mutta erityisesti katkosten kesto lyhenee huomattavasti.”

Mitä muita etuja uusi ympäristö tuo asiakkaillemme?

“Uusi palvelinympäristö mahdollistaa isompien levytilojen tarjoamisen webhotelleissa. Webhotellipaketit onkin juuri uudistettu asiakkaiden toivomuksesta vastaamaan paremmin nykysivustojen kasvaneisiin tarpeisiin.

Myös webhotellin tehot ovat jatkossakin huippuluokkaa. Palvelinten, ja sitä kautta kotisivujen nopeus, on yksi suurimpia kilpailuvalttejamme, josta pidetään tiukasti kiinni.”

Säilyykö asiakkaiden data jatkossakin Suomessa?

“Kyllä, kaikki palvelimet ja asiakkaidemme webhotellit tietoineen säilytetään jatkossakin turvallisesti Helsingin ja Espoon laitetiloissamme. Tämä näkyy positiivisesti myös sivustojen vasteajoissa.”

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: