Domainit .com, .net, .org ja .eu nyt vain 6,60e +alv. / 1.vuosi. Tilaa heti!

Asiakastarina: Kalmah – Suometallin ruhtinaat

Juuso Kataja

Suurelle suomalaiselle yleisölle vielä hieman tuntematon, mutta metallipiireissä korkealle arvostettu Kalmah, julkaisee 6.4. uuden pitkäsoittonsa, joka kantaa nimeä Palo.

Juuri hiljattain uusittu Kalmah.com nettisivusto pyörii Zonerin palvelimilla, ja pääsin jututtamaan yhtä yhtyeen johtohahmoista, soolokitaristi Antti Kokkoa, hieman uudesta levystä ja kotisivuista.

Terve Antti, Palo on nyt Kalmah -yhtyeen järjestyksessään kahdeksas pitkäsoitto. Minkälainen merkitys levyllä on ja kuinka se eroaa yhtyeen aiemmista levyistä?

”Levyllä on toki iso merkitys, kuten kaikilla muillakin, mutta ei mitään sen erityisempää. Toki tässä nyt oli 5 vuotta edellisestä jo aikaa, joten tuntuhan se mukavalta saaha vihdoin uutta tulille. Uus lätty tarjoaa sitä perus Kalmahia, kuten aina. Mukana on riffejä jopa vuojelta 1991, joten sikäli homma on edelleen juurillaan, mutta toki aina uuttakin tarjoillaan, joskaan ei tietoisesti. Kukin levy on aika sen ajan ilmentymä ja niissä kuuluu se, mitä inspiraatio milloinkin antaa.”

Mistä nimi Palo tulee?

”Levyn nimeä mietittiin jonkin aikaa ja sitten velimies hoksasi Palon. Siinä oli ensimmäisenä toki yhtymäkohdat meidän vanhoihin hyviin mehtyypaikkoihin, jotka alkoivat sanalla Palo. Suomessahan näitä riittää, on Palovaaraa, Palojokea, Palojärveä jne.

Sana toki kuvaa myös uudistumista, jos ennen oli mehtäpaloja, jotka uudistivat metsää ja maisemaa ja homma oli luontaista, niin nyt valitettavasti tätä virkaa hoitaa kaivin- ja mehtäkoneet. Eli toisaalta esimerkiksi levyn kansi kuvastaa tätä mehtämiehen ahistusta. Jos ennen mehtä kasvoi ilman yletöntä möyrimistä ja ojitusta, niin nyt pitää ihmisen ahneudella kaivaa yrittää kasvattaa mehtää nopiammin.”

Seuraavaksi vuorossa on ilmeisesti kiertue levyn tiimoilta? Missä kaikkialla teidät voi nähdä livenä?

”Huhtikuussa tosiaan starttaillaan Suomessa neljän keikan verran levynjulkkareilla. Tulossa on 20.4. Oulu, Hevimesta, 21.4. Vaasa, WS Arena, 27.4. Tampere, YO-talo, 28.4. Helsinki, Nosturi ja kesäfestareista Nummirock 20. – 23.6.”

Somessa leviää kuiten kaikki muukin ns. väärä informaatio, niin faneille on olemassa kotisivujen kautta kivinurkka, josta löytyy aina ajantasaiset tiedot.

Uusitte levyn kunniaksi myös nettisivunne, minkälainen merkitys nettisivuilla on yhtyeelle?

”Nettisivut on hieman menettäneet merkitystään aktiivisten somekanavien myötä, mutta me koetaan ne edelleen asialliseksi olla kunnossa. Somessa leviää kuiten kaikki muukin ns. väärä informaatio, niin faneille on olemassa kotisivujen kautta kivinurkka, josta löytyy aina ajantasaiset tiedot. Sivuista voi aina tehdä semmoiset kuin haluaa ja saada ne näyttämään bändin näyteikkunalta eli bändiltä itseltään.”

Uudet nettisivut on toteutettu WordPress-alustalla. Kuka vastasi sivujen toteutuksesta ja miksi juuri WordPress?

”Allekirjoittanut on aina vastannut bändin sivuista. Se oikea työ pyörii myös ohjelmistosuunnittelun parissa, joten mukavaa pikkukarkkiahan näitä on väännellä. Ennen tätä tein aina ihan käsin päivitettävät versiot perinteiseen malliin, mutta nyt päädyin wordpress -alustaan. Olen itse asiassa tehnyt varmaankin parit kymmenet saitit wordpressillä, joten se oli ihan luontainen ratkasu. Nyt myös bändin muilla jäsenillä on mahdollisuus postata helposti tavaraa sivuille.

Olen joskus myös kokeillut muita kuin wordpressiä, mutta ko. alustassa viehättää sen helppous ja valmiit templatet kuin myös hillitön määrä plugareita. Haasteita aina on löytää se oikea template, jota on mukava työstää ja tarjoaa ne tärkeimmät customointimahdollisuudet, eikä heti ole tyrkkäämässä maksullista pro -versiota. Toki maksullisiakin on tullut käytettyä, mutta pääasiassa pyrin etenemään aina ilmaisilla templateilla.”

Kalmah.com sivut pyörivät meillä Zonerilla, kuinka palvelut ovat pelanneet?

”Kiitos, palvelut ovat pelanneet erinomaisesti. Palveluntarjoajista löytyy kokemusta jo yli 20 vuoden ajalta ja Zoner on kyllä tähän astisista yksinkertaisesti paras. Tarkoituksena on myös piakkoin siirtää parit muut saitit, joita hallinnoin, Zonerille. En voi muutaku suositella muillekkin!”

Kiitos Antti. Lisätietoja bändistä sekä tietysti uudesta ja vanhemmista julkaisuista löytää luonnollisesti osoitteesta www.kalmah.com . Zonerin webhotellipaketit puolestaan löydät tältä sivulta.