Let’s Encrypt – ilmainen SSL sertifikaatti | Zoner.fi

Katso myös

Let’s Encrypt – ilmainen SSL sertifikaatti

Suurin osa verkkoliikenteestä on tänä päivänä salaamatonta ja tietojen vakoilu ja tarkkailu yllättävänkin helppoa tietyissä tapauksissa, kuten avointa WLAN verkkoa käytettäessä. SSL salaus ei usein ole kuitenkaan sivustoilla käytössä, siitä aiheutuvien kulujen takia.

Let’s Encrypt projekti tähtääkin tuomaan SSL-sertifikaatit, ja mahdollistamaan salauksen, kaikille sivustoille veloituksetta. Toiminto on nyt vieläpä sisäänrakennettuna Zonerin Webhotelleissa.

Ilmainen SSL salaus?

Let's Encrypt
Kyllä, luit oikein. Let’s Encrypt on hieman erilainen sertifikaattien myöntäjä (CA), jonka toiminta perustuu lahjoituksiin sekä vapaaehtoistyöhön. Tämän ansiosta jokaisen on mahdollista saada ilmainen SSL sertifikaatti käyttöönsä.

Lisää hyviä uutisia kaikille Zonerin asiakkaille. Let’s Encrypt on myös täysin automatisoitu ja integroitu webhotellimme DirectAdmin hallintapaneelin kanssa.

Sertifikaatin myöntäminen on vieläpä automatisoitu, jolloin sertifikaatin käyttöönotto on huomattavasti nopeampaa, kuin perinteisten toimijoiden myöntämien sertifikaattien ja sertifikaatti myös uusiutuu aina itsestään.

Let’s Encrypt -projektin viralliset kotisivut löydät osoitteesta:
https://letsencrypt.org/

Let’s Encrypt is a trademark of the Internet Security Research Group. All rights reserved.

Kuinka ilmaiset SSL sertifikaatit eroavat perinteisistä maksullista versioista?

Vaikka Let’s Encrypt onkin hieno asia ja mahdollistaa salauksen ilman kuluja sertifikaatista, on maksullisissa SSL-sertifikaateissa ominaisuuksia, joista myös kannattaa maksaa. Ohessa muutamia esimerkkejä:

  • IDN tuki sertifikaatille. Mikäli verkkotunnuksessasi on ääkkösiä tai muita erikoismerkkejä, tarvitset sertifikaatin, jossa on kattava IDN tuki. Let’s Encryptissä ominaisuutta ei toistaiseksi ole, mutta projektin sivuston mukaan tämä ominaisuus on myös tulossa elokuussa 2016.

    Let’s Encrypt sertifikaatit ovat sisältäneet IDN tuen 21.10.2016 alkaen.

  • Sertifikaatin vakuutus. Maksulliset SSL-sertifikaatit sisältävät myös rahallisen vakuutuksen.
  • Extended validation sertifikaatti. Mikäli haluat varmisteen näkyviin isolla jo kävijän selainriville yrityksesi nimen kanssa, tarvitset erityisen EV sertifikaatin.

Lue lisää eri sertifikaateista ja SSL salauksesta täältä

Let’s Encrypt sertifikaatin käyttöönotto webhotellissa

Saadaksesi salauksen ja sertifikaatin käyttöön webhotellissa, tarvitset alkuun meiltä HTTPS tuen, eli toiminnon webhotelliin, joka mahdollistaa salauksen käytön.

HTTPS tuki jaetulla IP-osoitteella (SNI) sisältyy jo veloituksetta seuraaviin paketteihin:

  • Zoner Microwebhotelli
  • Zoner Webhotelli
  • Zoner Yrityswebhotelli

Pystyt näkemään, onko HTTPS tuki webhotellissasi jo päällä, kirjautumalla webhotellisi hallintapaneeliin, ja menemällä osioon: Site Summary / Statistics / Logs. Rullaa näkymää hieman alemmas ja löydät sarakkeen Secure Socket Layer (ssl).

ON = HTTPS tuki päällä
OFF = HTTPS ei ole päällä

ilmainen ssl sertifikaatti

Mikäli käytössäsi on vielä vanhempi webhotelli, kuten Mini, 2Gee tai 4Gee, suosittelemme päivitystä vastaavaan uudempaan pakettiin.

Kysy lisää HTTPS tuen käyttöönotosta ja webhotellipaketin päivityksestä asiakaspalvelustamme: myynti@zoner.fi / 010 235 6688 (ark. 8.00-18.00)

Kun HTTPS tuki on päällä, voit luoda sertifikaatin seuraavan tukiohjeemme avulla:
https://tuki.zoner.fi/index.php?/Knowledgebase/Article/View/89/1/lets-encrypt-sertifikaatin-kayttoonotto

Etkö ole vielä asiakkaamme?

Tutustu webhotelleihin

, , ,

Zoner Oy on osa Zoner Group -konsernia.