Domainit .com, .net, .org ja .eu nyt vain 6,60e +alv. / 1.vuosi. Tilaa heti!

Tietoa Zonerin laitetiloista

Keräsimme yhdelle sivulle oleellisimmat tiedot laitetiloistamme.

Korkean saavutettavuuden pilvipalveluita

Zonerilla on pitkä kokemus teknisten palveluiden toteuttamisessa.

Meillä on vuosien kokemus palvelinlaitteiden ylläpidosta. Alan tekniikka kehittyy myös koko ajan huimalla vauhdilla ja haluamme jatkossakin varmistaa, että asiakkaamme saavat laatua.

Palveluitamme kehitetään jatkuvasti, erityisesti asiakkaiden toiveiden ja vaatimusten pohjalta. Asiakkaamme ovat yhä tietoisempia palvelinten nopeuden sekä mahdollisten katkosten vaikutuksista oman sivuston toimintaan. Meidän tarkoituksemme onkin tarjota asiakkaillemme ennen kaikkea laatua.

Vikasietoinen pilviympäristö

Palveluiden toimintavarmuutta parannetaan hyödyntämällä vikasietoista High availability (HA) -pilviympäristöä. Pilviympäristö tarvitsee toimiakseen fyysiset palvelimet, mutta itse webhotelleja ei ole sidottu vain yhteen yksittäiseen palvelinkoneeseen. Pilviympäristö tarjoaa resursseja laajemmassa kaavassa. Pilviympäristön ansiosta laiterikot eivät aiheuta niin helposti käyttökatkoksia ja mahdollisten katkojen kesto on myös lyhyempi.

Palvelimet

Panostamme laadukkaisiin ja nopeisiin palvelimiin. Palvelinkoneet ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja palvelinlaitteita, joiden suorituskyky ja luotettavuus ovat tärkeimmät valintakriteerit. Palvelimet suojataan sekä perinteisin palomuurein että WAF-palomuurilla (Web Application Firewall). Laitteiden käyttöikä on noin 3-5 vuotta ja suurin syy vaihtamiseen on yleensä tekniikan kehittyminen.

Zonerin laitetilat

Zonerin palvelut käyttävät useita eri laitetiloja, jotka sijaitsevat lähtökohtaisesti aina Suomessa. Tarjoamme WP-Cloud-palvelumme käyttäjille mahdollisuuden sijoittaa sivustonsa myös ulkomailla toimiviin laitetiloihin.

Laitetilamme ovat turvallisia ja varmistamme palvelinten fyysisen koskemattomuuden, paloturvallisuuden, jäähdytyksen sekä virran saannin.

Telia Helsinki Data Center

Valtaosa palveluistamme, kuten webhotellit, pyörivät Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevassa Telia Helsinki Data Center -laitesalissa.

Palvelintilaan tulee neljä erillistä toisistaan riippumatonta kuitureittiä ja sieltä on yhteys Telia Carrierin globaaliin runkoverkkoon. Nopea 10 Gbit/s verkkoyhteytemme on täysin kahdennettu ja palomuureilla suojattu. Palvelintilan virransyöttö on UPS-varmennettu ja pidempiin sähkökatkoihin on varauduttu vikasietoisilla generaattoreilla.

Palvelinten turvallisuus on varmistettu tilojen monikerroksisella fyysisellä suojauksella, kokonaisvaltaisella kulunvalvonnalla ja 24/7 paikalla olevalla turvahenkilöstöllä. Laitetilassa on huippuluokan ennakoiva palontunnistusjärjestelmä (VESDA) sekä HI-FOG-palosammutusjärjestelmä.

Palvelinsali on ympäristöystävällinen ja se käyttää ainoastaan hiilineutraalia uusiutuvaa sähköä. Lisäksi palvelinsalissa on lämmön talteenottojärjestelmä ja lämpö kierrätetään kaukolämpöverkkoon. Palvelinsalille on myönnetty kultatason LEED- ja CEEDA-ympäristösertifikaatit.

Lisäksi palvelintilalle on myönnetty seuraavat sertifikaatit:
  • ISO 14001 ympäristöjärjestelmä
  • ETJ+ energiatehokkuusjärjestelmä
  • ISO 45001 työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä
  • ISO 9001 laatujärjestelmä (B2B-palvelut)
  • ISO 22301 liiketoiminnan jatkuvuuden hallinta
  • ISO/IEC 27001 tietoturvallisuuden johtamisjärjestelmä
  • ISAE 3000 Type II varmennuslausunto
  • Katakri ST III / IV fyysinen turvallisuus (KATAKRI 2/2013)
  • PCI DSS vaatimustenmukaisuustodistus (fyysinen turvallisuus)

WP-Cloudin palvelinsalit

WordPressille optimoitu WP-Cloud-palvelu ja sen palvelinympäristöt käyttävät joko Hetznerin tai UpCloudin palvelininfrastruktuuria.

Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman nopeat palvelinympäristöt, jonka takia seuraamme jatkuvasti eri palveluntarjoajien nopeuksia ja etsimme kokonaan uusia ratkaisuja. Valitsemme asiakkaidemme käyttöön markkinoiden nopeimpia ja teknologialtaan uusimpia palvelimia.

Palvelussa on mahdollista valita oman palvelimen maantieteellinen sijainti, joka vaikuttaa myös suoraan käytettävään palvelintilaan. Palvelimia on mahdollista saada seuraavista sijainneista:

Suomi, Helsinki
Iso-Britannia, Lontoo
Hollanti, Amsterdam
Saksa, Frankfurt
Yhdysvallat, Chigago & San Jose
Singapore, Singapore

Google Cloud

Googlen Suomen datakeskus sijaitsee Haminassa. Palvelinsali on ISO 22301-sertifioitu ja se täyttää kansainväliset turvallisuusvaatimukset. Palvelinsali on kytketty Googlen omaan maailmanlaajuiseen runkoverkkoon, jota hyödynnämme WP-Cloud-palvelussa. Palvelinsali käyttää pelkästään päästötöntä energiaa ja hyödyntää uusiutuvaa energiaa niin paljon kuin mahdollista.

Hetzner

Hetzner Data Center Park Helsinki sijaitsee Tuusulassa. Palvelinsali on ISO 27001-sertifioitu ja se täyttää kansainväliset turvallisuusvaatimukset. Palvelinsali on kytketty nopealla yhteydellä Internetin keskeisiin solmukohtiin ja se käyttää pelkästään uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä.

UpCloud

UpCloudilla on kaikkiaan 11 palvelinsalia kolmella eri mantereella. Kaikki palvelinsalit täyttävät kansainväliset turvallisuusvaatimukset ja ne on kytketty nopeilla yhteyksillä verkkoon. UpCloudin Helsingin palvelinsali käyttää pelkästään hiilineutraalisti tuotettua sähköä.

Tarvitsetko apua palveluiden valitsemisessa?

Oletko aloittamassa yritystä, blogia tai verkkokauppaa? Me autamme sinut alkuun!

25 000

tyytyväistä asiakasta

4.5/5

arvosana asiakkailta

24/7

asiakaspalvelu

30pv

tyytyväisyystakuu