Verkkokaupan maksutavat

Paljon on tultu eteenpäin ajoista, jolloin verkkokauppiaan täytyi itse tehdä sopimuksia jokaisen yksittäisen pankin kanssa, ja koodata nämä pankkien maksupainikkeet erillisesti verkkokauppaansa. Nykyään lähes kaikki verkkomaksuliikenne kulkeekin erillisten maksupalveluiden tarjoajien kautta.

Tässä artikkelissa esittelen kolme, omasta mielestäni, parasta palveluntarjoajaa sähköisten maksujen käyttöön verkkokaupassa.

BlueCommerce

bluecommerce
Yksi fiksu palvelu järjestää verkkokaupan maksutavat on BlueCommerce. BlueCommerce on verkkomaksujen osalta suhteellisen uusi palvelu. Sen taustalta kuitenkin löytyy erittäin varteenotettava maailmanlaajuinen tekijä, Verifone, jonka palvelut ovat Suomessa tunnettu aiemmin Point -nimellä.

Kuinka BlueCommerce eroaa edukseen?

BlueCommercen vahvuutena, on erityisesti maksutietojen ja raporttien yhdistäminen, jo olemassaoleviin, Verifonen kassa- ja maksupäätejärjestelmiin. Näin maksuliikenteen kokonaisuuden hallinnoiminen helpottuu. Myös monipuoliset ominaisuudet, kuten vaikkapa jäsenyyksien myymisen mahdollistava toistuvaismaksu, mahdollistaa oman liiketoiminnan sähköistämisen verkkoon.

Aloittavalle verkkokauppiaalle BlueCommerce voi olla erinomainen palvelu, koska sen saa myös ilman kk-maksua ja maksumoduuli on ilmainen. Näin verkkokaupan aloituskustannukset voivat pienentyä oleellisesti ja sähköinen kaupankäynti on mahdollista aloittaa pienimuotoisesti.

Ilmaiset maksumoduulit verkkokauppoihin

BlueCommerce kehittää myös aktiivisesti itse maksumoduuleita yleisimpiin avoimen lähdekoodin verkkokauppaohjelmistoihin, jolloin maksutavan käyttöönoton kustannukset pienenevät oleellisesti.

Valmiita, ilmaisia, maksumoduuleja löytyy mm. seuraaviin verkkokauppaohjelmistoihin:

  • Magento
  • PrestaShop
  • Open Cart
  • WooCommerce
  • osCommerce
  • ZenCart

BlueCommercen hinnoittelu

BlueCommercessa on mahdollisuus valita kolme eri hinnoittelumallia, eli palvelutasoa; Basic, Premium ja Premium +.

Basic taso on kuukausimaksuton maksupalvelu, jossa palveluntarjoaja veloittaa kuukausimaksun sijasta pienen transaktiomaksun sekä prosentteihin sidotun komission tilausten kokonaisarvoista.
Premium ja Premium + tasot ovat kuukausimaksullisia ja sisältävät myös enemmän ominaisuuksia verkkokauppiaalle.

Lisätietoja:
BlueCommerce maksupalvelusta löytyy tarkempia lisätietoja sivustolta: www.bluecommerce.fi

Klarna Checkout

Klarna Checkout
Klarna, kuten muutkin lasku- ja osamaksu -palveluita tarjoavat tahot, on aiheuttanut suuria tunteita ja pientä kohua suuntaan jos toiseenkin. Klarna Checkout sisältää kuitenkin erittäin hyviä ja tehokkaita ominaisuuksia verkkokauppiaalle sekä tietysti myös perinteiset pankki- ja luottokorttimaksut Klarnan lasku- ja osamaksutapojen rinnalle.

Mikä tekee Klarna Checkoutista hyvän valinnan?

Klarna Checkoutin vahvuuksia ovat virtaviivaisuus ja sisäänrakennetut lasku- ja osamaksutavat. Klarnan omaa maksupalvelua on kehitetty tilausten kokonaismäärän kasvattamisen näkökulmasta ja heidän vahvin myyntivalttinsa onkin, että se kasvattaa verkkokaupan konversiota.

