Kesäale! Valikoidut kansainväliset domainit nyt vain 2,95€ +alv. / 1.vuosi. Tilaa nyt!

Subdomain – Aliverkkotunnuksen luonti

Zonerin webhotellit sisältävät rajattoman määrän subdomaineja eli aliverkkotunnuksia, joita voit luoda vapaasti käyttöösi palvelustamme.

Tässä ohjeessa käydään läpi, mikä subdomain on ja kuinka sen saa luotua käyttöön webhotellin hallintapaneelista.

Mikä on subdomain

Subdomain muodostuu osoitteen alkuosasta, jonka jälkeen tulee piste ja oma verkkotunnuksesi eli esimerkiksi kauppa.domaintesti.fi on aliverkkotunnus osoitteelle domaintesti.fi.

Aliverkkotunnuksia käytetään usein yrityksen / sivuston eri toimintojen erottamiseen toisistaan. Suosittuja käyttökohteita ovat vaikkapa verkkokauppa, blogi, intranet ja muut erilaiset toiminnanohjausjärjestelmät. Eri aliverkkotunnukset voivat myös ohjautua toisistaan erillä oleville palvelimille ja ulkoisiin palveluihin, siinä missä esimerkiksi kaikki pääverkkotunnuksen alla olevat sisällöt ja alikansiot, kuten domaintesti.fi/kauppa ohjautuvat aina yhteen ja samaan palveluun.

Aliverkkotunnuksen hyödyntämiseksi sinulla tulee olla mahdollisuus tehdä muutoksia pääverkkotunnuksen DNS-ohjauksiin. Kukaan ulkopuolinen ei siis lähtökohtaisesti pysty hyödyntämään toisen omistaman verkkotunnuksen alaosoitteita.

Aliverkkotunnuksen luonti

Kirjaudu aluksi sisään webhotellin DirectAdmin -hallintapaneeliin.

Jos sinulla on kauttamme useampi domain, valitse ensin se domain, jolle haluat luoda uuden aliverkkotunnuksen. Ohje muokattavan domainin valintaan löytyy täältä.

Valitse päävalikosta Tilin hallinta – Aliverkkotunnusten hallinta.

 

Klikkaa avautuvalla Aliverkkotunnusten määritys -sivulla näkyvää vihreää painiketta Lisää aliverkkotunnus.

Sivulla näkyvässä listassa näkyvät myös mahdolliset aiemmin luomasi aliverkkotunnukset. Niitä pääset hallinnoimaan laittamalla valinnan tunnuksen edessä olevaan ruutuun.

Ruutuun aukeaa ponnahdusikkuna, johon voit nyt kirjoittaa haluamasi aliverkkotunnuksen. Tallenna muutokset klikkaamalla Lisää aliverkkotunnus -painiketta.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest