Domain

Varaa oma verkkotunnus nyt helposti Zonerilta!
Domain rekisteröinti nyt alkaen 12 €/vuosi + alv.

Varaa verkkotunnus heti!

Domain rekisteröinti on kauttamme nopeaa ja edullista! Domain rekisteröinti kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta saat haluamasi verkkotunnuksen käyttöösi.

Domainhaku näyttää saatavilla olevat domainit ja sen kautta oma domain varaaminen onnistuu helposti samalla kertaa.

Valitse luotettava verkkotunnusvälittäjä vuosien kokemuksella. Ylläpidossamme on tälläkin hetkellä yli 35 000 verkkotunnusta ja määrä kasvaa jatkuvasti. Rekisteröimme vapaan verkkotunnuksen ja huolehdimme, että se uusitaan automaattisesti, jolloin sen käyttöön ei tule katkoksia.

Rekisteröi oma FI-domain

Valitse kotimainen fi-domain, joka antaa yrityksestäsi luotettavan kuvan. Jos toiminta-alueenasi on Suomi, fi-verkkotunnus on itsestään selvä valinta.

Suurin osa suomalaisista odottaa verkkotunnuksella olevan .fi-pääte. Rekisteröi oma fi-domain heti!

verkkotunnus

Erilaiset domain päätteet

Erilaisia domainpäätteitä on olemassa useita satoja ja saat niistä yli 500 rekisteröityä Zonerin kautta.

Meiltä saa esimerkiksi seuraavat verkkotunnukset: .fi, .com, .net, .org, .eu, .info, .se, .nu, .me, .name, .nl, .de, .tel, .at, .mobi, .asia, .ch, .us, .club, .pro, .vip, .company, .business, .biz, .space, .art, .cloud ja .blue.

verkkotunnus

Siirrä domain Zonerille

Domain siirto onnistuu helposti. Hoidamme siirron puolestasi, kun olet tilannut palvelun ja toimittanut välittäjänvaihtoavaimen tai siirtoavaimen meille.

Siirtoa varten tarvittavan välittäjänvaihtoavaimen saat nykyiseltä palveluntarjoajaltasi.

Helppo domainhallinta

Oman domainin hallinta on Zonerilla helppoa. Verkkotunnuksia hallitaan yleensä DNS-järjestelmän avulla. Voit helposti muokata DNS-tietoja itse suoraan hallintapaneelista.

Autamme myös mielellämme, jos tarvitset apua!

Verkkotunnukset – usein kysytyt kysymykset

Verkkotunnus eli domain suomeksi on yksilöllinen nimi, jolla sivustosi tai vaikkapa verkkokauppasi löydetään netistä. Esimerkiksi kotisivujen verkkotunnus voi olla www.yritys.fi ja voit käyttää myös sähköpostia omalla osoitteella @yritys.fi-muotoisesti. Lue tarkemmin, mikä on domain.

Zoner rekisteröi puolestasi .fi-domainit Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta (ent. Ficora). Muut domainpäätteet rekisteröidään käyttämällä kansainvälisiä registrantteja. Kun domain rekisteröinti on valmis, sille määritetään Zonerin nimipalvelimet ja sitä voidaan hallinnoida palveluidemme kautta.

Domainin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se on yleensä yksi ensimmäisistä asioista, jonka kävijä huomaa. Hyvä verkkotunnus on helppo muistaa, se edistää yrityksen brändiä ja auttaa hakukonenäkyvyydessä.

Domainhaku auttaa tarkistamaan, onko haluamasi verkkotunnus vapaana. Varaa domain helposti suoraan Domainhaun kautta. Jos haluat rekisteröidä erikoisemman verkkotunnuspäätteen, se onnistuu helposti olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Verkkotunnuksen omistajan yhteystiedot lisätään aina whois-rekisteriin. Lähtökohtaisesti whois-tiedot ovat julkisesti saatavilla, joiden verkkotunnuspäätteiden kohdalla on kuitenkin mahdollista salata tiedot lisäpalveluna. Maakohtaisten verkkotunnusten kohdalla tätä mahdollisuutta ei ole.