Klarna Checkout toimiikin erittäin hyvin joissain verkkokaupoissa, varsinkin sellaisissa kaupoissa, joissa myydään volyymia, eli yksinkertaisia tuotteita, joiden myynnissä kappale- ja kertaostosten lukumäärät ovat etusijalla. Klarna Checkoutin virtaviivaisuutta auttaa, jos kaupassa ei käytetä erillisiä, asiakkaan valinnan mukaan tapahtuvia muuttujia, kuten toimitustapavalintoja.

Klarna Checkout ei välttämättä ole se paras valinta aloittavalle verkkokauppiaalle, mutta harkinnan arvoinen vaihtoehto, kun verkkokauppaa ruvetaan optimoimaan myyntien maksimoimiseksi.

Klarna Checkout maksumoduuli

Useimmat verkkokaupat, kuten kaikki yleisimmät avoimen lähdekoodin verkkokauppaohjelmistot, tarvitsevat erillisen lisäosan Klarna Checkoutin käyttöön. Maksumoduulin hinta vaihtelee ohjelmistosta riippuen ja ainakin Magentoon näyttäisi olevan myös ilmainen Klarna Checkout maksumoduuli olemassa.

Klarna Checkout maksupalvelun hinnoittelu

Klarnan hinnoittelu perustuu enemmän prosentuaaliseen komissioon, kuin varsinaiseen kuukausimaksuun, joka silti on mukana palvelussa. Tämä voi tehdä monesta muusta maksutapavalinnasta edullisemman, mikäli yksittäisten tilausten arvo on isompi. Monien pienempien tuotteiden myynnissä, Klarna Checkout voi tulla jopa edullisemmaksi, koska siinä ei ole lainkaan minimitransaktiomaksua.

Lisätietoja:
Lisätietoja Klarnan palveluista löydät sivustolta: www.klarna.com/fi/myy-klarnalla

Paytrail maksutavat

paytrail maksutavat
Paytrail (entinen Suomen Verkkomaksut) on ehdottomasti Suomen suosituin maksupalvelu verkkokaupoille. Suosion selityksenä onkin vuosia hyvin toiminut palvelu ja nopeaksi osoittautunut asiakaspalvelu.

Miksi Paytrail on hyvä valinta verkkokaupan maksutavaksi?

Paytrail on erittäin varma ja toimiva kokonaisuus ja sisältää monipuoliset verkkokaupan maksutavat. Se sisältää käytännössä kaikki kotimaiset verkkopankit sekä yleisimmät luottokorttimaksut. Siihen on mahdollista kytkeä myös runsaasti erilaisia lisämaksutapoja, kuten PayPal sekä lasku- ja osamaksutavat.

Paytrail maksumoduulit

Paytrail ei itse kehitä maksumoduuleita verkkokauppoihin, joten tämä tehtävä on jäänyt kolmansien osapuolien tehtäväksi ja moni kooditalo, onkin toteuttanut erilaisia maksupalikoita yleisimpiin verkkokauppaohjelmistoihin.

Nämä maksumoduulit kustantavat n. 100 – 400€ alv. 0%, riippuen hieman verkkokauppaohjelmistosta sekä moduulin kehittäjästä. Maksumoduulia ostaessa, kannattaa varmistaa myös, kuinka moduulin päivitykset hoidetaan ja sisältyvätkö ne myös hintaan.

Paytrail maksupalvelun hinnoittelu

Paytrail on myös hinnoittelultaan hyvin selkeä. Kuukausihinta 59€ sisältää hyvin pitkälti kaiken, joskin yksittäisistä transaktioista veloitetaan, kuten muissakin palveluissa, erikseen pieni kulu. Varsinaisia yllätyskuluja ei kuitenkaan kerry, koska erilaisista palautuksista ja maksutapahtumien tilityksistä ei veloiteta erikseen.

Lisätietoja:
Lisätietoja Paytrail maksutavoista löydät sivustolta: www.paytrail.com

Muita verkkomaksujen palveluntarjoajia:

Muita vastaavankaltaisia palveluntarjoajia ovat mm. Checkout Finland, Maksuturva ja Maksukaista.

Oliko kirjoitus hyödyllinen? Jaa se eteenpäin: