Miten lisään SPF-tietueen webhotellissa?

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka saat otettua käyttöön SPF-tietueen verkkotunnuksellesi, kun käytät Zonerin webhotellipalveluita.

SPF-tietueen tarkoitus on informoida vastaanottavalle sähköpostipalvelimelle, miltä palvelimilta on sallittu lähetykset verkkotunnuksen nimissä. Lue lisää SPF-tietueen merkityksestä blogikirjoituksestamme.

SPF-tietueen lisääminen

Kirjaudu sisään webhotellin DirectAdmin-hallintapaneeliin.

Jos sinulla on kauttamme useampi domain, valitse ensin se domain, johon haluat kohdentaa muokkauksen. Ohje muokattavan domainin valintaan löytyy täältä.

Valitse päävalikosta Tilin hallinta – DNS-hallinta

Klikkaa avautuvalla DNS-hallinta -sivulla näkyvää vihreää painiketta Lisää tietue.

Ruutuun aukeaa ponnahdusikkuna, joka täytetään mallin mukaan.

Arvo -kenttä määrittää, kuinka tietue ohjeistaa ulkoisia sähköpostipalveluita. Esimerkiksi alla olevalla määrityksellä, voit lähettää viestejä vain Zonerin sähköpostipalvelimilta.

v=spf1 include:spf.zoner.fi ~all

Lisää kaikki lähettävät palvelimet SPF-tietueeseen

On tärkeä huomioida, että SPF-tietueeseen tulee määrittää kaikki ne sähköpostipalvelimet, joilta sallitaan lähetys oman verkkotunnuksen nimissä.

Mikäli käytät ulkoista sähköpostipalvelua, kuten esimerkiksi Office365, ja haluat lähettää viestejä myös webhotellissa sijaitsevan sivuston kautta (lomakkeet, tilausvahvistukset yms.), tulee tietueeseen lisätä sekä Office365 palvelu että Zonerin sähköpostipalvelimet. Tällöin tietueen arvo olisi muotoa:

v=spf1 include:spf.zoner.fi include:spf.protection.outlook.com ~all

Muutokset verkkotunnukselle tulevat voimaan oletuksena 4 h kuluessa muutosten tallentamisesta.