Omistat domainin niin kauan kuin haluat. Uusimme verkkotunnuksen aina automaattisesti joko 1, 2 tai 5 vuoden välein riippuen valitun rekisteröintijakson pituudesta. Jos et halua enää omistaa verkkotunnusta, tulee sinun irtisanoa se meille kirjallisesti.

Domainparkki on säilytystila rekisteröidyille verkkotunnuksille, joita ei ole vielä otettu aktiiviseen käyttöön. On suositeltavaa tehdä verkkotunnuksen rekisteröinti mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tulevaa käyttöä varten, etteivät kilpailijat ehdi viemään niitä ensin.

Domainparkki sisältää toimivat nimipalvelintiedot sekä DNS-hallinnan domainille, joita verkkotunnuksen ohjaaminen haluttuihin palveluihin edellyttää. Mikäli et tilaa meiltä erillistä kotisivutilaa, sijoitamme oletuksena uuden domainin aina domainparkkiin ilman eri kulua!

Pelkkä domain ei sisällä sähköpostia tai kotisivuja, mutta ne voidaan lisätä tilaukseesi helposti. Verkkotunnuspalvelumme sisältää automaattisesti Domainparkin, joka on säilytystila jo rekisteröidylle domainille.

Mikäli domainhaku näyttää haluamasi verkkotunnuksen olevan jo varattu, ei sitä enää voida rekisteröidä käyttöösi. Voit kokeilla toista termiä tai valita jonkin toisen domainpäätteen.

Mikäli omistat kyseisen domainin jo toisen palvelun kautta, voi sen kuitenkin siirtää palveluihimme helposti.

Verkkotunnus sisältyy webhotelliin

Mikäli olet pian perustamassa kotisivuja, saatat tarvita myös kotisivutilaa sekä sähköpostipalvelut. Tutustu silloin webhotelleihimme, joiden vuosihinta sisältää myös domainrekisteröinnin hinnan vuosittain.

Startti

3,45 €/kk

norm. 6,90 €/kk

Alv 0%

Edullinen webhotelli
sivuston aloitukseen.

Sopiva

5,45 €/kk

norm. 10,90 €/kk

Alv 0%

Kotisivutila kasvavalle
nettisivustolle.

Yritys

9,45 €/kk

norm. 18,90 €/kk

Alv 0%

Webhotelli yrityksen
vaatimiin tarpeisiin

Rekisteröi oma domain

Tilaa pelkkä domainrekisteröinti alla olevasta linkistä.

Huomioithan, että emme voi taata verkkotunnuksen saatavuutta kaikissa tilanteissa. Domainhaku pyrkii näyttämään sen hetkisen tilanteen saatavuudesta, mutta tuloksissa voi olla rekistereistä johtuvia virheitä. Osa verkkotunnuksista voi olla myös ns. premium domaineja, jotka näkyvät vapaina, mutta joita korkeamman hinnan vuoksi ei voida toimittaa asiakkaille sivuilla näkyvään hintaan.

Domain rekisteröintiä käsittelevät artikkelit

Löydät alta verkkotunnuksiin liittyviä kirjoituksia, joissa käsittelemme
mm. hyvän domainin hankintaa ja DNS-ohjausten tekemistä.
Verkkotunnukset
Kaisa Huttunen

Mikä on domain eli verkkotunnus?

Verkkotunnus (englanniksi domain) on sivuston osoite, esimerkiksi www.zoner.fi. Tässä kirjoituksessa käydään läpi, mikä on domain, mitä ovat ylätason verkkotunnukset ja mikä on alidomain.

Lue lisää »
Verkkotunnukset
Juuso Kataja

Kuinka valita hyvä verkkotunnus?

Verkkotunnuksen eli domain-osoitteen valinta voi joskus olla yllättävän haastavaa. Keräsimme tähän kirjoitukseen listan asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon verkkotunnusta valittaessa.

Lue lisää »
Kaikki artikkelit ovat näkyvillä.