Tietoa Zonerin laitetiloista

Oletko kiinnostunut tietämään enemmän laitteistamme ja tekniikasta palveluidemme takana? Päätimme hieman avata aihetta kertomalla laitetiloistamme, samalla kun kävimme suorittamassa huoltotehtäviä palvelinkoneen vaihdon muodossa.

Zonerilla on käytössään kaksi kotimaista laitetilaa, joista toinen sijaitsee Helsingin Pitäjänmäessä ja toinen Espoon Innopolissa.

laitetila
Kuva Pitäjänmäen konesalista © TelecityGroup Finland Oy

Palvelintilamme on kytketty huippunopealla valokuituyhteydellä runkoverkkoon, joka on kahdennettu BGP4-reitityksellä. Tarvittaessa voimme toimittaa asiakkaillemme varmistettuja yhteyksiä ja nopeuksia aina 1000Mbit/s nopeuteen asti.

Laitesalimme täyttävät Viestintäviraston vaatimukset A-luokan laitetiloille (THK 48/2003, Tärkeät tilat)

Palvelintilaan tarjotaan 48 VDC- tai 230V AC -käyttöjännite, joka varmistetaan järeällä, vikasietoisella akkujärjestelmällä ja varageneraattorein.

Laitetilassa on tehokas, varmennettu jäähdytysjärjestelmä, joka huolehtii tilan lämpötilan sekä kosteuden säilymisestä vakaana. Jäähdytysjärjestelmää tarvitaankin, sillä yksi laitekaappi voi tuottaa jopa saman verran lämpöä kuin yksi sähkökiuas.

Laitetilassa on paloturvallisuusluokitus E160 mukainen palovaroitinjärjestelmä sekä halonisammutusjärjestelmä. Murronkestävät, hälytyspalveluun suoraan kytketyt laitetilat takaavat palvelimien fyysisen koskemattomuuden. Kulunvalvontamme on varustettu tallentavalla kameravalvonnalla.

Laitesali koostuu lukuisista laitekaapeista, jotka näyttävät suurin piirtein tältä

laitekaappeja
Lukittuja laitekaappeja
laitekaappi edestä
Laitekaappi edestä
laitekaappi takaa
Laitekaappi takaa

Tehokkaat palvelinkoneet ja vikasietoinen pilvi

Käytämme webhotellien palvelinkoneina lähes poikkeuksetta Supermicron ammattikäyttöön tarkoitettuja palvelinlaitteita, joissa on reilusti potkua. Webhotellit eivät myöskään ole riippuvaisia yksittäisestä palvelinlaitteesta, vaan toimivat vikasietoisen pilvijärjestelmän päällä.

Palvelimet suojataan lisäksi sekä perinteisin palomuurein että WAF-palomuurilla (Web Application Firewall).

palvelinkone asennus
Jani poistamassa vanhaa palvelinkonetta
supermicro palvelinkone
Uusi Supermicro odottamassa pääsyä laitekaappiin

Miksi ja kuinka usein palvelinkoneita vaihdetaan?

Yhden palvelinkoneen käyttöikä on noin 3-5 vuotta. Tämän jälkeen kone vaihdetaan uuteen. Suurin syy suhteelliseen nopeaan vaihtoväliin on useimmiten tekniikan kehittyminen. Palvelimet kehittyvät jatkuvasti ja uudet palvelimet vain ovat yksinkertaisesti nopeampia ja teknisesti parempia, jolloin niihin, ja samalla tarjoamiimme palveluihin, on myös tärkeä panostaa. Vanhempien palvelinkoneiden varaosien saatavuus voi usein myös olla heikkoa, jolloin aktiivisella koneiden uusimisella vältetään myös tarpeettomia riskejä asiakkaidemme palveluiden toimivuuden kannalta.

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: