Tietoa Zonerin laitetiloista

Keräsimme yhdelle sivulle oleellisimmat tiedot laitetiloistamme.

Korkean saavutettavuuden pilvipalveluita

Zonerilla on pitkä kokemus teknisten palveluiden toteuttamisessa.

Meillä on vuosien kokemus palvelinlaitteiden ylläpidosta. Alan tekniikka kehittyy myös koko ajan huimalla vauhdilla ja haluamme jatkossakin varmistaa, että asiakkaamme saavat laatua. Zonerin palvelintekniikasta vastaava Jani Willberg kertoo:

Palveluitamme kehitetään jatkuvasti, erityisesti asiakkaiden toiveiden ja vaatimusten pohjalta. Asiakkaamme ovat yhä tietoisempia palvelinten nopeuden sekä mahdollisten katkosten vaikutuksista oman sivuston toimintaan. Meidän tarkoituksemme onkin tarjota asiakkaillemme ennen kaikkea laatua.

Vikasietoinen pilviympäristö

Palveluiden toimintavarmuutta parannetaan hyödyntämällä vikasietoista High availability (HA) -pilviympäristöä. Pilviympäristö tarvitsee toimiakseen fyysiset palvelimet, mutta itse webhotelleja ei ole sidottu vain yhteen yksittäiseen palvelinkoneeseen. Pilviympäristö tarjoaa resursseja laajemmassa kaavassa. Pilviympäristön ansiosta laiterikot eivät aiheuta niin helposti käyttökatkoksia ja mahdollisten katkojen kesto on myös lyhyempi.

Palvelimet

Panostamme laadukkaisiin ja nopeisiin palvelimiin. Palvelinkoneet ovat lähes poikkeuksetta Supermicron ammattikäyttöön tarkoitettuja palvelinlaitteita, joissa on reilusti potkua. Palvelimet suojataan sekä perinteisin palomuurein että WAF-palomuurilla (Web Application Firewall). Laitteiden käyttöikä on noin 3-5 vuotta ja suurin syy vaihtamiseen on yleensä tekniikan kehittyminen.

Zonerin laitetilat

Zonerin palvelut käyttävät useita eri laitetiloja, jotka sijaitsevat lähtökohtaisesti aina Suomessa. Tarjoamme WP-Cloud-palvelumme käyttäjille mahdollisuuden sijoittaa sivustonsa myös ulkomailla toimiviin laitetiloihin.

Laitetilamme ovat turvallisia ja varmistamme palvelinten fyysisen koskemattomuuden, paloturvallisuuden, jäähdytyksen sekä virran saannin.

Equinex HE1

Valtaosa palveluistamme, kuten webhotellit, pyörivät Helsingin Pitäjänmäellä sijaitsevassa Equinex HE1-laitesalissa.

Palvelintila on kytketty huippunopealla valokuituyhteydellä runkoverkkoon, joka on kahdennettu BGP4-reitityksellä. Voimme tarjota asiakkaillemme varmistettuja yhteyksiä aina 1 000 Mbit/s nopeuteen asti.

Palvelinten fyysinen koskemattomuus varmistetaan murron kestävillä ja suoraan hälytyspalveluun kytketyillä laitetiloilla. Palvelintilan kulunvalvonta on myös varustettu tallentavalla kameravalvonnalla. Laitetilassa on paloturvallisuusluokitus E160 mukainen palovaroitin- ja halonisammutusjärjestelmä.

Palvelintila täyttää Traficomin vaatimukset A-luokan laitetiloille (THK 48/2003, tärkeät tilat). Laitetilalla on myös seuraavat sertifikaatit:

  • ISO 27001
  • ISO 90001
  • ISO 14001
  • PCI-DSS

Upcloud

WordPressille optimoitu WP-Cloud ja sen palvelimet käyttävät Upcloudin palvelininfrastruktuuria.

Palvelussa on mahdollista valita oman palvelimen maantieteellinen sijainti, joka vaikuttaa myös suoraan käytettävään palvelintilaan. Palvelimia on mahdollista saada seuraavista sijainneista:

Suomi, Helsinki
Iso-Britannia, Lontoo
Hollanti, Amsterdam
Saksa, Frankfurt
Yhdysvallat, Chigago & San Jose
Singapore, Singapore