Let’s Encrypt – ilmainen SSL sertifikaatti

Suurin osa verkkoliikenteestä on tänä päivänä salaamatonta ja tietojen vakoilu ja tarkkailu yllättävänkin helppoa tietyissä tapauksissa, kuten avointa WLAN verkkoa käytettäessä. SSL salaus ei usein ole kuitenkaan sivustoilla käytössä, siitä aiheutuvien kulujen takia.

Let’s Encrypt projekti tähtääkin tuomaan SSL-sertifikaatit, ja mahdollistamaan salauksen, kaikille sivustoille veloituksetta. Toiminto on nyt vieläpä sisäänrakennettuna Zonerin Webhotelleissa.

Ilmainen SSL salaus?

Let's Encrypt
Kyllä, luit oikein. Let’s Encrypt on hieman erilainen sertifikaattien myöntäjä (CA), jonka toiminta perustuu lahjoituksiin sekä vapaaehtoistyöhön. Tämän ansiosta jokaisen on mahdollista saada ilmainen SSL sertifikaatti kotisivuille käyttöönsä.

Lisää hyviä uutisia kaikille Zonerin asiakkaille. Let’s Encrypt on myös täysin automatisoitu ja integroitu webhotellimme DirectAdmin-hallintapaneelin kanssa.

Sertifikaatin myöntäminen ja uusiutuminen on automatisoitu

Sertifikaatin myöntäminen ja uusiutuminen on automatisoitu, jolloin sertifikaatin käyttöönotto on huomattavasti nopeampaa, kuin perinteisten toimijoiden myöntämien sertifikaattien osalta. Vaikka sertifikaatti on vain 90 päivää kerrallaan voimassa, sertifikaatti myös oletuksena uusiutuu aina itsestään.

Let’s Encrypt -projektin viralliset kotisivut löydät osoitteesta:
https://letsencrypt.org/

Let’s Encrypt is a trademark of the Internet Security Research Group. All rights reserved.

Kuinka ilmaiset SSL sertifikaatit eroavat perinteisistä maksullista versioista?

Vaikka Let’s Encrypt onkin hieno asia ja mahdollistaa salauksen ilman kuluja sertifikaatista, on maksullisissa SSL-sertifikaateissa ominaisuuksia, joista myös mahdollisesti kannattaa maksaa. Ohessa muutamia esimerkkejä:

  • SSL-sertifikaatin kesto. Maksullinen SSL-sertifikaatti on usein vuoden kerrallaan voimassa ja sen voi tilata myös useammaksi vuodeksi kerrallaan. Let’s Encryptin myöntämät ilmaiset sertifikaatit ovat voimassa aina vain 90 päivää kerrallaan.
  • IDN tuki sertifikaatille. Mikäli verkkotunnuksessasi on ääkkösiä tai muita erikoismerkkejä, tarvitset sertifikaatin, jossa on kattava IDN tuki. Let’s Encryptissä ominaisuutta ei toistaiseksi ole, mutta projektin sivuston mukaan tämä ominaisuus on myös tulossa elokuussa 2016.

    Let’s Encrypt sertifikaatit ovat sisältäneet IDN tuen 21.10.2016 alkaen.

  • Sertifikaatin vakuutus. Maksulliset SSL-sertifikaatit sisältävät myös rahallisen vakuutuksen.
  • Extended validation sertifikaatti. Mikäli haluat varmisteen näkyviin isolla jo kävijän selainriville yrityksesi nimen kanssa, tarvitset erityisen EV sertifikaatin.

Lue lisää eri sertifikaateista ja SSL salauksesta täältä.

Let’s Encrypt sertifikaatin käyttöönotto webhotellissa

Saadaksesi salauksen ja sertifikaatin käyttöön webhotellissa, tarvitset alkuun HTTPS tuen, eli toiminnon webhotelliin, joka mahdollistaa salauksen käytön. HTTPS-tuki jaetulla IP-osoitteella (SNI) sisältyy veloituksetta kaikkiin Zonerin webhotelleihin.

Tämän jälkeen yksittäisille verkkotunnuksille kytketään tuki vielä päälle ja luodaan itse sertifikaatti webhotellin DirectAdmin-hallintapaneelin kautta. Tämä kaikki onnistuu seuraavan tukiohjeemme avulla:
https://tuki.zoner.fi/index.php?/Knowledgebase/Article/View/89/1/lets-encrypt-sertifikaatin-kayttoonotto

Etkö ole vielä asiakkaamme?

Tilaa webhotelli

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: